• Äldre 13 May 18:23
  274213 visningar
  1436 svar
  1436
  274213

  Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

  KoA2016 skrev 2015-05-12 22:38:23 följande:
  Nu kanske bilden kommer med också...
  Jag gillar inte heller när skaften är för långa
 • Äldre 15 May 11:29
  Allrakäraste skrev 2015-05-15 10:33:56 följande:
  Tack! Vad kul att ni gifter er den 30 januari, på min födelsedag! Är lite intresserad, hur fixar ni det med planeringen när vi gifter er så långt ifrån er hemstad?
  KoA2016 skrev 2015-05-13 22:32:42 följande:
  Vad roligt att vi blir ännu fler här - välkommen! Glad Jag hoppas att det inte känns allt för jobbigt att flytta fram bröllopet, utan att det känns kul att fortfarande ha något spännande och pirrigt att se fram emot.

  Så himla mysigt med en personlig gåva inför bröllopet från din farmor (om hon nu går med på att sticka en bolero). Vilket fint minne det skulle bli och som du sade, kul att du kan använda den till vardags sedan också.

  Vilken elegant och fin klänning du hittat!

  Har ni fått ändra mycket från ursprungsplanerna när ni kom fram till att det blir ett vinterbröllop istället för ett höstbröllop? Gifter ni er kyrkligt eller borgerligt? Har ni något tema eller liknande som ni utgår ifrån?
  Tackar, tackar! I början kändes det såklart tråkigt, men innerst inne har jag ändå velat ha ett vinterbröllop så i slutändan blir det nog bra Glad Och nu kan vi helt fokusera på flytten och de nya jobben.

  Just nu ligger bröllopsplanerna lite på is eftersom flyttlasset går om en vecka, det enda jag har ordnat med är just det att ringa runt och boka om allting. Men i mitt huvud har jag planerat om lite, ex. med boleron. Annars kommer nog det mesta att bli som vi tänkt från början. Vi gifter oss kyrkligt i min hemstad. Vi har inget direkt tema men då musik spelar en stor roll i vårt gemensamma liv så kommer det att bli mycket musik! Glad Och eventuellt svart, vitt och lila som färgtema. Men det vet inte sambon om än hehe.

  Hela vigselgudtjänsten planerar vi härifrån och organiserar med sängarna och prästen ska läsa våra egna vigsellöfte och godkänna de,men imed vi tar med präst från vår hemförsamling så är det inte så jobbigt.

  Sen kommer jag att boka frisör, middag och tårta och transport när vi åker upp i sommar eller höst. Då både jag och min blivande är kontrollfreak så känns det skönt att ha allt långt ifrån, då kan vi inte stressa upp oss varje dag med att springa runt till olika frisörer osv...

  Vad roligt det blir på din födelsedag

  Färgtemat låter jättefint,, vi har ju lila,silver o vitt så jag älskar lila vilken färg är det han är tveksam till?
 • Äldre 15 May 11:35
  KoA2016 skrev 2015-05-13 22:41:41 följande:
  Vi har en preliminär lista på strax under 70 gäster (sambon har en stor släkt med många syskon och syskonbarn, bara de tillsammans är ca 30 pers... Tungan ute). Ja, vi är också supernöjda med lokalen, den känns klockren och vi har än så länge inte hittat någon lokal som överträffar den så gissningsvis kör vi på den i slutändan. 

  Härligt att ni fått med er den präst och organist, etc. som ni önskar er - skönt att ha några som ni redan har kontakt med, det blir extra personligt på något vis. Glad Ni verkar ha kommit långt i planerna när det gäller själva ceremonin och vad ni vill att den ska innehålla. Den har vi än så länge bara spånat löst kring, men ni ligger å andra sidan ca. ett halvår före oss med bröllopet då ni gifter er i januari och vi först under sensommaren, så det är kanske inte heller så konstigt.

  Hur menar du med strassarrangemang?  Har du några inspirationsbilder får du gärna lägga in de här i tråden, det vore spännande att se. Glad
  Ja vi har själva vigselgudstjänsten klar, är bara bibeltexten vi ska enas om, jag vill några och han några, så ev tar vi med ngr stycken. Vi ska ha vigselgudtjänst med mässa så det är inte helt omöjligt att ha med ett par extra bibelstycke. Vi jobbar båda inom svenska kyrkan så vi är ganska bestämda med vilka texter osv som vi gillar,,,lite svårt emellanåt och mötas ha ha Jag vill ha en text som han har hört på i princip varje bröllop han varit präst på så han tycker det är tråkigt om vi väljer den ha ha

  Bild på mitt strassarrangemang kommer,, verkar dock totalt omöjligt att få in bilder här
 • Äldre 17 May 12:37

  Vi kommer inte skicka save the date kort, fast å andra sidan gifter vi oss i slutet av jan då folk inte brukar ha så mycket planerat.

 • Äldre 17 May 12:38
  sommaren2016 skrev 2015-05-16 14:58:22 följande:

  Ska i sep träffa han som ska göra min klänning. Min fråga är är det någon som vet var man köper fina och höga skor Ska resa till Paris i midsommar kanske kan hitta det där eller här hemma i stockholm?Hjärta


  Hur ska din klänning se ut?
 • Äldre 17 May 12:48
  militärfrun skrev 2015-05-16 15:46:26 följande:

  Ni som ska ha vigsel utomhus, ska ni ha stående eller sittande vigsel? Vi vill egentligen ha stående så det känns mer avslappnat. Men vissa av gästerna kan inte stå så länge så då tänkte vi ha två rader på vardera sida om mittgången där gamla och närmaste familj får sitta. Resten står. Vad tycker ni om detta? Är det okej eller tror ni folk kommer bli sura för att de inte får sitta? Vigseln kommer vara max 15 min.


  Jag håller med,, så länge ni har sittplatser för de äldre eller de med "medicinska" skäl så bör inte de andra klaga.
 • Äldre 23 May 18:02


  Äntligen lyckas jag ladda upp mitt strassarrangemang som jag ska ha istället för blommor, tärnorna ska ha liknande men mindre. Jag kommer även ha  lila i min

 • Äldre 6 Jun 22:24
  Endora skrev 2015-06-03 21:34:21 följande:
  så fräck! Gillar när det är annorlunda fint.  Ska ni ha vinterbröllop? den såg lite ut i det temat.
  Tack,,Ja vi ska ha vinterbröllop
 • Äldre 26 Jul 02:08
  +1

  Jag köpte min klänning i fredags, måste bara dela med mig av min lycka.... Jag är kort ca 155 cm och lite (enligt mig själv) småmullig,,, väger en del kg för mkt och har kvar lite mammamage såhär 7 år senare ha ha har börjat ta tag i viktminskning innan bröllopet, vill tappa ca 3-5 kg gäna mer men vill inte ha för stora mål.

  Jag hade min bild klar över hur klänningen skulle vara, stor och fluffig och prinsessig,,, gärna med axelband och visa lite rygg,, ingen tajt klänning och ingen sjöjungfrumodell och inte med korsettliv då jag sett bröllopsbilder på folk som sett förskräckliga ut i detta, Jag hade en budget på ca 5000 kr gärna billigare och hade tänkt best från Kina, med min mamma ville åka med och se när jag prövade, för att se vilken modell jag passade i. Åkte till ett ställe en bit utanför Köpenhamn och prövade en riktigt prinsessbakelse, jag gillade ju hela det där fluffet och att känna mig som en prinsessa, men såg ut att ha världens bredaste höfter.. hon tog fram en tajt modell och jag skrattade och sa nej inte med min "bebismage",, du har jättefin figur sa hon så jag tycker du ska pröva, ville verkligen inte men gick med på det då jag ville se hur en sån ringning såg ut,,, och herregud vad slank och fin jag blev :-O :-O

  Jag hittade en där som var helt ok där men kostade 8000 danska kr så vi åkte till lillys inne i Köpenhamn, en affär med bara korsettsnörningar på klänningarna, träffade en jättetrevlig tjej som först tog fram en klänning, trodde jag skulle dö av andningsproblem och började näsan gråta när hon snörade ihop den, dessutom såg jag inte alls bra ut i den, hon plockade fram en tajt klänning över magen och jag hade ju blivit mer inställd på att jag kanske ändå klädde i en sån, så klänning nr två blev helt annorlunda och när jag såg min figur och min rygg och rumpa i den så höll jag på och dö .... Min rumpa och rygg blev så snygg,,, denna var axelbandslös men la till två st band för o se den med axelband och när jag visade min mamma och min blivande så höll de på och falla av stolen,,,, min mammas kommentar, sexig men elegant..... Jag valde och köpa den direkt då den var på rea och det blev 4400 svenska kr.

  vad jag vill ha sagt med detta är att jag hade aldrig beställt en tajtare modell från Kina, hade inte ens några tankar på att ens kolla på dessa,,, jag sitter här och har säkert kollat 100 ggr på bilderna på mig själv,, hur snygg jag blev i den,, dessutom ger det mig en extra sporre då den kommer sitta ännu finare om jag tappar ngr kg.... men den sitter redan jättefint så ja behöver inte känna någon viktminskningpanik

 • Äldre 26 Jul 02:38
  Anonym (F) skrev 2015-07-25 20:07:22 följande:

  Hej.

  Jag och min sambo sedan 9 år tillbaka har äntligen bestämt oss för att gifta oss. 2016! Vi har tänkt ha en borgerlig vigsel utomhus med max 50 gäster och har ett datum som vi hoppas ska funka med lokalen vi ska hyra och vigselförättaren.

  Har inte läst igenom alla svar i tråden så ni kanske redan har diskuterat detta men hoppas att någon orkar svara igen. :) Vad har ni för budget? Är det någon som kan dela med sig av ungefär hur mycket ni har tänkt lägga på olika saker till bröllopet?


  Vi har räknat ca 150.000

  (Vi gifter oss 70 mil från vår hemstad)

  Kläder till oss båda plus brudnäbbar 2 st  inkl småsaker typ halsband osv 20000
  Resa upp för folk som vi "hyrt" in som ska åka med oss upp, (präst,musiker, fotograf osv) 5000
  Boende för dessa "folk" 5000 kr
  Fotograf 5000 kr
  Frisör 2000 kr
  Inbjudningar, tackkort,vigselprogram  4000 kr
  Boende för oss torsd-måndag 6000 kr
  Festen, lokalhyra och catering o vin osv ca 50000 (blir ev dyrare om vi ska ha på restaurang o ev billigare om vi hyr en bygdegård)
  Minibusshyra för oss två 4000 kr
  Katt och hundhotell för våra husdjur under tiden vi är borta 2000 kr
  Bröllopsresa mellan 30.000-50.000

  sen kommer min mamma bet alla blommor till dekoration och bukett, och en släkting som är florist gör allt detta gratis. Mamma kommer även betala tärnklänningar


Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)