• maj16

    Brudar 2016 här kan vi följas åt :)

    Hej alla!

    Här kommer en till blivande brud. :)

    Ska läsa igenom tråden vid tillfälle. Hihi så kul att skriva här nu, första inlägget. Smygit runt lite bland trådarna bara tidigare men nu är det faktiskt bara ett år kvar så nu kan man ju få börja planera mer på riktigt!

    Är det för tidigt att boka kyrka/lokal? Vi har bestämt datum, kyrka och lokal (men uppenbarligen inte bokat än).,Kikat på ringar, bestämt färgtema, tärnor och typ av mat. (Buffé).

    Längtar! Klänning ska jag beställa från Kina, blir en chansning men ska beställa i god tid om den inte passar eller ser felsydd ut, så man hinner leta ny.

    Har en budget på 50.000 utan resa inräknad. Kommer åka utomlands hösten efter med barnen och så kommer vi nog ta en weekend bara vi två också. :)

  • maj16

    Tack för välkomnandet. :)

    Om man är osäker på vilken modell man vill ha skulle jag ha provat i butik och sen därefter tagit beslutet om man vill beställa från nätet eller inte. :)

    Jag har beställt från Kina förr, aldrig varit nån frakt/tull men en kompis åkte på en rätt dyr tull i somras..

    Vi ska ha lila som färgtema. Valde mellan det och turkost men turkos känns mer sommar och iom att vi gifter oss på våren så passar lila bättre tycker jag.

  • maj16

    Tänkte på en sak, det här med Facebook!
    Skriver alla där eller bara vissa? Och ni som skriver där, skriver ni här också, liksom samma sak? Tänker om man slutar logga in sig här om man går med i gruppen där, och det känns också trist nu när jag gått med. :)

  • maj16

    Då hänger jag kvar här så får vi se hur det blir med Facebook. :)

    Min mamma vet, annars vet ingen, lite kul. :)

    Vi har varit par sen 2007, förlovade sen 2009, 2 barn och hus. Tror inte folk blir så förvånade faktiskt! Men ändå.. Blir ändå en kul grej att berätta. :)

  • maj16

    Nu har jag bokat lokal. :) Var där och kikade idag.  Det blir en mysig gammal bystuga vid vatten, ljus fin sal med knarrande golv. :) Plats för 90 pers, vi kommer bli ca 45 så tror det blir bra! Rymligt men inte så det kommer kännas tomt.

    Vi kommer gifta oss i kyrka, färgtemat blir lila. Kommer ha två tärnor (bästa vän och kusin) och två näbbar (våra barn som då är 2 och 5 år).
    Kommer troligtvis binda buketten själv, det blir buffe  och bröllopstårta.

    Kommer göra inbjudningarna och placeringskorten själv också.. gillar att pyssla!

    Klänningen blir en i lite spets. Har i flera år varit inställt på empire men tror jag har ändrat mig lite. :) Ska iaf ha släp! I kyrkan ska jag ha slöja som jag ska ta av sen.
    Hår fixar mina kollegor (jag är frisör) och sminket gör jag själv (är utbildad makeup-artist också).

    Jag har i princip allt planerat, nästan så det är jobbigt att det är så långt kvar, hehe.

  • maj16
    Planering -  Ska ni ha en bröllopsfest utan alkohol? Tänker iom att ni bokat församlingshemmet, det brukar ju vara alkoholfritt då. Skrattande

    Klänning ska jag skicka efter på nätet, min sambo kommer säkert sitta med ibland och kika, han vet vilken stil jag tänkt mig men han kommer inte få se den när jag får hem den, ska förvara den hos min mamma tills bröllopet.

    Barn får alla gäster göra som de vill med, helst vill vi ju att de lämnar hos barnvakt men kommer inte kräva barnfritt. Har ju egna barn med så känns lustigt att andra inte får ta med sina.

    Prettybeatup - Ni vill inte ha rött då? Tänker jag också kan bli fint med marint tema! Annars blir nog lila bra också. SkrattandeALW -  Vår lokal kostar 2000kr fredag förmiddag till söndag eftermiddag!
  • maj16

    Håller med föregående talare, gör det som känns bäst i hjärtat! Jag själv har varit på alla sorter, lyxiga tre rätters-bröllop, vigsel i trädgård, lada och kyrka med korv med bröd och cheesecake att äta. Upp till var och en, jag lägger ingen värdering i hur folk väljer att ha sitt bröllop. Jag är bara glad att jag fått vara med och dela deras dag. :)

    Vi kommer ha cateringfirma och buffé. Alkohol blir lite blandade sorter (absolut inget dyrt till brudskålen!), tanken är dricka till maten och sen så att gästerna kan ta nån öl/cider eller glas vin efteråt, annars alkoholfria alternativ, vill inte att folk ska bli fulla men ändå ska det inte kännas snålt..

    Vad har ni för tankar kring ring? Jag har en slät förlovningsring med mönster i rött och vitt guld. Tanken är en solitär 0.15 ct eller 0.20 ct i rött guld. Sen har jag en alliansring från min farmor med 6 små diamanter, har en tanke om att använda den också om det ser bra ut. Så isf kommer jag ha tre ringar. :) totalt ca 9mm.

  • maj16

    Vi kommer inte ha vigselprogram men däremot festprogram. Där kommer det stå hur vi träffades, lite snapsvisor osv.

    Ingen som har nån tanke kring ring?

  • maj16

    Augusti, ja, jag har långa fingrar. :)

    Ja enstensringen (vigselringen) i mitten, förlovningsringen under och den tredje över. Vad man nu vill kalla den, morgongåva kanske.

    Millan, jag skriver ner allt i en anteckningsbok, jag vill veta exakt vad bröllopet går på, känns omöjligt att veta annars med tanke på alla små summor som tillsammana blir mkt pengar. :)

    Nu har jag beställt grejer till inbjudningskorten, 8 månader kvar tills de ska vara klara men vill ha tid på mig, ska göra de själv och handskriva dem.

  • maj16

    Jag är också nyfiken på strassarangemanget!

    Idag är det prick 1år kvar tills vi gifter oss, så spännande!
    Har stått still ett tag med planerna men har en del klart ändå. Lokal är bokad, en inte kyrkan, det är klart hur inbjudningskorten ska se ut (gör dem själv), smycken har jag faktiskt också köpt, men inte vigselringen. Tema, dekoration och allt sånt är bestämt.

    Vad har ni för budget? Vi har räknat med 50.000. ca 40-45 gäster.

  • maj16
    KoA2016 skrev 2015-05-14 18:09:56 följande:

    Åh, så roligt! Grattis på pre-bröllopsdagen! Hoppas att ni får fint väder om ett år. Här där jag bor har vi haft mest blåsigt och molnigt och till och med lite regn. En kort stund tittade solen fram under dagen. Är det själva kristihimmelsfärdsdagen ni tänkt gifta er på, alltså? Praktiskt när många är lediga från arbete och liknande i sådana fall.


    Det är pingstafton den dagen nästa år. :) förr gifte sig alla pingst (eller midsommar), tycker det känns fint på nåt sätt att gifta sig på pingst då. Midsommar valde vi bort, vill inte käka sill varje bröllopsdag resten av livet. ;) :D

    Vädret är svårt. Här kan maj vara tokfint eller skitkallt! Men känner mig inte så beroende av vädret ändå, regn vill man ju inte ha men det kan det ju även bli mitt i sommarn. Har alltid älskat våren så det kändes självklart att välja maj. Alt. hade varit juni men vi gillade som sagt tanken om pingst. :)
  • maj16
    sarcor16 skrev 2015-05-17 17:03:10 följande:

    Vi har börjar räkna på budgeten och kommit fram till att den kommer ligga på ca 28,000 sen har mina föräldrar sagt att de kan hjälpa till om det skulle behövas.Sen har vi inte bestämt om vi ska bjuda alla fastrar, mostrar, kusiner m.f. om vi bjudet alla blir vi 60 pers om inte är vi 27. Men att vara 60 pers på en bjudet på 28 000 tror ni det går? 

    Sen funderade på vad ska ingå i budgeten? Vad innefattar era budget(ar)?


    Allt beror nog på vad ni ska ha för mat osv. Man kan ju gifta sig gratis med 60 pers om man vill. Fixar ni maten och mkt annat själva kan det nog gå med den budgeten men tror det kan bli tajt! Men väljer ni bort fotograf tex, lagar maten själva, inga dyra kläder osv så kan det gå. En vän till mig hade en budget på typ samma men deras gick på runt 35000 tror jag. Då beställde de mat men fick mkt annat gratis av vänner, typ håret, smink, fotograf osv..

    I våran budget på 50 finns allt utom resan! Så mat, ringar, kläder, dekoration, inbjudningskort osv.

    På tal om resan, vi åker nog en weekend mannen och jag till Italien eller liknande och sen åker vi med barnen till hösten sen! (Gifter oss våren).
  • maj16
    Emmy skrev 2015-06-22 13:04:38 följande:

    Hej!

    Hoppar in här jag också. Min sambo sedan många år och jag har äntligen bestämt att det är dags nu. Kyrka är bokad hösten 2016 så nu är det bara all planering kvar.

    Jag funderar på det här med tider under dagen. Vi kommer att gifta oss vid 14 och sjäva akten tar väl max 30-45 minuter. Därefter har vi en bit till festlokalen. Gissar att alla kan vara på plats där tidigast halv fyra. Lite mingel och champagne... Men är det lämpligast att börja med tårta och kaffe vid 16-tiden? Och ta middag först senare? Eller tar man tidig middag istället? Hur hade ni gjort? Vi kommer att ha minst två ganska små barn med (våra egna) och jag tänker att de ska orka att närvara pigga genom middagen och då kanske 18 är sent för mat?


    Jag håller med Jenni, allt tar lång tid. Vi har också små barn ( då 2 och 5) och vigsel kl 14. Vi kör på mat först. :)
  • maj16
    spansksvenskt skrev 2015-06-23 15:18:27 följande:

    Hej alla!

    Vad skönt att se att man inte är ensam i den här bröllopsdjungeln.

    Jag och min sambo bor i Madrid och planerar bröllop i Sverige nästa sommar.

    Jag står inför en massa problem som ni kanske har tips frö hur jag ska klara mig igenom..

    Eftersom min sambo är spanjor blir bröllopet tvåspråkigt. Funderar på hur vi ska göra med vigseln, om vi ska låta den stackars svenska prästen prata engelska (om han nu skulle gå med på det?) eller ska vi ha två präster?  Vi kommer antagligen behöva gifta oss igen i Spanien senare genom den katolska kyrkan, för vad jag har förstått är äktenskaptet inte giltigt annars.. Någon som vet?

    Vad gäller bröllopsfesten börjar jag redan bli stressad. Vi har redan bestämt plats, och tänkte faktiskt chansa och köra på utomhus (!!) Stackars spanjorer kommer att frysa ihjäl... men så ska det ju vara ett lite ?exotiskt? (haha) bröllop för dem med ;) Vi kommer att bjuda ca.250-260 personer varav mer än hälften är spanjorer. Platsen är jättevacker men det dumma är att det liksom inte ingår någonting i själva festen. Vi blir tvungna att hyra stolar för sig, catering för sig, musikanläggning för sig, och allting vi behöver.. Bara detta är ju mycket organisering med tanke på att vi inte ens befinner oss i landet. (Bra att vara ute i god tid). Mittt största problem är att vi inte hittar någon leverantör av tält för ett så stort antal sittande gäster. Vi har fått offerter för typ öltält, men det vi ju är intresserade av är ju ett vackert, inklätt tält med stabilt golv etc.. Någon som kanske har något tips?

    Eftersom mer än hälften bör boka flyg etc, bör vi nog komma ut med inbjudan och info väldigt tidigt så jag satt och funderade på var man kan få hjälp med inbjudningskort, bröllopshemsida och grafiska tryck... Någon som har tips?

    Oj, oj, det här är bara en hundradel av alla frågor jag har haha.. Ska bli spännande att följa er alla, hoppas på mycket inspiration från er och ert planerande J


    Om ni ändå ska gifta er i Spanien sen så tycker inte jag att det gör något att vigseln är på svenska. Prästen kanske kan ta några meningar på engelska/spanska om den kan. Typ de viktiga fraserna i vigseln. När du bokar kyrkan kanske du kan nämna att du gärna vill ha en flerspråkig präst. Annars tycker inte jag det är konstigt om det blir på svenska. :)
  • maj16
    Loveit skrev 2015-06-27 21:23:21 följande:

    Har ni satt en budget?

    Har ni redan sparat pengar eller köper ni saker och sparar ni fram till bröllopet?

    Vi är lite kluvna, eller rädda att vi inte ska hinna spara ihop pengarna. Vi har såklart ett sparkonto, som vi helst inte vill ta från. Men det är väl omöjligt att inte röra då en av oss är föräldraledig just nu :)


    Vi har en budget på 50.000, började spara för kanske 1 år sen. Tänkte att vi börjar i tid då vi också är föräldralediga. Men då har vi vanliga sparkonton också som vi spar till, delar upp pengarna som ska sparas lite. Nu har vi fått ihop 47 på b-kontot och har 10 månader kvar. Men vi fortsätter spara på det kontot så tar vi av de till en resa för hela familjen till hösten nästa år. :)

    hur gammalt kommer ert barn vara när ni gifter er?
  • maj16
    Loveit skrev 2015-06-29 13:51:43 följande:
    Då var ni smartare än oss som sparat så länge! Vi har varit husägare i 1 år nu i sommar så vi har lagt mycket pengar på smårenoveringar det senaste året, lagt bröllopstankarna på hyllan. Men nu har vi insett att vi vill göra så mycket mer med huset så det är lika bra att vi gifter oss nästa sommar och låter huset och händerna vila ;)

    Våra barn kommer vara 2,5 år och 5 år när vi gifter oss. Kommer försöka fixa barnvakt men svårt när alla kommer vara på bröllopet..

    Hur gamla barn har ni och kommer de vara med er hela dagen?
    Ja hus kostar mkt i början! Men kul att sätta sin egen prägel på det. :)
    Har ni räknat nåt på vad bröllopet kommer kosta?
    Som våra då :) Fast minstingen precis fyllda 2.
    Ja alltså vi kommer ha vigseln kl 14 så det inte ska bli så jättesent med mat/tårta. Sen har min mamma sagt att hon kan åka hem med barnen när de blir trötta, senast kl 20 typ. Känns lite trist att hon ska behöva lämna festen kan jag tycka! Men hon säger att det går bra. Alternativet är om vi kan låna en husvagn och lägga barnen där utanför lokalen.. Vill inte lämna dem till vem som helst och de närmaste är ju på bröllopsfesten så är ju lite lurigt hur man ska göra!
    Vår äldsta har sovit hos min mamma några ggr, men ingen annan.
  • maj16

    När min bäste vän gifte sig hade dem 6 näbbar och en tärna (jag).

    Vi kommer ha två näbbar och två tärnor. :)

Svar på tråden Brudar 2016 här kan vi följas åt :)