• Mimmi78

    Ej traditionellt honnörsbord, synpunkter önskas

    Tar tacksamt emot synpunkter på hur vi har tänkt angående bordsplaceringen. Det blir antagligen att vi har borden i ett E, eventuellt runda bord om vi inte blir för många för det.

    Vi bor inte i Sverige men ska gifta oss där i år. Jag kommer att åka hem ca två veckor innan bröllopet och bor då hos mina föräldrar, min pojkvän kommer några dagar innan bröllopet. Eftersom vi bor på andra sidan  Atlanten träffar vi inte våra kompisar så ofta, men mina föräldrar träffar umgås jag ju med en hel del innan bröllopet.

    Många av de som kommer till vårt bröllop kommer vi inte att träffa mer än just den dagen. T ex bestman bor inte heller i Sverige och han och min pojkvän har inte träffats på 2 år när det är dags. 
    Jag vill därför frångå traditionellt honnörsbord och sätta våra närmsta vänner vid det (brudtärna och bestman med respektive osv) Min mamma och pojkvän kan inte knappt prata på grund av språket så att sätta dem bredvid varandra, känns också lite märkligt, jag kommer att få sitta och tolka.

    Vi har totalt sex föräldar och vi kommer givetvis se till att de får bra platser och förklara för dem innan varför vi har valt att  inte ha traditionellt honnörsbord. Jag tror och hoppas att alla förstår, kanske min far kommer att tycka det är en aningens tråkigt eftersom han ska "gifta bort" sin enda dotter.
    Egentligen vill jag ha den gamla traditionen med att gå in själv till vigseln, men tänkte "kompensera" honom med att han går in med mig, om han vill.

    Det blir ju, förhoppningsvis, den största och bästa festen i vårt liv och jag vill att alla ska trivas och ha roligt. De som inte är bekväma med att prata engelska, får sitta med svensktalande, de som vi vet inte träffas så ofta men så är nära vänner ska få sitta bredvid varandra.
    Hans föräldrar träffar vi varje månad och jag har ingen lust att åka till Sverige och sitta på en lång middag bredvid dem. Även om jag tycker om dem hur mycket som helst!

    Vad tycker ni?

  • Svar på tråden Ej traditionellt honnörsbord, synpunkter önskas
  • Mimmi78

    Åh, vad skönt att höra att det är fler som tänker och tycker som jag! Nu känns det genast mycket bättre! 

  • Mimmi78

    Tack för bra åsikter och kommentarer!

    Trodde faktiskt att jag skulle få kritik för att inte placera föräldrarna närmst, men jag antar att det blir färre och färre av dom, med tanke på att så många har skilda föräldrar.

    Att ha kul, försöka placera alla med personer de trivs med och att ingen ska känna sig obekväm med att sitta med engelsktalande gäster är vårt mål!

    Nu har jag lärt mig något nytt med, jag trodde att bruden brukade gå in själv, men det låter ju såklart vettigare att man gick in tillsammans. Vi ska ha borgerlig vigsel så det bestämmer vi själva, men tack ändå för tipset!

    Aniara4, bra att du påminde mig, jag har faktiskt tänkt innan på att fråga stället vi ska vara på, om man har lättare för att prata med de personerna som sitter mittemot än på sidorna. Det ska jag göra nu!

    Chicita och Miaminime, tack för era synpunkter! Det får bli ett E, inga runda bord... Jag trodde att det skulle göra bordsplaceringen och festen lättsammare och livligare, men det blir kanske bara rörigt och stimmigt.

    Okej, nu ska jag fortsätta på min icke traditionella bordsplacering och fundera på var jag ska sätta föräldarna, och alla andra med, för den delen!

     

  • Mimmi78

    Väcker liv i min gamla tråd eftersom detta forfarande inte är löst... trodde att jag skulle få mer förståelse från min mamma angående detta, hon brukar vara förstående, men här gick jag bet.
    Hon tycker att det är jättekonstigt om jag inte har min pappa bredvid mig och hon tycker att det är heeelt okej att sitta med brudgummen - fast de knappt kan prata med varandra utan jag får tolka! Suck.

    Jag skulle kunna gå längre i diskussionen med henne men jag orkar inte! Nu lutar det istället åt att vi skippar honnörsbord och gör något helt annat, då behöver mamma inte oroa sig för vad folk tänker - för jag tror att det är det stora problemet för henne. Men vad? Har googlat men jag hittar inte något bra alternativ hur borden kan stå istället. Finns det någon bra sida för inspiration?

  • Mimmi78

    Tack för era förslag! Hade vi träffat våra vänner mer frekvent, hade jag nog också kunnat tänka mig att sitta själv med mannen, men eftersom vi bor så långt ifrån dem vill vi umgås så mycket som möjligt med våra närmaste vänner under middagen.
    Pratade med en annan brud som nämnde att man kan sitta i öar, på något fiskbensvis, någon som vet mer exakt vad hon kan ha menat?
    Det finns tyvärr inte runda bord i lokalen. 

  • Mimmi78

    Hej Chicita, jag förstår, det var svar på någon annans inlägg. E-bord kan vara ett alternativ...

Svar på tråden Ej traditionellt honnörsbord, synpunkter önskas