• FrökenMäkelä

  Vart åka när man aldrig varit på charter

  Vi gifter oss den 14:e september och vill åka iväg på bröllpsresa därefter eller senast i slutet av oktober.


  Men då ingen av oss har varit på charter resa så vet vi inte vart man kan åka denna perioden. Så därför vänder jag mig till BT:s vänliga själar som är mer insatta i resande än vi är.


  Våra önskemål är barnvänligt (barnen är då resp. 9år och 6år), blått vatten, sandstrand/stränder. Vuxen pris kan få kosta runt 8000kr. Ett plus är om det finns någon sorts barnklubb och all inclusive.


  Så kom gärna med tips och råd vart man kan åka och om där är något man ska tänka på.

 • Svar på tråden Vart åka när man aldrig varit på charter
 • FrökenMäkelä

  Puffar upp denna då där var någon igår som tyckte det var jätteroligt och skriva i urgamla inlägg om vigselförättare. Så inlägget försvann ju långt bak hur snabbt som helst. :(

 • tovemaja

  Grekland! Bästa tiden att åka dit, ljuvligt varmt, romantiskt och knappt några turister kvar. Rekommenderar Amorgos, Karpathos eller kanske allra mest en tur till Santorini (med t.ex. Norwegian) och sedan ta båt till närliggande öar om man tröttnar på den ön... Helt fantastiskt i september-oktober

 • Aniara4

  Kanarieöarna borde funka, även om havet kanske inte är sådär medelhavsturkost. Det finns ju lyxigare ställen numera om ni vill undvika sunkiga party-ställen. Den södra delen av varje ö är varmare. Vi var på Teneriffa i mitten av november ett år, och badade i havet på sydvästsidan - vi gjorde en dagsutflykt dit från vårt lugnare och trevligare hotell på sydostsidan.

  Kanske att Medelhavet funkar i september/oktober också? Jag har inte testat, men åtminstone sydligare delar borde funka?

  Annars får man ju åka längre bort, och det blir ju både dyrare och jobbigare för barnen.

 • kramen

  Vi gifter oss i juni och planerar att njuta som nygita hemma i sommar,  I november så är det  bröllopsresa och Mexico som väntar :)  Kolla bilder på Mexico, ser underbart ut !

 • PiaB

  Vi har varit mycket i Turkiet och Bulgarien med barnen. Hyfsat billigt både att åka dit och vara där. Barnvänligt men inte turkost vatten. Om ni tittar på Bulgarien så rekommenderar jag INTE Sunny beach som är ett riktigt partyställe och kan vara otrevligt för barnen med fulla människor överallt .


 • Chicita
  FrökenMäkelä skrev 2013-01-13 10:02:29 följande:

  Puffar upp denna då där var någon igår som tyckte det var jätteroligt och skriva i urgamla inlägg om vigselförättare. Så inlägget försvann ju långt bak hur snabbt som helst. :(


  Tja så länge det inte är några andra inlägg skrivna i tråden så ligger den ju fortfarande kvar högst upp i "Väntar på svar" Flört

  Jag är ingen berest person. Men brorsan och brorsdottern var på Kanarieöarna för ca 2 år sen och dom blev helt begeistrade och vill absolut tillbaka igen.
  Lagom långt att åka och rätt anpassat för turister så det är bra om man inte är så resvan.
  Jag vet inte vad hotellet hette, men det var inget lyxhotell. Men det hade istället en stor vattenpark och kanske 500 meter till stranden. 
 • CarPer

  "All inklusive" finns inte i min värld....dålig mat och fri sprit = feta och fulla människor.
  Jag rekomenderar Tropea eller Pizzo på (fotlulan) I Italien (Kalabrien) eller Cefalue på Sicilien...tror att Fritidsresor har dessa destinationer.

Svar på tråden Vart åka när man aldrig varit på charter