• MIN

    Vi med små bröllop

    hej!
    här är en till som planerar ett litet bröllop...blir max 40 gäster (bara dom allra närmaste)
    vi har tänkt att bjuda på tårta och kaffe efter vigsel och eventuellt ha en liten ostbricka så det inte nebart blir tårta.

     

  • MIN
    filibustern skrev 2013-01-30 08:09:53 följande:
    ah ungefär samma upplägg som oss då^^ dock har vi ju funderat på om det skulle bli tråkigt med "bara" tårta.. men ostbricka var ju riktigt smart tänkt! :) 
    filibustern skrev 2013-01-30 08:10:14 följande:
    eller man kanske kan göra en Fruktbricka? :P
    sambon sa igår att han tycker vi kan ha en fruktprika också...med lite meloner, päron m.m samtidigt som vi har ostbrickan för det är ju gått med lite läskande frukter till olika ostar.
    så vi kommer även ha en fruktbricka Flört 

    tycker det låter så mycket mysigare med ett litet bröllop, det känns som att man kommer hinna prata med alla då! var på ett bröllop förra sommaren med ca 100 gäster och man han knappt prata med brudparet...blev typ bara "hej, gud vad fina ni är och stort grattis" och "hejdå, tack så mycket för att vi fick vara med".

    hur ska ni göra med klänningen? ska ni köpa eller hyra? 
  • MIN

    vet inte än, har kollat runt lite och ska se vad som blir billigast.
    vi har inte satt något datum än men vi diskuterar fram och tillbaka så man har ju lite tid på sig Flört 

  • MIN
    filibustern skrev 2013-01-30 13:14:30 följande:
    ni har inte heller satt datum? "tur" det inte är bara jag då. hehe. 

    är karln din engagerad eller? ja mena.. kommer han med många förslag eller är han mer en sån som du ger förslaget till och ahan tycker till om det? :)

    karln min tillhör nog senare kategorin.. dock tro ja att när det väl gäller så tro ja han kommer tycka till mer själv.  
    jag och min sambo bollar våra idér emellan oss och bestämmer tillsammans, så han är lika engagerad som jag! varför vi inte har satt ett datum är att vi inte är riktigt överrens om årstiden vi vill gifta oss på....han vill sommaren och jag vill vinter Flört
  • MIN

    Håller med dig! Vi har bestämt färgtemat, det kommer bli kungsblått och silver. Men detta med när på året man vi ska gifta oss är jätte svårt tycker jag!

  • MIN
    filibustern skrev 2013-01-30 15:19:55 följande:
    ok :) nice komb. har funderat.. lila gillar jag.. och sambon tycker det är en helt ok färg.. silver är ju en bra färg att komba med... rött är ju oxå väldigt fint, finns mycket i rött och saker att komba med...  men det är ju så.. vanligt.. :P vi är inga som kör likt alla andra om man säger så.. t.ex vill jag ha en blomboll istället för en brudbukett, och en cupcaketårta istället för traditionell tårta har vi kikat på... dragspel och higland cathedral till vigsel och inmasch... etc. saker som finns, men inte sådär jättevanliga.. ^^ 
    jag älskar lila men sambon vill inte ha lila på bröllopet och hans gillar kugnsblått....han ville ha kungsblått och vit(hans favorit hockeylags färger) och jag lila och silver. så vi får ju en av våra färger iallafall i vårat färgtema Flört
    blommor vi har valt är vita nejlikor och musiken som ingångsmusik i kysrkan ska vi ha låten rose från titanic och så ska det spelas en låten från min favorit musikal fantomen på operan.

     
  • MIN
    filibustern skrev 2013-01-30 15:40:47 följande:
    smart med färgerna! vi gillar som så många färger.. få färger vi ogillar.. jo... gubben gillar inte brunt och beige i vissa sammanhang... och rosa är ju som ingen kul färg tycker vi.. men annars är det fritt.

    jag har sagt till min sambo att som ingångslåt (om kyrkan tillåter) önskar jag att vår dragspelslärare ska spela highland cathedral (skottsk säckpipelåt). och har föreslagit nejlikor (vilken färg vet ja inte än) i min blomboll, ev. några rosor.. men det vet jag inte.. de där med blommorna vet jainte om han bryr sig så mycket om, men han brukar ge mig nejlika ibland så han ogillar dom då inte. :P låten tyckte han var helt ok :) 

    har oxå frågat om vi kanske kunde låta någon läsa upp "äktenskapsbön" under vigseln. han har väl inte gett något riktigt svar på den... men han är ju inte sådär jätteengagerad heller :P 
    böner och sånt har  jag inte äns tänkt på!
  • MIN

    Ang gärstbok så kan man ju köpa ett fotoalbum och dela upp den i två stycken. Gästboken del och sen fotodel... Då har ni allt i ett och samma album ( hoppas ni förstår hur jag menar, blev lite ludigt förklaring känner jag) Vi kommer att ha en två vånings tårta, blir ca 42 gäster.

  • MIN
    filibustern skrev 2013-02-03 12:38:40 följande:
    jo det var så att jag frågade om vi skulle ta å gifta oss.. och till slut "gick han med på det". (2013/2014) så jag köpte min klänning.. men sen så prata han ltie med mig och sa att han inte riktigt ville.. 

    har frågat massor av gånger och varför han inte vill? för ja mena.. vi vill ju bli rynkiga ihop, som han bruka säga. ^^ vet inte ritkgit varför.. för som jag kanske sagt så har jag kompromissat allt vad jag kunnat! har sagt att jag kan gifta mig med två vittnen i kyrkan om det är pengar och storleken som han oroar sig för. men icket..  är det press? rädlsa för förändring? oroa han sig för att inte kunna ge mig det jag vill ha? jag vill ju egentligen bara ha han ju. menmen.. får vänta.. längta och drömma. ^^ medan går alla andra och gifter sig hehe. 
    nej så tråkigt! Rynkar på näsan

    vi har ännu inte kommit fram till ett datum..suck! sommer eller vinter?? jag börjar mer och mer ge mig när det gäller vinterbröllop så att han får sitt sommarbröllop..så länge som jag blir hans fru så är jag nöjd Flört 
     
  • MIN
    filibustern skrev 2013-02-06 12:17:59 följande:
    . så om jag ska räkna ut logiskt så kommer det mest troligt bli höst :P eller vinter, nog kan jag stå ut med att frysa lite^^
    hösten är så fin med alla löven som har ändrat färg och då är ju oktober finast!
Svar på tråden Vi med små bröllop