Huvudbry med huvudrätten!
Är det vana servitriser eller är det "villiga vänner"?
För det brukar bli så att en eller två jobbar med uppläggning och resten serverar. Så då är det inga 6 personer man ansvarar för.
Och jag vet inte riktigt hur du räknat. För 6 personer gånger 5 servitriser = 30 personer.
Om ni blir 55 så kommer alltså varje servitris ha ansvar för 11 personer och inte 6 under förutsättning att alla 5 kan vara ute på golvet och servera och inte behöver stå och lägga upp maten.
Jag har själv ansvarat för bord med 15-20 personer på större middagar på hotellet jag jobbade på förut. Men då krävs det att man har lite vana i alla fall.
Visst kan ni ha fisksoppa om ni vill.
Men varför skulle det inte gå att hålla det varmt samtidigt?
Ni behöver inte ha båda sakerna i ugnen.
Köttet kan värmas / varmhållas på spisen i en täckt form med lite vätska (sky eller sås) medan gratängen står i ugnen. Det garanterar ju dessutom ett saftigt kött.
Fisksoppa känns inte så matigt för mig även om det är jättegott. Så jag hade nog försökt hitta ett sätt att värma/ varmhålla den andra maten där istället.