Inlägg från: lollan |Visa alla inlägg
  • lollan

    Snälla kom med tips och synpunkter!

    Hej
    Jag och min sambo har varit tillsammans i tio år och vi har precis bestämt oss för att gifta oss. Vi har två barn, hus och hund så allt sådant är klart ..Så här tänker vi och vi har inte tänkt särskilt länge så skulle vara tacksam för synpunkter och tips och även höra från er som gjort ungefär samma upplägg..

    Vi tänkte sköta allt det formella här hemma i vår småstad. Boka tid hos en vigselförättare och gifta oss borgligt. I all hemlighet. Detta planerar vi göra ett par dagar innan vi åker till Kreta. Väl på Kreta kommer vi avslöja vad vi gjort hem till alla i Sverige. Med oss på resan kommer vi ha våra vänner varav en är fotograf (turligt nog . Då hade vi tänkt ta med oss kläder och låta han fota oss väl nere på Kreta (fast han kommer ej veta det i förväg, vet att han har sin kamera med sig). Då hade jag tänkt ( har ju en liten dröm om vit axelbandslös klänning) att ha bröllopklänning med mig och sambon sina kläder. Därefter bli fotograferade nere på stranden iklädda dessa kläder. Kan man ha bröllopsklänning sådär på "smekmånaden"?? Vi har ju rent teoretiskt gift oss? Eller??
    Sedan undrar jag: Om man gifter sig borgligt ett par dagar innan och det innebär efternamnsbyte för mig: Kan man ändå resa på mitt vanliga pass. Det går väl inte så fort eller?? Så länge efternamn på biljetten överensstämmer med passet borde det väl inte vara några problem.

    Jag tänkte i så fall hyra någon klänning till denna vecka....

    Sedan kommer vi i all enkelhet ha en liten trädgårdfest när vi kommer hem...
    Ring: Min förlovningsring är i guld kantad...Jag skulle vilja ha en ring med silverinslag men som ändå passar till min guldförlovningsring.Hur förenar man detta. Vad är snyggast till en förlovningsring i guld??

    Någon som orkar svara åtminstone delvis på tråden så vore det snällt..Kan ej rådfråga någon eftersom allt ska ske i hemlighet

  • Svar på tråden Snälla kom med tips och synpunkter!
  • lollan

    Hej Chicita!
    Tack så jättemycket för att du svarade på mitt inlägg. Det med att vi gör det i hemlighet är vi relativt säkra på. Våra vänner är festprissar och har vi bara en fest några veckor efter är dom säkerligen fullt nöjda . När det gäller mina föräldrar blir dom nog bara glada att vi får tummen ur och gifter oss . Ett tag var vi inne på att göra det på flygplats innan vi åker men kostar ju en slant som kanske är roligare att lägga på ring klänning etc...

    När det gäller fotografen kommer jag givetvis att räkna med att få betala litegrann

    Bra det du skrev om klänningen. Nog dumt och hyra klänning! Men var beställer man en Kinaklänning? Verkar vara lite lurigt när man ej kan prova? Trash the dress foton har jag aldrig hört talas om men det kan ju blir lite mer levande bilder då. Bra idé!

    Ringar: Där känner jag beslutsångest? titanring? Stenar? Inte stenar osv...
    Mycket funderingar...

  • lollan

    Åh tack för att ni svarar mig.
    Ska kolla runt på de länkar ni tipsat mig om när det gäller klänningar och ringar. När det gäller klänning vore det bra om det kunde funka så att man kan välja den klänning man vill ha och sedan bara ge måtten. Så man verkligen ser hur den kommer se ut! Sedan ska ju barnen också ha kläder. Men det borde man väl hitta i vanlig affär. Tips på var man kan köpa lite coola enkla sommarkläder till fotografering på Kreta??
    I så fall är det Landvetter som blir aktuellt och verkar kosta 3500 kr därFörvånad...Vårt flyg går tidigt på morgon. Det blir till o vara på plats väldigt tidigt om man ska hinna gifta sig innan planet går..

    Väl där nere på Kreta då vid fotografering,  ska man planera något mer där tänker vi? Eller kanske bäst och bara liksom ha kläderna klara och sedan får det bli som det blir. Tänkte mer med blommor osv. Vad tycker ni?

    Vi har en lokal smyckestillverkare som vi tänkte kolla upp när det gäller ringar. Kan kanske vara lite kul.

    Om man ska gifta sig borgligt: Vad ska man tänka på mer än ha med sig hindersprövningen? Ska man klä upp sig då eller?vi kan ju inte ha med oss vittnen då allt ska ske i hemlighet men så får det bli..

    Som ni märker tänker jag högt

     

Svar på tråden Snälla kom med tips och synpunkter!