• Riktigt billigt!

  Tor 10 jan 2013 16:02 Läst 4228 gånger Totalt 12 svar
  Tor 10 jan 2013 16:02

  Hej!

  Min mamma skall gifta om sig i sommaren och om hon skall vara ärlig så är hon inte mycket för bröllop, skulle inte bli medlem på en sådan här sida tex samt tycker det är galet att folk lägger så mycket pengar på en dag. Hon får tala för sig själv, personligen älskar jag bröllop! Men i alla fall, tänkte hjälpa henne på traven för en sak vill hon ändå, ha en stor fest (som är billig, annars tänker de bara ha två vitnen, that's it). Jag var på ett bröllop för några år sedan med 100 gäster, de hade knyt, så alla fick i inbjudan en uppgift; så som att ta med en varmrätt, en efterrätt, vin etc. Detta tycker hon låter bra, så nu har jag en efterlysning;

  Har du några mer superdupertips på billiga alternativ för någon som inte bryr som om det klassiska bröllopet utan bara vill ha en rolig fest med mycket folk? 

  Tack på förhand!
  Jennie 

 • maxmam­ma
  Visa endast
  Tor 10 jan 2013 16:14 #1

  tja varför inte göra en sommarbuffé middag om man gör olika sorters sallader, lite olika grillrätter typ kött, kyckling osv med nått enkelt o gott bröd till??


  Är man beredd på att göra det själv behöver det inte bli så dyrt eller så ordnar man knytis.


  och vill man inte ha "middag" gör lite olika brickor med snittar o sånt o bjud på o låt folk dricka o festa på sånt?


   

 • Tor 10 jan 2013 16:28 #2

  Precis, knytis! En fin sommarklänning som kan användas flera gånger, plocka ihop en fin bukett i dikeskanten (Jag hade lupiner!)...

 • Tor 10 jan 2013 16:35 #3

  Ja, bra ideer. Tänker nog knytis och jag skall nog vara ansvarig för dessert.

   

 • Tor 10 jan 2013 16:37 #4
  Juni 2012 skrev 2013-01-10 16:28:30 följande:
  Precis, knytis! En fin sommarklänning som kan användas flera gånger, plocka ihop en fin bukett i dikeskanten (Jag hade lupiner!)...
  +1 på detta! :)
 • weroni­qqa
  Visa endast
  Ons 16 jan 2013 19:34 #5

  Jag gifter mig på midsommarafton och vi vill ha ett litet bröllop, med ca 50 gäster... Jag har tänkt att göra buffé med kallskuret, potatissallad, sallader, kycklingspett, kalla såster, bröd, ostar, kex, exotiska frukter etc. Sen bjuder vi på dryck till maten och en avec till kaffet. Så blir det champagne så klart. 
  Sen har vi skrivit i inbjudan att man får ta med sig eget dricka för resten av kvällen. Har hört både ris och ros om detta, vad tycker ni andra?

 • Ons 16 jan 2013 21:45 #6

  Vi ska be gästerna som bor nära att bidra med varsin tårta så blir det en härlig tårtbuffé.


  Potatissallad är jättebilligt, grönsakssallader kan man göra hur många och roliga som helst för en liten peng om man bara tänker efter säsong.


  Om man ska köra knytis rakt av kan det nog ändå vara bra att försöka dela upp det lite så att inte alla kommer med just potatissallad :).


  En trevlig bål med massor av is som man fryst in ätbara blommor och/eller bär i kan också se festligt ut.

 • Ons 16 jan 2013 21:53 #7

  Tack för svaren, låter super! 


  Allis skrev 2013-01-16 21:45:52 följande:

  Vi ska be gästerna som bor nära att bidra med varsin tårta så blir det en härlig tårtbuffé.


  Potatissallad är jättebilligt, grönsakssallader kan man göra hur många och roliga som helst för en liten peng om man bara tänker efter säsong.


  Om man ska köra knytis rakt av kan det nog ändå vara bra att försöka dela upp det lite så att inte alla kommer med just potatissallad :).


  En trevlig bål med massor av is som man fryst in ätbara blommor och/eller bär i kan också se festligt ut.


  Sant det där med att man får se till att säga till, då kan man kanske skriva sallad, kallskuret osv. i inbjudan (som måste iväg snart! Mamma, kom igen) Tårt grejen var smart, mumsigt värre! Dessertbuffeer i övrigt är ju väldigt populära i bröllopssvängen nu, så det passar ju utmärkt. 
 • Ons 16 jan 2013 21:56 #8
  Picknickbröllop (alla tar med sin egen picknickkorg. Om man vill så kan man duka upp allas mat som en buffé sen)
  Grillning (Ni står för tillbehören - såser, potatisgratäng, osv. Gästerna får ta med dryck och det dom vill grilla)
  Te-bröllop småkakor, scones eller andra småbröd, marmelader osv. Man kan be folk baka valfri kaka/bröd och ta med.

  Eller så kan man ha kuvertavgift.
  Alla får betala en slant som ska bidra till (eller täcka) kostnaden för den mat man själv äter. Men man behöver inte bidra med något i matväg utan man kan sätta sig vid dukat bord (från gästens synvinkel alltså Flört)
 • weroni­qqa
  Visa endast
  Tor 17 jan 2013 08:21 #9

  Kul att man kan få tips oh ideér av andra såhär=)

 • Tor 17 jan 2013 10:16 #10

  man kan hålla festen i en bygdegård som tillhör kyrkan, det brukar vara billigare än andra festlokaler. Använd vita lakan från IKEA som dukar och löpare av tex tapet- tapetan kan användas i tex sånghäftena eller menyerna eller andra ställen det ska dekoreras. Frisyren kan göras billigare på en frisörskola av en elev. Lår floristen völja blommor till brudbuketten och evt dekoration, så kan hon välja de blommerna som är billigast just den dagen, för att få ner priset på matrealet. Musik från spotyfy. 
  Det är vad jag kan komma på just nu.... 

 • Tor 17 jan 2013 10:31 #11

  Eller varför inte ha kvällsbröllop? Då kan alla gäster ha ätit middag innan dom anländer. Man kan börja med vigsel och sedan bara ha en fest där man bjuder på bröllopstårta och snacks. Kanske lite snittar och eventuellt någon vickning på natten om man vill. Grilla korv är ju billigt och enkelt :) Brudparet kan ju före vigseln äta tillsammans med bara absolut närmsta familjen.

  Midnattsbröllop kan ju också vara något om man vill göra det ännu mer annorlunda. Samma sak där, man kan strunta i att bjuda på middag och bara ha en fest med snacks och kanske lite snittar. Vid midnatt vigs brudparet och efter det har man bröllopstårta som vickning :)

  Hår, smink, blommor och sånt kan man göra själv :) Ni kanske känner någon som är duktig på att sjunga eller fotografera? Livemusik är ju inte nödvändigt heller. Det finns många sätt att spara in lite slantar :)


 • Tor 17 jan 2013 10:43 #12
  Hvidbrud skrev 2013-01-17 10:16:36 följande:
  man kan hålla festen i en bygdegård som tillhör kyrkan, det brukar vara billigare än andra festlokaler. 
  Jepp, det är ett bra förslag.
  Men i de flesta församlingshem (heter ju inte bygdegård om det är kyrkans lokal) så får man inte servera alkohol.
  Vissa församlingar tolkar det som "ingen starksprit men vin eller öl till maten går bra" och vissa har helt alkoholförbud.
  Så där kan det bli problem om man vill servera alkohol av något slag under kvällen / middagen.

  Och så kräver det oftast att man gifter sig i kyrkan just den dagen för att man ska få låna lokalen gratis också.
  I många fall så får man inte heller ha lokalen mer än bara just den dagen. Man ska alltså hinna både förbereda middagen/ festen, ha middag/ fest och städa efteråt på samma dag. För dagen efter så kan det vara dopfika eller begravningskaffe... 
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll