Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vad hander efter brollopet?

    Prästen skickar in intyg på att ni är gifta. 
    Vid vigseln fick ni (eller skulle ha fått) ett vigselbevis men det är bara för er egen skull.

    Ni får papper från skattemyndigheten när namnändringen gått igenom. 
    Det kan ta allt ifrån några dagar till en månad beroende på hur mycket dom har att göra och hur snabb prästen är på att skicka in papperna.

    Vet inte hur det är med körkortet, vissa säger att det går automatiskt att man får en begäran om ett nytt, andra säger att man måste ansöka.
    Men jag fick nya bankkort och de flesta medlemsuppgifter på typ Haléns och sånt ändrades  automatiskt. 
    Legetimation och pass måste man ansöka om på nytt. 

  • Chicita

    Tja mitt VISA-kort kom nytt, men dom hade missat att ändra namn på det först. Dom skickade ut med rätt namn på kuvertet, men dom hade präglat fel namn på kortet Tungan ute Men det ändrade dom med vändande post så att säga. Och då det var deras fel fick jag inga merkostnader heller... Tror till och med att dom bjöd på årsavgiften pga det Flört

    Men mitt Mastercard har jag krånglat med ett helt år.
    Det är kopplat till ett medlemsskap i hotellkedjan jag jobbade i förut så man samlar på sig poäng som kan användas till frinätter när man handlar med kortet.
    Först ville dom att vi skulle vänta med att byta namn på kortet för det var bara 2 månader kvar tills det var dags att byta ändå. Sen skickade dom ändå ut med mitt gamla namn.
    När jag ringde och ifrågasatte det så bytte dom tillbaka till mitt gamla namn i klubben (där det var ändrat till det nya) och la in min gamla mailadress och allt också.
    När jag ringde och skulle rätta till det så sa dom i klubben att dom kunde beställa nytt mastercard till mig med rätt namn.
    Och så kom ett med gamla namnet igen....
    Jag ringde då mastercard och bad dom skicka ett med rätt namn, vilket dom gjorde efter lite tjat. Men då bytte dom i samma veva tillbaka till mina gamla uppgifter IGEN i klubben...
    Så nu har jag fått gå in och ändra medlemsuppgifterna återigen *suck*
    Men nu ska det stämma i alla fall 

Svar på tråden Vad hander efter brollopet?