• LindaCalle

    Era favoritinslag under middagen?

    Har ett par ideér!:

    * Sko-leken
    Brudparet ställer sig på varsin stol med ryggarna mot varann. De håller en av hans och en av hennes skor i händerna. Lekledaren ställer fråor i stil med: Vem diskar mest? Vem lagar godast...? Vem...? Osv. Så håller de upp skon på den de tycker. Lekledaren räknar hur många de är överens på. Här är det ju lätt att styra frågor som är passande, kan vara både yliga och personliga ju.

    * Videohälsning
    Nu är de ju lite äldre brudpar som jag förstår, men det kan vara riktigt känslosamt och trevligt om du kan hitta lite "folk från förr" och få en hälsning från. Allt från nån gammal lärare på lågstadiet, till första arbetskollegerna, nån gammal klasskompis, nån som arbetar på ica där de ofta handlar etc. Kul med blandat så det blir både "åhhhH" och "skratt".  Så säger de nåt trevligt, eller visar upp nåt litet foto eller vad som. Himla kul tycker jag!

    * Spiken i kistan
    Antingen delar man ut en liten lapp (hjärtformad eller vad man tycker) redan vid dukningen, eller får gästerna ta själva om det finns nån paus eller liknande (kan också hållas öppet under hela kvällen). På lappen skirver man en hälsning som brudparet ska få läsa om tex 5 år. du har i förväg fixat en liten trälåda eller liknande. Alla lappar läggs däri och sen är det brudparets tur att arbeta lite. De ska t.ex spika på locket med hammare och spik, men får bara använda varsin hand (knyt ihop, eller nåt dem hålla om varandras ryggar). Väldigt "trevligt men ickepinsamt".

    *Presenten
    antingen en tom låda, eller en symbolisk sak i en låda som de sen får öppna på morgonen efter tex. Lådan ska de tillsammans slå in, under samma princip som övningen ovan, dvs med EN hand var. Du tillhandahåller alltså en låda, med eller utan innehåll, papper, sax, tejp och snöre, och deras uppgift är att tillsammans slå in den. 

    * Skicka ljus.
    Värmeljus finns på bordet, eller delas ut till gästerna och alla tänds. Medan man sen sjunger nån sång, eller lyssnar på något/tittar på bildspel eller vad som så ska ljusen gå från person till person fram till brudparets platser. Börjas alltså längst bort. Brudparet bildar ett hjärta framför sina platser med hjälp av ljusen, ch det är allmänt vackert och gulligt och kanske kan passa?

    Hoppas du kan ha nån nytta av mina förslag, de flesta går ju att anpassa efter person! :) 

Svar på tråden Era favoritinslag under middagen?