• Chicita

    Era favoritinslag under middagen?

    Jag skulle inte vilja vara med om det som Anneli256 berättar om. Det är väldigt likt en sak jag råkade ut för på ett bröllop där jag aldrig träffat brudparet.
    Man känner sig rätt dum när man sitter där och ska säga något om någon man aldrig träffat inför folk man inte känner...
    Och så finns det ju en del som mår riktigt dåligt av att hamna i rampljuset också.
    Så om du ska involvera gästerna så bör du veta att de som blir involverade är med på det. Annars kan det leda till tråkigheter och inte roligheter... 

    Vi hade i och för sig ett medeltidsbröllop, så underhållningen mellan serveringarna var ju gycklare och musiker. 
    Men musik (speciellt om det är lite mer bakgrundsmusik) kan vara rätt trevligt. Och om det händer något (någon sorts oväntad underhållning alltså) är också trevligt.
    Det jag uppskattar mest är ändock en genomtänkt bordsplacering där jag får möjlighet att prata med bordsgrannarna, för det är ju det som gör midddagen trevlig för mig som gäst. Alltså samtalen runt bordet...

    Jag tror inte att du behöver oroa dig för att du inte ska få ihop massa saker som ska "hända" under kvällen.
    Om det inte är så många tal anmälda så kanske du kan hålla ett? Och du kanske kan ta någon som du tycker borde hålla tal i örat och be att denne säger i alla fall något litet.

    Ett bildspel kan också vara trevligt att se på Glad

  • Chicita
    Oprekär skrev 2013-01-03 21:13:12 följande:
    Tack för din input Chicita, jag tänkte faktiskt på det du skriver, och långtifrån alla känner sig särskilt bekväma i det läget. Spontant tänkte jag då att jag som "lekledare" får styra talordningen till sådana som jag vet inte skulle känna obehag inför uppgiften.

    Bordsplaceringen känns ju som A och O, här har vi ju också språkbarriärer att tänka på men även där får man väl "para ihop" sådana med goda engelskakunskaper etc.

    Och jag ska definitivt hålla tal, men som den stortrut jag är så kommer det knappast vara särskilt överraskande, vill gärna bidra med lite spontanitet till arrangemanget Glad
    Precis, man måste nog ha något som är lite mer flytande än ett manus. Kanske några stolpar bara. Eller så går du igenom bordsplaceringen innan och kollar om du kan sätta ihop något i förväg så att du vet att det går från X till Y till Z liksom (alltså att du förbereder så du vet att Y sitter till vänster om X och det finns inga andra damer emellan. Så då kan du skriva "lämna paketet till damen med ...... klänningen till vänster" och så fyller du bara i med den färg hon har på klänningen den dagen *typ*

    Ja att ha några som kan "tolka" som sitter mellan sådana som inte kan engelska eller inte är så bra på det i alla fall och engelskspråkiga (eller vad det nu är) kan vara bra..
    Du kanske skulle överraska med att ha ett bildspel på dom två under ditt tal, om du kan få tag i något som kan visa bilder på en större skärm eller via projektor... Så du kan prata och ha bildvisning samtidigt alltså.
    Eller om du kan sjunga så kanske du kan sjunga ditt tal Flört 
  • Chicita
    Oprekär skrev 2013-01-04 08:45:50 följande:
    Och någonstans däremellan ska det finnas tid att äta också
    Ja det här verkar en del glömma Flört
Svar på tråden Era favoritinslag under middagen?