• Oprekär

    Era favoritinslag under middagen?

    Hej!

    I egenskap av toastmaster (eller toastmasterinna?) undrar jag vad ert favoritinslag var under er/någon annans bröllopsmiddag/fest? Var det talen, något spex, lekar eller kanske den intensiva tystnaden under maten? Jag vill gärna höra era åsikter både som brudpar och som gäster på andras bröllop.

    I detta fall är bruden ingen mindre än min egen mamma, och eftersom ingen av de 50 gästerna visat något intresse ännu för att hålla tal eller dylikt, vill jag givetvis hitta på trevliga inslag att muntra upp stämningen med. Då det gäller just min mamma så är kanske inte "fräckisar" eller dylikt aktuella, men alla andra tips på roligheter är varmt välkomna!

    Om det är något ni absolut hade velat slippa får ni gärna dela med er av det också, jag vill såklart bidra till att ge min mamma den kväll hon förtjänar!

  • Svar på tråden Era favoritinslag under middagen?
  • Oprekär
    Anneli256 skrev 2013-01-03 19:37:04 följande:

    En sak som en väninna till oss hade på vårt bröllop var ganska kul och då involverar man gästerna även om de vill eller ej :)


    Hon hade ett fint inslaget paket med en symbolisk liten gåva i..och började hålla sitt tal så här.


     


    Ett paket har anlänt innehållet i det är ej ännu känt men innan brudparet paketet får lite hemligheter med paketet vi får. Så jag tycker vi till brudens mamma ger paketet och ett litet roligt minne vi får höra.


    (..............)

    Detta var väldigt uppskattat och du kan ju anpassa talet lite efter vilka gäster det är på festen. Hoppas det kan vara till hjälp :)


    Det låter ju jättemysigt, tack för tipset Anneli256!
    Vi har en del språkbarriärer att övervinna under lekar och annat, men man får väl stå ut med att alla inte förstår allt alltid. (J*vla multikulti-bröllop ^^)
  • Oprekär
    Chicita skrev 2013-01-03 21:06:44 följande:
    Jag skulle inte vilja vara med om det som Anneli256 berättar om. Det är väldigt likt en sak jag råkade ut för på ett bröllop där jag aldrig träffat brudparet.
    Man känner sig rätt dum när man sitter där och ska säga något om någon man aldrig träffat inför folk man inte känner...
    Tack för din input Chicita, jag tänkte faktiskt på det du skriver, och långtifrån alla känner sig särskilt bekväma i det läget. Spontant tänkte jag då att jag som "lekledare" får styra talordningen till sådana som jag vet inte skulle känna obehag inför uppgiften.

    Bordsplaceringen känns ju som A och O, här har vi ju också språkbarriärer att tänka på men även där får man väl "para ihop" sådana med goda engelskakunskaper etc.

    Och jag ska definitivt hålla tal, men som den stortrut jag är så kommer det knappast vara särskilt överraskande, vill gärna bidra med lite spontanitet till arrangemanget Glad
  • Oprekär

    Vilka fantastiska idéer det trillat in, tusen tack!

    Jag tänker mig att max två lekar/inslag, beroende på längd, kan vara lagom (förutom mitt eget tal), så finns det tid/plats för tal och dylikt som anmäls i sista minuten. Som många av er skrivit så lär ju några komma på det samma dag. Och någonstans däremellan ska det finnas tid att äta också

Svar på tråden Era favoritinslag under middagen?