Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Tips på goda, fina snittar och canapéer

    Jag vet inte hur "fina" dom är. Men jag gör snittar med tunnbröd ibland. Alltså typ "rulltårtor".
    Basen är enkel. Vispa creme fraishe och smaksätt.
    Bred på tunnbröd och rulla ihop och låt ligga inlindat i plastfolie i kylen tills det är dags att snitta upp dom.

    Man kan smaksätta med massa saker.
    Kyckling och curry
    Lax och pepparrot
    osv, bara fantasin sätter gränser.

    Snyggast blir dom om man rullar dom hårt och från långsidan på brödet så att inte rullarna blir så tjocka. Sen skär man diagonalt.

    Annars är min favoritförrätt "isbrytare".
    Typ minismörgåstårtor. Men det borde gå att göra som plockmat också om man gör hela "mackan" först och sen skär i små fyrkantiga staplar med tandpetare i innan man dekorerar dom.
    Kräver dock en del tid i så fall men kan förberedas dagen innan utan problem.

    Formfranska eller liknande. (jag brukar ta ut rundlar med pepparkaksmått eller ett glas när jag gör dessa)
    Ishavssallad
    Rökt skinka 
    Creme fraishe 
    Majonäs
    Ostbågar
    ev räkor till dekoration

    Varje isbrytare består av 3 bröd-delar. Smöra 2 av dom på ena sidan
    Lägg 1 skinkskiva och bre på ett lager ishavssallad på de två bitar som är smörade.
    Stapla ovanpå varandra och lägg sist på den osmörade skivan.
    Nu kan du skära i lämpliga staplar (gör du med pepparkaksmått så tar du ut delarna i förväg, även skinkan)
    Sätt i 1 lång tandpetare eller mindre grillspett i varje stapel.
    Vispa creme fraishe och majonäs (ungefär lika delar, kanske lite mer av creme fraishen) och bred på utsidan av stapeln, inte ovanpå eller under.
    Rulla stapeln i krossade ostbågar.
    Dekorera med räkor högst upp om ni vill.

    Eller tja en modifikation så här i efterhand. Om ni ska ha mer "mumsbits-storlekar" så kanske ni ska nöja er med 2 bröd och inte tre. Då blir dom lite mer hanterbara. 

Svar på tråden Tips på goda, fina snittar och canapéer