Inlägg från: pamjofre |Visa alla inlägg
  • pamjofre

    Tips på goda, fina snittar och canapéer

    Det beror lite på hur "fancy" du vill ha dem. När vi brukar göra canapeer till fester hemma använder vi oss av vanlig formfranska som vi sedan tar bort kanterna på och ploppar ut antigen runda (mha tex ett litet glas), eller trekanter. 

    Röror:
    *Kycklingröra: cream fraich, finhackad kyckling, gullök. Kör allt i matberedare krydda, dekorera med oliver eller paprika
    *ägg och räkröra: hackade hårdkokta ägg, lägg i matberedaren, häll på räkor, majonäs och lite grädde, salt och peppar, dill och rödlök. Kör i matberedare. Ska vara ganska tjock så är det lätt att forma snyggt på mackorna. Dekorera med dill eller paprika
    * svampröra: champinjoner, porta bella och  fetaost (i burk, ej färdigskivad). Rödlök, salt och peppar. Stek svampen i smör, häll med jämna mellanrum av saften. När de är färdigstekta ställ åt sidan. Bryn löken i en annan panna. Dela fetaosten. Häll i svampen och den delade fetaosten i lökpannan rör om och låt fetaosten smälta. (bränns lätt så rör ordentligt)

    Detta var bara vanliga röror och hemmarecept men kanske kan ge dig lite insperation i varje fall :)
     

Svar på tråden Tips på goda, fina snittar och canapéer