Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Dekoration till marängtårta

    Maräng är svårt att dekorera med annat än choklad eller liknande. (ja annan maräng då funkar ju och kristyr)...
    Om dekorationerna är minsta fuktiga så kan ju marängen smälta annars.

    Men att spritsa eller ringla mörk och vit choklad över tårtan kan bli jättesnyggt. Och det går ju att spritsa hjärtan eller andra mönster i choklad också Solig 

    PS/ Vit choklad kan man färga med lite pastafärg, undvik karamellfärg om ni inte bara vill ha en lätt brytning i färgen. Annars blir chokladen så utspädd pga att man måste ta så mycket av karamellfärgen... 

  • Chicita

    Nej det ska nog funka vilket som där maxmamma...
    Du kanske kan fukta kulorna lite och sen lägga dom på tårtan så kommer dom att smälta ihop lite med marängen. Dom ska alltså inte vara blöta, utan bara lätt lätt fuktiga på den del som ska vara i kontakt med tårtan i så fall.
    Och choklad ska som sagt var inte vara något problem det heller.

    Som sagt, det är om dekorationen är blöt (typ grädde eller gelé eller liknande) som det uppstår problem Flört

Svar på tråden Dekoration till marängtårta