• lordoz

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    JochP skrev 2013-01-03 18:56:00 följande:
    Jag har också funderat på att beställa klänning på nätet, men tycker det känns svårt med måtten och så vet man ju inte innan hur kvalitén på tyget är. Jag vill ha en spetsklänning iallafall med inget eller endast litet släp. Ganska rak modell har jag tänkt mig, inte med massa underkjolar och annat. Är du nöjd med din klänning annars, förutom att den var för stor? Jag och min kollega har inte riktigt bestämt priset än för den som vinner, men en blombukett från den andra kanske inte vore så dumt?
    Tävling låter kul.. Det ska nog jag med försöka få med någon på...  :D
  • lordoz
    Hotlena skrev 2013-01-04 15:43:34 följande:
    Vill bara påminna alla om hur bra man mår av att träna! Jag fick till ett riktigt fint pass i onsdags och ett helt okej pass igår och det gör verkligen hela dagen bättre! Jag tränar helst på morgonen, vilket jag gjorde båda dessa dagar och man känner hur hela attityden till dagen blir annorlunda. Jag blir glad, full av energi och vill träffa folk och vara social.
    Så en påminnelse både till mig själv och er andra, det behöver inte kosta mycket att må bra! =)
    Tack! Det behövde jag höra just nu!

    Har bokat in ett KI-balans-pass på friskis på onsdag innan jobbet, och ska gå på friskis och dansa efter jobbet... Ska verkligen bli underbart!!

    Tyvärr har friskis nu inför våren tagit bort ett av de passen som jag har gått på under hösten.. :( Så får väl försöka leta efter alternativ nu då
  • lordoz

    Jag har tränat 3 ggr denna veckan! Blev inte någon Step-up i måndags, men däremot 75 min promenad i tisdags, 60 min KI-Balans (egentligen ett mer må-bra-pass än träning) samt danspass i onsdags.

    Jag har även fått lite koll på hur jag kommer träna framöver... Jag vet att man egentligen ska träna varannan dag, men kommer i alla fall träna onsdag, torsdag och fredag och vissa lördagar. Det är de 3 dagarna som jag har hittat roliga pass som jag vill gå på. Så det roliga får nog gå före det 'som man egentligen ska göra'.. :)

    Har invägning på söndag, men förra söndagen var positiv, då hade jag gått ner 1,2 kilo. Hoppas på detsamma imorgon, även om jag har ätit både kladdkaka, godis och chips ikväll.

    Mitt mål att ta hand om mig själv går däremot bättre! I går lade jag schemat på jobbet för nästkommande period. Har medvetet tänkt på mig själv och min hälsa och inte bokat in några nattpass. Vilket man enligt utsago inte ska jobba om man har högt blodtryck vilket jag för tillfället har. Dessutom har jag lagt in om semester några dagar innan och några dagar efter bröllopet (vi åker på bröllopsresa längre fram), så då behöver jag inte bekymra mig om det... :D

  • lordoz

    tovemaja: Det låter som ett mycket rimligt upplägg! Hoppas det går bra för dig! Håller absolut alla tummar och tår.. :)

  • lordoz

    Imponeras av er/oss alla! :)

    En fråga, vad har ni för motivationsknep när allting skiter sig?? De där dagarna som man verkligen bara känner BLÄÄÄÄ!!! om, hur gör ni då?

    Dels i fråga om träning,  men även ifråga om att INTE falla tillbaka och äta onyttigheter...

  • lordoz

    Vägde mig idag och vågen visade +-0, så ingen förändring nu på ett par veckor.. Visserligen bra, för jag ätit väldigt onyttigt och tränat för lite senaste två veckorna...

    Men nu från och med imorrn är det nya tag. Nyttig frukost, mellanmål och nyttig middag.. Och dessutom ska jag se till att träna 3 ggr i veckan... Så nu är det dags!

    Hoppas det går bra för er andra.. :D

  • lordoz
    Sjörå skrev 2013-01-21 21:07:47 följande:
    Jag fortsätter med mina promenader i snön, det blir cirka 3 km per dag bortsett från idag då jag gick 4,5 km. Försöker utmana mig själv att gå lite snabbare än vanligt och det går riktigt bra faktiskt. Igår var jag på gymmet för första gången sedan i maj. Träningsvärk idag som heter duga. Det roliga är att jag orkade mer än i våras så något har hänt. Köpte lite kläder i helgen då många affärer har halva reapriset just nu. I somras var jag på bröllop och hade då en klänning i storlek 54 (japp, så stor är jag) och den jag köpte i helgen var storlek 44/46. Tidigare var mitt mål att jag alltid skulle komma i en storlek L men nu är jag nästan sugen på att försöka bli en M. Om jag lyckas vet jag dock inte, att gå från en XXL till en M på ett år känns som om jag tar i lite för mycket. 

    Ny vecka, nya tag.  
    Grattis!! Jag har själv minskat från 56 till 48/50, så förstår precis din känsla... Visst är det fantastiskt... Mitt mål har varit att kunna köpa byxor på vanliga avdelningen i en klädesaffär, eller för den delen kunna gå in på JC och kunna köpa ett par byxor i normal storlek.. :)
  • lordoz

    Jag har faktiskt klarat dagen ganska bra.. Klarar av att hålla mig undan godis... men bröd är minsann inte lika lätt..

    Vitt bröd till lunchen och mörkt bröd till kvällsmaten... Går ut strongt med knäcke på morgonen, men sen dalar det...

    För min del blir det träning imorrn och på torsdag, samt att jag räknar med att gå en hel del i sthlm under helgen. :)

    Hoppas att ni andra känner att det är värt det i alla fall!

  • lordoz
    JochP skrev 2013-01-22 22:06:19 följande:
    Jag är också helt galen i bröd. Skulle kunna leva på bara mackor i alla dess former. Mums, vad gott det är. Men nu försöker jag undvika så gott det går. Svårt när man bor granne med en brödfabrik och det doftar nybakat bröd hela tiden. :-/
    Stackare!! Förstår att det inte är lätt!

    En gång i tiden bodde jag ovanpå ett konditori, de bakade wienerbröd varje morgon och det trängde upp till oss.. så varje morgon vaknade vi till den doften!
  • lordoz
    FrökenMäkelä skrev 2013-01-31 11:18:59 följande:
    Månads vägning idag som nu blir officielt att jag lycksts med mitt första mål och gå ner 10kg
    (-10,7kg för att vara exakt) Glad Så idag blir det och ringa och boka min belöning - massage/spa behandling.

    Nästa mål är att komma under 90kg och då blir belöningen en ansiktsbehandling.

    4,3kg till nästa mål.

    Hur går det för er andra?
    Grattis! Underbart!!
  • lordoz

    För mig går det inte alls bra! (är gnällig idag!)

    Provvägde mig igårkväll (har ju normalt invägning på söndagsmorgonar)... och vågen visade på +0,8 kilo..

    Inte ett dyft förvånande med tanke på att jag inte har tränat alls och ätit helt fel!! :(

    Men i onsdags tränade jag, och i eftermiddag blir det också träning, innan jobbet. Nu är det dock dags för nästa prövning, ska jobba natt två nätter på raken, och då är det jättesvårt med maten tycker jag.

    Hoppas det går bättre för er andra!

  • lordoz

    För min del går det inte alls bra... :( Äter fel och tränar ingenting just nu.. Motivationen har försvunnit totalt. Så vågen visade +2 på två veckor.. Inte alls kul, så ska försöka skärpa mig nu igen.. Men det är inte lätt när motivationen helt saknas...

    Så alla andra, muntra upp mig! Hur går det för er??

  • lordoz

    Idag har det gått bättre... Även om motivationen fortfarande är på noll (om inte rent av minus) så har jag bestämt mig att köra igen. Det får gå på rent 'jälvar-anamma' när inte motivationen finns. Så från och med idag är det slut på sötsaker (har redan huvudvärk och hela kroppen skriker efter socker) och dessutom så har jag tränat igen. Idag blev det 1,5 timme step-up på wiiet. Men den är så låg, så räknar det som 1,5 timme promenad istället.

    JochP: Jag håller absolut tummarna...

  • lordoz

    Förra veckan gick bättre...

    Kom igång och började träna igen... 3 timmar blev det. Så det får jag känna mig nöjd med.

    Invägningen igår var också bra. Har nu gått ner mina 2 kilon som jag gick upp. Så är tillbaka där jag var innan det började gå åt fel håll...

    Dock så har det blivit tjafs på jobbet, så just nu är motivationen ganska låg. Har gått så långt så jag måste dra in facket, så jag väntar på att de ska ringa mig idag efter att de har talat med min chef... Känns jobbigt, så även om jag har ledig dag, så är det inte så att jag direkt kan motivera mig att träna!

  • lordoz
    FrökenMäkelä skrev 2013-02-18 10:37:12 följande:

    Aldrig kul med tjafs på jobbet, hoppas det löser sig till det bästa.


    Har själv mått "dåligt" nu ett tag pga händelser på jobb men förra helgen beslutade jag mig för att det får inte påverka mitt privatliv längre. Man spenderar tillräckligt många timmar på jobbet för att låta det gå utöver de få timmar man har fritid. Kan säga att efter det beslutet mår jag bättre när jag är utanför jobb. Och det viktigaste är att låt inte det ta din vilja ifrån dig att vilja träna, vänd det att du tränar "hårdare" får ut din aggression på träningen.


    Kram och hoppas det går bra för dig med tjafset och träningen.


    Tack!!! Det värmde att läsa!

    Jag ska försöka vända på det, bara idag som jag är ett nervvrak i väntan på att facket ska ringa!

    Men ska inte låta jobbet trycka ner mig helt.. Men det är en väldigt svår balans!
  • lordoz

    I måndags kväll var jag och sambon på föreläsning med Charlie Söderberg från lyxfällan.. På vägen hem ska vi köra rakt fram i en korsning, när en mötande bil ska göra en vänstersväng och kör ut framför oss. Som tur väl var så höll vi nog bara 30-40, så sambon tvärnitade. Men det var halt på vägbanan av vatten/is samt grus, så vi krockade. Bilens kofångare har en del skador och samma sak med motorhuven... Så nu mitt i all bröllopsplanering och allt som ska åka och fixas med. så har vi en bil som ska in på reperation...

    Dessutom fick både jag och sambon ont i nacken... Så vi fick åka ambulans upp till akuten. Där fick vi en krage och efter 2 timmar blev vi röntgade. Efter ytterligare en timme så fick vi besked om att det inte var några skador på nacke eller halsrygg och vi fick åka hem... Men även om inte kotorna är skadade så har vi ju fått en lättare whiplash båda två, så vi har haft huvud- och nackvärken från helvetet på besök i två dagar och varit sjukskrivna. Imorrn ska jag dock försöka gå till jobbet igen...

    Så ett tips till alla andra stressade brudar... Ta vara på vardagen, er själva och er älskade..

    Och vikten och utseendet är inte allt.. Hälsan är f-n så mycket viktigare... Sedan kanske man ska tänka på vikten för att få ha en bra hälsa... Men gå inte till överdrift. Vi kommer alla se underbara ut på vår bröllopsdag, oavsett om vi väger 125 kg som jag. eller 50 kg som någon annan... Vi är brudar, och det är VÅR dag.. Kärleken gör oss vackra.. Så se till att njuta av tillvaron med!! Kram på er alla!

  • lordoz

    Hos mig går det inget vidare...

    Har inte tränat alls på 3 veckor... Skyller på att jag inte hinner.. och istället så äter jag gott (och onyttigt) och sover all ledig tid... Gissar att jag faktiskt behöver sova då det snurrar alldeles för mycket bröllopstankar just nu...

    Men det visar ju sig på vågen med... +2 kilo... Så istället för att gå ner 5 kilo till bröllopet som jag hade tänkt, så har jag nu 7 kilo att gå ner.. och det är 4 veckor kvar...

    Jaja, slut på godis är det nu i alla fall, och så får jag försöka hitta tid och motivation till träning med...

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?