Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    ev2013 skrev 2012-12-27 19:02:01 följande:

    Jag har precis idag hämtat ut våran nya våg som visar vikt, fett- och muskel massa. Betala 220kr för den, nersatt från 395. Kolla på tretti.se de har även fri frakt så det är nice.


    Har väl inte som nyårslöfte att gå ner i vikt då jag starta redan i mitten av September och hade då en vikt på ca. 105kg :( Målet är allt under 90kg vilket jag borde klara av tills September 2013 när vi gifter oss. Har hittills gått ner ca. 8kg varierar lite efter hur mycket man druckit, ätit och vilken tidpunkt på månaden det är. Ska börja på "ny" vägning nu den 2:a med den nya vågen, tyvärr så visar den gamla till ens fördel :-/´


    Har ingen speciell diet utan tänker på vad jag äter och framför allt hur stora/små portionerna är. Tackar nej till fika (de flesta ialla fall, men ibland får man unna sig för hålla modet uppe). Frukost på vardagarna är ägg och lunchen består av Naturdiets smoothie. Helger äter jag som vanligt men tänker som sagt på mängden mat, slutar äta när jag är lagom mat iställt för överäta.


    Har ett motionsband här hemma som jag förhoppningsvis ska plocka fram oftare nu efter nyår så jag för in motion också i viktminskningen.

  • FrökenMäkelä

    Hade också vägning idag och ny vägning... Har köpt ny våg så från idag börjar jag på ny kula.


    Enligt gamla vågen så har jag nu gått ner ca. 9kg sen jag börja i mitten av september. Men den nya vågen visa 1,1kg mer än den gamla. Vet inte vilken som visar rätt :( men men nu är det enligt nya vågen som gäller då den även visar fett, vatten, muskler och ben i %.


    Så "första" målet är nått att gått ner ca. 10kg och nästa mål är att komma under 90kg.


    Idag kommer jag äta vad jag vill men sen är det hårda puckar med godis, läsk, kakor och bakverk. Hålla storleken på portionerna och börja försöka röra mig mer.


    GOTT NYTT ÅR och ett litet extra till oss alla som ska stå som brudar under 2013.

  • FrökenMäkelä

    Hade vägning idag och äntligen börjar 95kg:s hoppet infinna sig. Vågen visa imorse 95,8 så nu är det inte lågt dit. Byta ju våg och den nya visar ca. 1kg mer :(( så nu har jag gått ner ca. 10kg på 4månader. Men jag kommer forsätta att försöka gå ner så varje minus är ett plus för mig. Och absoluta drömmen är att komma under 90kg åtminstånde till bröllopsdagen.

    Idag är det exakt 8månder kvar :))

  • FrökenMäkelä

    Vad det verkar gå bra för oss i denna tråden Glad

    Hade vägning idag och äntligen är första målet nått! Vågen visa under 95kg (94,9kg) och jag har gått ner 10kg.
    Så nu strävar jag efter mål två och det är att komma under 90kg Solig

    Måste bara tillägga också bli inte arga eller besvikna på er själva för att ni har en dålig dag eller unnar er nått gått, för det behövs. Jag här inte 100% strikt med att inte få äta något gott ibland och det gör det enklare att avsäga mig faktiskt oftare än jag gjorde innan.

  • FrökenMäkelä
    JochP skrev 2013-01-21 20:30:24 följande:
    Fröken M: stort grattis till delmålet! Verkligen bra jobbat. Jag ska väga mig imorgon, ska bli spännande! Har cyklat en mil nästan varje dag och har varit ganska noga med mat så något borde ha hänt.

    Tack!


    Är alltså imponerad av dig som cyklar så flitigt. Ångrar lite att vi inte har kvar vår motionscykel. Har ett gåband men det är svårt att koncentrera sig på att gå och titta på tv samtidigt.


    Håller tummarna att vägningen går bra imorgon.

  • FrökenMäkelä
    Sjörå skrev 2013-01-21 21:07:47 följande:
    Jag fortsätter med mina promenader i snön, det blir cirka 3 km per dag bortsett från idag då jag gick 4,5 km. Försöker utmana mig själv att gå lite snabbare än vanligt och det går riktigt bra faktiskt. Igår var jag på gymmet för första gången sedan i maj. Träningsvärk idag som heter duga. Det roliga är att jag orkade mer än i våras så något har hänt. Köpte lite kläder i helgen då många affärer har halva reapriset just nu. I somras var jag på bröllop och hade då en klänning i storlek 54 (japp, så stor är jag) och den jag köpte i helgen var storlek 44/46. Tidigare var mitt mål att jag alltid skulle komma i en storlek L men nu är jag nästan sugen på att försöka bli en M. Om jag lyckas vet jag dock inte, att gå från en XXL till en M på ett år känns som om jag tar i lite för mycket.

    Ny vecka, nya tag.

    Vad duktig du är!!


     

  • FrökenMäkelä
    JochP skrev 2013-01-22 18:18:24 följande:
    -1,1 kg den här veckan! Otroligt nöjd! Vi är ju fantastiskt duktiga. Tycker vi sköter oss bra allihopa och kämpar på med motionen. Hurra för oss! Nu ska jag snart iväg till Friskis och Svettis på ett pass,

    Wow, var inget dåligt!!


    Hur mycket har du som du vill gå ner? Och får man fråga vad målvikten är?


    Själv ska jag ställa mig på gåbandet ikväll när barnen lagt sig.

  • FrökenMäkelä
    JochP skrev 2013-01-25 15:58:36 följande:
    Det verkar som vi är inne i en svacka allihop. Jag känner mig plufsig och trött, orkar inte göra nånting idag och har ätit fel. Denna vecka har varit jobbig, tycker jag. Men det är klart, jag visste att det skulle komma motgångar och dåliga dagar. Snart känns det lättare igen, det är jag övertygad om. Kram på er och trevlig helg

    Trött är jag som bara den men det har varit fullt upp på jobb denna veckan. Har varit sugen på kebabtallrik till lunch men kylan fick mig avstå från att gå ut så det blev min Naturdiet smoothie till lunch i alla fall. Var även handla mjölk och bröd tidigare ikväll och vart sur på gubben för att han inte kunde sagt tidigare att vi behövde nytt så bara av den anledningen skippa jag och köpa mumsiga semlor, hahahaha.


    Har orkat stå på gåbandet två gånger hittills. Ska försöka orka en gång till innan helgen är slut. På fredag nästa vecka har jag månads vägning och håll tummarna att vågen visar till min fördel för då har jag officiellt nått mitt mål och min belöning till mig själv är massage/spa behandling :)))

  • FrökenMäkelä

    Dagens vägning var inget att hurra över minus 1hg
    Men på torsdag är det månadsvägning så jag hoppas på att vågen visar under 95kg då också för då får jag boka min massage/spabehandling Glad

  • FrökenMäkelä

    Månads vägning idag som nu blir officielt att jag lycksts med mitt första mål och gå ner 10kg
    (-10,7kg för att vara exakt) Glad Så idag blir det och ringa och boka min belöning - massage/spa behandling.

    Nästa mål är att komma under 90kg och då blir belöningen en ansiktsbehandling.

    4,3kg till nästa mål.

    Hur går det för er andra?

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?