• lordoz

    "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?

    Jag hoppar gärna in med. Gifter mig 6/4 och min förhoppning är att komma ner 12 kilo tills dess.. Men jag har en hel del att ta av.. :)

    Jag började på 136 kilo i september och har nu under hösten kommit ner till 126... Alltså -10 kilo. Sedan har jag nu under julen gått upp 2 kilo igen, men de ska bort.

    I september var mitt mål att gå ner under 100 kilo, men det kommer jag nog inte klara.. Men om jag kommer ner till 116 så har jag i alla fall förlorat 20 kilo, och det skulle jag vara sjukt nöjd med.

    Mitt sätt att gå ner i vikt?
    Äta bättre och röra mig mer. Svårare än så är det inte att gå ner i vikt har jag lärt mig under hösten!

    Jag kommer göra det genom att träna 5 timmar i veckan! och så ska jag sluta med godis igen! och minska på de snabba kolhydraterna i allmänhet, samt börja räkna kalorier igen! Med rätt mat så klarar jag mig på ungefär 1500 kcal per dag, utan att gå hungrig.

    Finns en bra app till smartphones: Shape-up, där man skriver in maten och så räknar de ut kalorierna... Den är verkligen jättebra när man vill hålla koll på maten... Och så kan man skapa ett konto på funbeat (också en bra app), så kan man registrera sin träning...

  • lordoz
    Hotlena skrev 2012-12-28 15:34:25 följande:

    tisa: ja jag vet inte varför psyket ska lura en på detta vis. Maten tar jag knappast slut...


    lordoz: Jättebra jobbat! Tycker du ska vara superstolt över hur långt du har kommit! =) Jag har funbeat och lägger gärna till dig där. =) Använder den alltid när jag tränar men på senaste har jag varit riktigt dålig på att träna. =( Men det kommer snart igen. Jag älskar att träna egentligen. Ska även testa den där appen, för maten är mitt största problem och jag vet att det funkar att räkna kalorier.


    Tack Du får jättegärna lägga till mig, jag heter Fia Tingeling där.. :)
  • lordoz
    ev2013 skrev 2012-12-28 17:32:29 följande:

    Å slalom, gud vad roligt! Åkte alltid skidor en vecka om året fram tills för några årsedan... nu har mina vänner/familj valt att lägga det på hyllan och väljer solen isället! :/
    1 mil om dagen är ju toppen! Så var nöjd med din insats, istället för att ha dåligt samvete för godiset, njut av det!


    Lordoz: Grymt jobbat, 20 kg är ju helt fantastiskt!


    Var just inne och titta på min beställning av min klänning, den är skickad... hoho så hoppas den kommer efter nyårshelgen. Skall försöka att ha klänningen i tanken över helgen, vill gärna prova den första gången med en känsla av att jag inte är svullen! ;)


    Det är 'bara' 10 kilo än... Men hoppas på 20 till bröllopet... Men den där halva After-Eight som jag precis slukade kanske inte var det bästa... hihi!

    Har step inbokat imorrn, så det känns bra trots allt!
  • lordoz

    Funbeat är ett sätt att hålla koll på träningen.. Att registrera sin träning och se hur mycket och vad man tränar...

    Jag håller även kontakt med vänner där och 'jämför' min träning med andras.. Man kan ju utmana varandra där om man vill... :) Man kan även blogga om sin träning och dessutom läsa andras inlogg om allt ifrån mat till träning och musik till träningen.. :D

    Det är för mig ett ställe att hålla koll på min träning och ett ställe jag med gott samvete kan diskutera min träning utan att folk tröttnar på mig.. :)

    Min Step imorrn ställde jag in precis.. :( Men nu när jag skrev det så fick jag dåligt samvete, så ska boka på den nu igen.. :D

  • lordoz

    ev2013: Förstår helt och fullt anledningen till att du ätit fel... Men tänk så här: Om du har ont i halsen så är det nyttigt med citrus... Så då kan du äta mycket clementiner.. :)

    Tycker ni alla är jätteduktiga, du med ev2013. Vi har ju alla bestämt oss!!! Visserligen har vi bestämt oss när alla andra också avger sådana här nyårslöften, men till skillnad från dem som brukar bryta dem så kommer vi fortsätta, eller hur tjejer???

    Jag är själv frisk, i alla fall fysiskt. men är väldigt trött och utmattad, så jag har bestämt mig för att börja nästa vecka...

    Ta hand om er alla där ute. Ät lite mer grönsaker redan nu, försök dricka ett glas vatten (gärna med citron i) när ni blir godissugna... Så är det ett bra första steg!!

    Kram på er alla!

  • lordoz
    ev2013 skrev 2012-12-30 22:18:12 följande:

    Förlåt nu kommer negativa ord från snurvel Fia ;)


    Ååååå... blir så arg och besviken på mig själv... jag har gjort det igen... haft en riktig frossa-dag... och då menar jag inte en två godisar... utan en hel påse... och inte nog med det, en massa annan jäkla skit! Ångesten är enorm! Middagen hoppades över - trykte i mig en banan, smörgås och popcorn istället... jo tjena liksom!
    Gha, att man aldrig lär sig... nu sitter man här helt svullen om magen, och helt svettig för kroppen jobbar för fullt med all skit man tryckt i sig! Dumma mig!


    Funderar i alla despration helt seröis att ta en vecka pulverkur (trots att jag inte tror på skiten) bara för att på så sätt försöka komma ut den onda spiralen att alltid känna behov att tugga på något... och även få en liten knuff i rätt riktning.... pulver på heltid en vecka, sen byra ut två mål om dagen andra ev tredje veckan...


    Är det någon som testat, eller är jag en "idoit" som ens tänker tanken?


     


     


    Håller med Limba! Låter som sockerberoende... Jag vet, för jag är där med. Ett tips: Sluta med allt socker! Godis, kakor, läsk, vitt bröd, vanliga makaroner... och gärna frukt med..

    Det är skitjobbigt! Du kommer kallsvettas, få huvudvärk och bli sur och rent av förbannad... Har du tur så är det hela över på 3 dagar, har du otur så tar det 3 veckor...

    Jag ska unna mig ananas och glass imorrn, men sen är det slut med socker för min del... Gjorde detsamma i tidigare i höstas och blev då av med det värsta av beroendet på 3 dagar... hoppas på detsamma nu...
  • lordoz

    Sista invägningen för i år..


    .. visade på 126,4... Alltså har jag gått ner ca 10 kilo sedan jag började i september.. :)

    Känns helt okej, även om jag (och alla andra som kämpar för att gå ner) naturligtvis alltid önskar att det vore mer.

    Har nu reviderat mitt mål, och målet är att nå under 115 kilo till bröllopet den 6/4. Att nå under 100 tror jag blir omöjligt och 110 med kanske... Så satsar på 115. Allting utöver det är ett plus!

    Från och med idag är det slut med godis, förutom att jag minsann tänker äta efterrätt ikväll, vilket kommer bestå av ananas och glass... :) Men allt julgodis som är kvar åker ut nu!

    Så nu kör jag igen!

    Gott Nytt år på er alla!
  • lordoz
    ev2013 skrev 2013-01-03 15:09:05 följande:

    Hur går det för er ?

    Jag har idag bakat en massa frallor, hade mjölk och jäst som behövdes göras åt! Och är så nöjd över mig själv att jag inte provsmakat! Skall hålla mig borta från bröd.. för börjar jag kan jag inte sluta!
    Jag har brottats med mig själv flera gånger... lite kan du smaka... nej du skall inte smaka... så det sluta med att jag frös in allehoppa! Men sojm sagt nöjd ;)


    Första feberfria dagen på det nya året, vart ute på en timmas promenad, kändes gött!


    Vad duktig du är!!! :)

    Själv är jag inne på tredje dagen utan synligt socker.. Och idag vill jag inte döda alla människor längre, så det går bättre.. Träningen ligger dock lågt... Fokuserar på att bli av med sockret denna veckan och ska ta tag i träningen nästa vecka istället!
  • lordoz

    Bumlan: Jag hoppas verkligen att dina första kilon går snabbt och bra... för mig gjorde de inte det... Så det var motigt som sjutton... Och då är jag endå rejält!! överviktig.. Då vägde jag 136 kilo och är 164 cm lång... Men sen september har jag gått ner 10 kilo... Så visst går det! :) Men det var ju inte 4 - 5 kilo på en vecka som jag trodde när jag gick från att äta godis varje dag och inte träna alls, till att träna 4 ggr i veckan och sluta med godis... Det var först när jag minskade storleken på mina måltider som det egentligen började hända saker på vågen...

    Men sockerberoende, träning och måltider och därmed vikt är väääldigt individuellt.. Så jag håller verkligen tummarna för att du, och alla andra får det resultat de önskar... :)

Svar på tråden "Tjuvstartar" mitt nyårslöfte - ska ni med?