Inlägg från: purpleflower |Visa alla inlägg
  • purpleflower

    Ni som bjudit alla gäster på alkoholen under både middagen och resten av kvällen. Hjälp mig...

    Här finns lite info för den som behöver räkna på hur mycket som går åt.
    Bläddra ner till "Övriga frågor om drycker" och "Hur mycket går det åt till festen?"
    http://www.systembolaget.se/Vanliga-fragor/Om-vara-drycker/ 

    Och för den som funderar på att handla i Tyskland kan man kika här och kanske få ett hum om hur mycket det kan kosta. Det hjälpte oss en hel del när vi handlade inför vårt bröllop!
    http://www.puttgarden.border-shop.dk/

    Vi hade 100 gäster (ca 90 vuxna och 10 barn) och köpte ca 42 flaskor vitt vin, 24 flaskor rött vin, 15 flak öl, 7 flak cider, 4 flaskor whiskey, 3 flaskor baileys, 15 flaskor champagne och 5 flaskor alkoholfritt mousserande. Läsk, alkoholfri cider och vatten minns jag inte hur mycket men det är ju ganska billigt. Det enda som tog slut var whiskeyn men det kan bero på att det var många whiskeyälskare på festen som vi inte räknat med :P

    Kan säga att vi hade en hel del över, kanske 1/3 del av allting men det var många som körde bil eftersom vi hade festen lite utanför stan. Vi valde bort starksprit pga att det var barn med och att vi inte ville ha någon fyllefest, vilket det inte heller blev. Har varit på ett par bröllop där det har serverats både starksprit och shots och det slutade med spyfest och griserier... Det är ett litet tips bara men man väljer ju självklart det som passar en bäst! ;)

  • purpleflower
    maxmamma skrev 2012-12-15 20:40:20 följande:
    precis, så vart det på mitt första bröllop, vi hade barn med men mina dåvarande svärföräldrar trotsade mina åsikter o tog med massor av starksprit o groggvirke för de tänkte inte komma på ett bröllop där det inte bjöds på starksprit.

    och ja en hel del blev för fulla o däckade både här o där o några kräktes, inne i toan som tur var då men ändå.
    vissa blev bara för fulla.

    jag är inte stolt över hur det blev på det bröllopet så därför har jag portförbjudit starksprit på mitt bröllop som vi ska ha nu jag o min nya m2b.

     
    Åh så tråkigt.. Förstår inte varför folk måste ha en massa sprit för att ha kul..? Tycker att det finns tillräckligt att välja på bland öl, cider och vin. Våra gäster blev fulla ändå men inget som gick överstyr. Inte vad jag märkte iallafall.. :P Whiskey räknas väl iofs som starksprit men den serverades senare på kvällen till tårtan för de som inte ville ha baileys.

    Tycker du gör rätt i att göra annorlunda denna gången, det kommer säkert bli jättebra! :)
Svar på tråden Ni som bjudit alla gäster på alkoholen under både middagen och resten av kvällen. Hjälp mig...