Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Göra egen tårta, vad passar med Ahlgrens bilar-fluff?

    Jag var påväg att säga hallonmousse... men sen såg jag att ni inte gillade frukt och bär Flört

    Men om du ska ha chokladbottnar och fluff så tror jag att du måste bryta av med något syrligt, annars kommer det att kännas som att äta en påse lösgodis i tårtform.
    Limecurd som man vispar ihop med vispgrädde ger en riktigt god och syrlig mousse, men man måste tillsätta gelatin (har inget recept, det beror på hur mycket grädde och hur mycket curd du har, så prova dig fram) 

    Jag skulle haft sugerpaste på min tårta, men det sket sig, ena moussen blev för lös så det gick inte att täcka tårtan, den ville bara kollapsa. Så det blev grädde. Och jag spritsade på grädden kvällen innan.
    Tårtan såg jättebra ut och smakade inget konstigt även om jag gjorde det dagen innan.
    Sockerpasta och grädde är dock ingen bra kombination. Sockerpasta smälter i kontakt med grädde, så att lägga sockerblommor på en gräddtårta är inte så bra alltså...
    Men en smörkräm eller frosting är nog en bra lösning. Försök hitta någon som inte är så supersöt då bara Glad 

Svar på tråden Göra egen tårta, vad passar med Ahlgrens bilar-fluff?