Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Hur kan man ha krav på klädsel samt skriva att det bjuds på middag när det sedan visar sig vara varken fest eller middag efteråt?

    Anonym (Anna) skrev 2012-12-07 15:54:22 följande:
    Allvarligt! Klagar du på dem för att de inser att de behöver prioritra andra saker i sin ekonomi än att ha ett dyrt bröllop? I mina öron låter det som om de handlar klokt och inte festar över sina tillgångar. De kanske var som de flesta att de önskade ett drömbröllop men under färdens gång insåg att de inte hade en ekonomi som tillät det. Vill du hellre att de sätter sig i skuld så att DU får en bra dag? Det är ju faktiskt DERAS bröllop.

    Det är väl också deras val att en av dem inte kommer på ditt bröllop precis som det är ditt val att "förlora" pengar på att gå på deras. Du låter väldigt girig så du kanske kan välja att glädjas att inte behöva betala kuvertavgift för henne? Du kanske till och med får en present från båda?

    Naturligtvis handlar deras bröllop om att de ska bräcka dig. De är ju därför man gifter sig. För att bräcka någon annan....äktenskap handlar ju inte om kärlek (här är jag sarkastisk, ville bara påpeka det).
    Hmm... Antar att du är läskunnig. 
    Men hur sjutton får du det TS skrev till att vara motiverat ett så elakt svar? 

    Är det du som är svägerskan kanske? 
    Det låter i alla fall nästan så, då du verkar ta det här väldigt personligt...

    Sånt här gör mig ärligt förbannad.
  • Chicita

    TS: 
    Jag förstår din frustration. Att dom "tränger sig före" är nog inget större problem. Och det låter ju inte så i ditt andra inlägg heller.
    Men som du säger så känns det inte så genomtänkt. Inget fel i att ha ett litet bröllop med bara fika. Men då är det bra om dom inbjudna vet om det från början.
    Om inte annat, så för att man själv ska kunna planera att få lite mat i magen under den dagen.

    Att begära en speciell klädsel som i de flesta fall kräver att gästerna måste handla nytt och inte kan använda det som finns i garderoben kan ju också kännas lite som att det bör vara en motprestation från brudparet. 
    Jag hade nog förväntat mig lite dans i alla fall. Det jag förknippar 50-talet mest med är ju bilarna och musiken liksom. Så jag förstår att man tänker i dom banorna.
    Även om det givetvis inte heller är ett tvång att brudparet måste arrangera något sånt. 

    Inget fel heller i att dom ändrar sig under resans gång, dom verkar ju i alla fall ha meddelat det på något sätt eftersom ni vet om det redan nu, och inte fick veta det när ni kom dit. 

    Men det jag uppfattar som att du blir mest ledsen över är ju att när ni lägger både tid och pengar på att närvara på deras bröllopsfest så att brudgummen i alla fall har några släktingar där, och att dom då inte ens kan svara på OSA i tid, utan att ni måste tjata på dom.
    Och att efter mycket ansträngningar från er sida att få ett svar, så väljer hon att inte komma.
    Det blir ju lite som att markera att ni inte betyder något för dom...

    Försök att vara "the bigger person" här.
    Om inte annat så har ni gott samvete sen i framtida kontakt med dom.
    Och det är helt ok att bli ledsen och frustrerad.
    Det är sättet man agerar på när man blir det som visar på vilken typ av människa man är Solig 

Svar på tråden Hur kan man ha krav på klädsel samt skriva att det bjuds på middag när det sedan visar sig vara varken fest eller middag efteråt?