Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Hur kan man ha krav på klädsel samt skriva att det bjuds på middag när det sedan visar sig vara varken fest eller middag efteråt?

    Anonym (fattar inte) skrev 2012-12-07 09:52:25 följande:
    Hej!

    Jag är väldigt konfunderad. Min blivande svåger ska gifta sig nu i december.

    I inbjudan står det:

    "Ni inbjuds härmed att närvara vid vigseln mellan XX och XX för att därefter intaga middag..."
     och
    "Klädsel: 50-tals inspirerat"

    Men nu visar det sig att de varken ska ha middag (i min värld innebär ju det nånsorts fest) eller att det är någon särskilt klädselkod för gästerna. De ska ha kaffe och tårta samt nåt att dricka i församlingshuset och när min blivande make frågade sin bror vad som egentligen gäller så svarar han att "Vi ville bara ha vigseln 50-tals inspirerad".

    What?

    De verkar inte ha koll på nånting och dessutom bestämt sig för saker som sedan ändrats för att de helt enkelt inte har några pengar.

    Jag har beställt en rockabilly-klänning och även talat om det för svågern och han frågade vad hans bror tänkt ha på sig. Så då var det inget prat om att det bara var vigseln som skulle vara 50-tal. Hur de nu tänkt där, hur gör man en vigseln i 50-tal?

    Sen verkar hela bröllopet vara väldigt hafsigt planerat och de skulle helt plötsligt gifta sig efter att vi berättat om vårt planerade bröllop. De har varit tillsammans i ca 1,5 år och förlovade sig snabbt men bröllop var det inte tal om förrän vi berättade om vårt och så ska de dessutom gifta sig innan vi gör det, helkonstigt.

    Hans blivande fru kommer dock inte på vårt bröllop för att hon inte kan få barnvakt. Hon har bara haft flera månader på sig att ordna det. Jag däremot tar ledigt och förlorar en massa pengar för att kunna åka på deras samt att de bor långt bort så det kostar en del att ens komma dit.

    Vet inte vad jag vill med tråden, spy lite galla och få ur min irritation antar jag.
    Allvarligt! Klagar du på dem för att de inser att de behöver prioritra andra saker i sin ekonomi än att ha ett dyrt bröllop? I mina öron låter det som om de handlar klokt och inte festar över sina tillgångar. De kanske var som de flesta att de önskade ett drömbröllop men under färdens gång insåg att de inte hade en ekonomi som tillät det. Vill du hellre att de sätter sig i skuld så att DU får en bra dag? Det är ju faktiskt DERAS bröllop.

    Det är väl också deras val att en av dem inte kommer på ditt bröllop precis som det är ditt val att "förlora" pengar på att gå på deras. Du låter väldigt girig så du kanske kan välja att glädjas att inte behöva betala kuvertavgift för henne? Du kanske till och med får en present från båda?

    Naturligtvis handlar deras bröllop om att de ska bräcka dig. De är ju därför man gifter sig. För att bräcka någon annan....äktenskap handlar ju inte om kärlek (här är jag sarkastisk, ville bara påpeka det).
Svar på tråden Hur kan man ha krav på klädsel samt skriva att det bjuds på middag när det sedan visar sig vara varken fest eller middag efteråt?