• Boringbrick

    Vad jobbar du med?

    Hej! Startar denna tråd delvis för att det är intressant att veta och delvis för att jag själv står inför valet av vad jag ska plugga till, och det finns ju säkert miljoner yrken jag inte ens vet om, så tänkte att det var ett bra sätt att få igång tankeverkstaden. 

    Så ni får gärna skriva vilket yrke ni har, och om ni känner för det får ni också gärna skriva ner vilka egenskaper som passar att ha för det yrket! :)  

  • Svar på tråden Vad jobbar du med?
  • Frida87

    för tillfället och internationellrätt  skall det vara Glad Gick lite fort :D

  • filibustern

    jag pluggar för tillfället till sjuksköterska. är halvvägs igenom utbildningen. jag tycker man ska vara empatisk, positiv, omtänksam och social (m.m.) för att vara sjuksköterska. att kunna peppa och prata med patienterna är något väldigt viktigt tycker jag, och det tycker många (oim inte alla?) patienter också, även om det bara är att prata om hur dåligt vädret har varit, eller hur bra/dåligt det gick för svenskarna i alpint eller något. a

    jag skulle vilja i framtiden bli barnmorska. men måste bli klar sköterska först.. och ha 1-1,5 års yrkeserfarenhet innan jag får börja plugga till barnmorska. men kanske inte vill sen när jag jobbat ett tag som sköterska. och i mitt fall så måste jag då ha jobb i annan kommun och pendla.. kanske jag måste t.o.m när jag ska skaffa jobb som sköterska. 

    jag vet inte hur det kommer bli att jobba sen.. men det är inte ett lätt jobb kan jag säga redan nu.. MEN.. man får så mycket tillbaka! 

  • Fjärilen

    Jag är maskiningenjör. Man kan jobba med stort sett vad som helst, som ingenjör.
    Jag har arbetat bla med produktutveckling, projektledare mm. Jag valde denna utbildning, då det var ämnen som jag tyckte var roliga.

    Som ingenjör så kan man lätt söka jobb över hela världen. Jag blir erbjuden nya jobb minst en gång per månad via linkedin. 

    Jag älskar mitt jobb, jag går upp med ett leende varje morgon. Mitt jobb är utvecklande och ger mig nya möjligheter och massa resande om man vill.

    Som ingenjör så kan man dessutom ganska lätt byta inriktning, om man har intresset. För det som du lär dig när du läser är lite om mycket och du lär dig hur du snabbt kan hitta information och sätta dig in i nya ämnen.

    Mitt tips till dig är att läsa vad som du tycker är roligt, annars kan det bli en ganska jobbig studietid om du inte är intresserad eller gillar det du läser. 

    Lycka till 

  • Anonym

    Jag ar kvalificerad revisor, och jobbade med det upp till tva mander sedan. Just nu ar jag hemmafru, da jag inte orkade jobba 70-80 timmar i veckan langre, sa jag tar en paus, och klurar pa vad jag ska gora nu. =) 

    Jag ar himla petig, sa det passar ju en revisor Flört 

  • Emelie 87

    Jag är civilingenjör i bioteknik och jobbar för närvarande i livsmedelsindustrin. Livsmedel är ett område som alltid är aktuellt och ligger i ständig utveckling, vilket gör det särskilt intressant att vara med. 
    Men som civilingenjör kan man arbeta i stort sett överallt där man behövs. 


    En man, två barn, oändligt med kärlek
  • söt nöt

    Jag jobbar som instruktör/djurskötare på en gymnasieskola. det innebär att jag sköter djuren på skolan och handleder eleverna i hantering och skötsel av djuren. Ibland undervisar jag teroetiskt, men oftast praktiskt. 

    Det är bra om man har empati, är praktiskt lagd, pedagogisk och positiv. Eleverna kan behöva lite peppning ibland för at orka med allt som händer under gymnasieåren. Pojk- och flickvänner, familjer, skola, personlig utveckling osv....

    Jag är utbildad djurskötare på ett naturbruksgymnasium och har läst ett antal pedagogik kurser.  

  • CoG

    Jag är barnskötare och har både jobbat i barngrupp och som personlig ass till barn.

  • Boringbrick

    Tack för att så många har svarat! :)

    De yrken jag själv funderat på de senaste åren är frisör(det försvann dock rätt fort), undersköterska(är utbildad sådan), förskollärare(ska utbilda mig till det, men är inte säker på att det är det jag egentligen vill), journalist/skribent, författare och makeup-artist.

    Så det är verkligen bra att få igång tankeverkstaden lite grann för att veta vad som finns :) 

  • Pekkiisch4

    Jag är utbildad lastbil och maskin förare. Just nu är jag lite av båda då jag jobbar som vikarie på flera jobb. Man måste vara tekniskt intresserad och serviceinriktad. Glad social ansvarsfull och hjälpsam ! Tyvärr ingår det långa arbetsdagar, tidiga mornar, sen kväll och ligga ute. Jag har haft turen att ha ett hyffsat normala arbetstider :)

  • iech

    Jag är utbildad Biomedicinsk analytiker och jobbar kliniskt inom veterinärmedicin men kommer snart att byta jobb och inriktning och jobba som embryolog.
    Det är båda spännande jobb, jag tror det underlättar om man är nyfiken och vill veta mekanismer bakom analyser och hur både kroppen och analyserna fungerar. Att vara noggrann och strukturerad tror jag också är viktigt då de man lämnar ut provsvar till måste kunna lita på att de är korrekta.
    Jag tycker om mitt jobb och är nöjd med mitt yrkesval :) 

  • mille88

    Jag arbetar som målare, är traditionell målar lärling och blir klar nästa år. Det är ett väldigt fritt arbete och man får se nya platser och människor hela tiden Det är ett bra arbete för den som inte vill ha samma arbetsplats hela tiden, man rör på sig mycket och jag jobbar på Österlen Så det är väldigt kreativt gamla skånelängor som ska renoveras är det roligaste som finns Det tar fyra år att bli utbildad

  • PiaB

    Jag är förskollärare och trivs väldigt bra med det. Var barnskötare och jobbade som det i en väldig massa år innan jag som vuxen gick på lärarhögskolan. Jag har aldrig jobbat med något annat och kan inte komma på något annat jag vill göra heller.


     


    Tyvärr är den enda möjligheten till stora lönelyft att byta kommun vilket jag just gjort för tredje gången. Fick 3200 mer i lön och har nu en måndaslön som jag aldrig ens skulle kommit i närhten av i min förra kommun.


     


    Jag har nu en uppgift som pedagogisk ledare, vilket innebär att det är jag som ska driva avdelningen framåt. Jag ska se till att projektarbetet med barnen går vidare efter barnens intresse, att utvecklingssamtal och föräldramöten planeras och genomförs, om det blir "jobbiga" samtal med föräldrar tar jag dem o.s.v. Min uppgift är alltså ATT saker genomförs och arbetslagets uppgift är HUR.


  • kipso

    Jag arbetar som biståndshandläggare inom vård- och omsorg (i folkmun äldreomsorgen) och utreder och bedömer människor (över 20 år) som har behov av stöd och hjälp i hemmet eller i form av annat boende.
    Har en specialtjänst och arbetar med anhörigvård, dvs de som önskar vårdas av en anhörig vilket i min kommun innebär mycket möten med andra kulturer och familjer med utländsk bakgrund. Jättespännande och lärorikt.

    Är i grunden utbildad socionom med generalistkompetens men har äldre och "nya svenskar" som största intresseområden.
    Socionomutbildningen är väldigt bred och ännu bredare blir det om man som jag har läst en generalistutbildning. Det vanliga är annars att man inriktar sig på antingen individ- och familj eller äldre- och funktionshindrade.

  • Anonym (liten)

    Hej!

    Är läkare. Leggad men ej specialiserad ännu. Har alltså läst utbildningen på 5,5 år, sen gjort allmäntjänstgöring (AT) i 21 månader fär att få legitimation och är alltså "vanlig läkare". Ska nu söka specialisttjänstgöring (ST) som är minimun 5 år oavsett vad jag väljer; kirurgi, gyn, öron-näsa-hals, allmänmedicin osv... Tror det blir allmänmedicin dvs husläkare som alltså är  en specialisering. Det är det många som inte vet det så passar på att informera :)

    Som läkare behöver man kunna visa o känna empasti. Vara intresserad av människor och naturvetenskap. Vara nyfiken och vilja upptäcka nya saker. Tänka kreativt.  sen finns det så många inriktiningar så det går att välja och vraka och finns ngt för alla: Den praktiska, den tekniktokiga, den mer folkskygga osv ;)  Har hamnat helt rätt :)

  • Hobevi

    Just nu är jag mammaledig men är annars anläggningschef på ett gym. Har nu utbildat mig under mammaledigheten till nagelteknolog och har startat eget. Bedriver nagelverksamhet ca 3 gånger i veckan Skrattande Älskar det jobbet och kommer försöka ha det på heltid efter mammaledigheten.


Svar på tråden Vad jobbar du med?