Inlägg från: Anonym (studenten) |Visa alla inlägg
  • Anonym (studenten)

    Vad jobbar du med?

    Jag är student och studerar till samhällsplanerare. Jag tar min bachelor examen nästa termin, därefter ska jag gå en två årig master utbildning. Sedan ska jag nog läsa lite parallelt, en ett årig distanskurs till bygglovshandläggare som ett kompliment till min utbildning.


    Samhällsplanerare är precis som det låter, man planerar samhället. Man kan både få jobb innom den privata sektorn och/eller statligt. Det vanliga är att man jobbar i en kommun. I jobbet kan tex en politiker säga att man behöver bygga flera bostäder i ett område, då är det mitt jobb att ta fram underlag vilka alternativ som är de bästa baserat på en massa olika typer av utredningar tex vilken jorart är det som dominerar området? Är den lämplig att bygga på? Vad kan göras åt det om det inte är en bra jordart? Finns det några naturvärden i området? Kan det bli konflikt med olika typer av intressen (tex. riksintressen osv)? När kommunpolitikern fått matrialet är det denna som tar beslutet om hur det ska byggas sedan kontaktar den antagligen en ingengör och/eller en arkitekt.


    Jag har däremot inriktat mig mer mot trafik och miljö. Så potenciella arbetsgivare är då, trafikverket, trafikkontoret, SL, länsstyrelsen osv.

Svar på tråden Vad jobbar du med?