Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Vad jobbar du med?

    Jag har jobbat med det mesta (förutom riktigt kvalificerande yrken där man behöver högskoleexamen eller liknande)

    Just nu jobbar jag i en klädaffär, en kedja som är specialicerad på lite större storlekar. Det är så kul när man kan hjälpa någon att hitta sin stil, eller bara en tröja/klänning/byxor som faktiskt sitter bra. Istället för att bara vara något man "kan ha"...
    Det finns utbildningar för att jobba i butik, men jag ser inte någon fördel med det.
    Om man inte passar i ett serviceyrke så spelar det ingen roll hur mycket utbildning man har.

    Innan det så jobbade jag i en hotellreception på ett lite större konferenshotell. Jag hoppade in och serverade ibland också på större middagar, eller på städavdelningen om det behövdes.
    Samma där... Det finns utbildningar, men det är mer personlig lämplighet som avgör om du passar inom branchen eller inte. I princip så är hotell & restaurangutbildningen en inkörsport via praktik - då många hotell inte tar in praktikanter utanför de inriktade utbildningarna. Och sköter man en praktikplats bra inom Hotel och Restaurang så finns det en stor chans att man kan få in en fot.
    Jag gick dock via ett litet hotell - till det stora... Annars hade inte jag kommit in där heller.

    Utbildningarna jag har är Fordonsteknisk - Bilmekaniker (Certifierad) och första året på Naturbruksgymnasiet där jag inriktade mig på trädgård och djur-biten.
    Jag skulle gått långa linjen på Strömsholm men fick en fot krossad månaden innan skolan började och den blev aldrig bra så jag fick lägga hästkarriären på hyllan.

    Poängen är att dina utbildningar inte spelar någon roll om du inte verkligen skulle trivas med arbetet du pluggar till.
    Så att ta hjälp här och fråga vad olika yrken går ut på kan vara en bra idé. Glad
    Men se först till dig själv, vilka talanger har du, vad brinner du för?
    Är du bra med människor, eller är du bäst på tekniska saker, problemlösning? Rannsaka dig själv och se vilka yrken som kanske kunde passa dig med dom kvalifikationerna Glad 

Svar på tråden Vad jobbar du med?