Inlägg från: Boringbrick |Visa alla inlägg
  • Boringbrick

    Vad jobbar du med?

    Hej! Startar denna tråd delvis för att det är intressant att veta och delvis för att jag själv står inför valet av vad jag ska plugga till, och det finns ju säkert miljoner yrken jag inte ens vet om, så tänkte att det var ett bra sätt att få igång tankeverkstaden. 

    Så ni får gärna skriva vilket yrke ni har, och om ni känner för det får ni också gärna skriva ner vilka egenskaper som passar att ha för det yrket! :)  

  • Svar på tråden Vad jobbar du med?
  • Boringbrick

    Tack så jättemycket för alla svar! :) Verkligen kul att så många har svarat, och härligt att alla/de flesta verkar trivas så bra med sina yrken/framtida yrken. :) 


    SZ2013 skrev 2012-12-07 11:12:31 följande:
    Jag är advokat (pluggade på juristlinjen och har sen jobbat på en advokatbyrå i några år). Jag jobbar med affärsjuridik och tycker att det är jättekul. Våra klienter är ofta större svenska och utländska företag som behöver hjälp i transaktioner etc. eller olika löpande ärenden. Man jobbar mycket men jag tycker att det är väldigt utvecklande och man lär sig saker hela tiden. Personliga egenskaper som passar in är nog att man är utåtriktad och social, tycker om att arbeta i projekt, gillar ordning och reda och att man är lite nördig och gillar att ha koll på regler för allt En sak som är bra med juristutbildningen är att det finns väldigt många olika typer av jobb att välja mellan sen - man måste egentligen inte alls specialisera sig under utbildningen. Den största nackdelen tycker jag är att man, av naturliga skäl, har svårt att använda utbildningen utomlands. Lycka till med ditt val och hoppas att du hittar något som du tycker är kul!
    Åh, min pojkvän vill bli affärsjurist, kanske ska visa honom detta du skrev :) 

    Tack! Hoppas jag också :)
     
  • Boringbrick
    Sörön10 skrev 2012-12-07 23:32:03 följande:
    Sångpedagog och sångerska! Mina drömyrken! Pluggade till lärare ett par terminer och vantrivdes mer och mer efter varje termin. Hoppade av och sökte musikutbildningen och kom in! Överlycklig! Så glad att jag vågade följa mitt hjärta! Nu får jag göra det jag trivs med. Inte hur många tjänster som helst där ute men frilansar också. Mammaledig nu så jag sjunger för dottern dagarna i ända!
    Det låter underbart att vara mammaledig - DET är mitt drömjobb.. att vara mamma ;) Härligt att folk vågar följa sina hjärtan!

    Vart i landet bor du?- jag har faktiskt letat sångpedagog.. kanske fult gjort av mig att fråga här, ber isf om ursäkt :) 
  • Boringbrick

    Tack för att så många har svarat! :)

    De yrken jag själv funderat på de senaste åren är frisör(det försvann dock rätt fort), undersköterska(är utbildad sådan), förskollärare(ska utbilda mig till det, men är inte säker på att det är det jag egentligen vill), journalist/skribent, författare och makeup-artist.

    Så det är verkligen bra att få igång tankeverkstaden lite grann för att veta vad som finns :) 

Svar på tråden Vad jobbar du med?