• Äldre 3 Dec 17:03
    30921 visningar
    207 svar
    207
    30921

    13 juli 2013

    Hej alla brudar.

    Har sett att vi är en hel del som gifter oss den 13 juli så tänkte kolla om det finns något intresse för en sådan tråd. Där vi kan dela lite tankar och tips.

    Skriv gärna lite om er själva och kanske vart ni gifter er?

  • Svar på tråden 13 juli 2013
  • Äldre 16 Dec 21:18
    #41

    Va fint det var och annorlunda, har aldrig sett det innan, då har ni ju en del att planera då! Skiljer sig annars det mycket på persiska och svenska bröllop?

  • Äldre 16 Dec 21:29
    #42

    njae inte egentligen. det är ju småsaker som skiljer sig. men främst själva vigseln. men sen har ju persierna knivdansen då någon snor kniven och man måste muta personen för att få tillbaka den när man ska skära tårta. och sen dansen framförallt. han är ju kurd också. så tre kulturer blir det i ett. men jag älskar sådana här små detaljer så jag ska försöka få med allt smått och sött. silvermynt i skon och sy med blått band i klänningen och så.

  • Äldre 17 Dec 13:38
    #43

    Det låter annorlunda och roligt Glad

  • Äldre 17 Dec 19:38
    #44

    ja men det är lite roligt att ha det annorlunda. Men jag ska jämt vara så. vill inte vara som alla andra och det är när det gäller allt. vart var det ni skulle gifta er? vilken miljö så att säga.

  • Äldre 17 Dec 20:52
    #45

    Vi ska gifta oss i kalmarslottskyrka, jättefin kyrka inne på slottet, väldigt vacker miljö! En väldigt populär kyrka att gifta sig i. Bröllopsfesten ska vi ha i en lokal som ligger vid vattnet ca 10 min gångavstånd från kyrkan nära och bra! Ni då? Ska du pyssla eller göra nåt själv till bröllopet/ festen?

  • Äldre 17 Dec 21:31
    #46

    ja jag kommer att pyssla ihop det persiska vigselbordet hade jag tänkt. inte så mycket pyssel utan mer att leta saker som ska vara till. bokställ, koranen, vaser, skålar, fat, tyger, ljusslingor osv osv.
    Det kommer bli mycket men det känns som en roligt utmaning.

  • Äldre 18 Dec 15:42
    #47

    ohhh får jag vara med =) ska också gifta mej den 13 juli 2013 =)

    jag har bokat kyrka
    bokat lokal
    fått hem inbjudningarna
    har klänningen hemma
    har tiara hemma
    har marsalker
    ska fråga mina 2 bästa vänner på fredag om dom vill vara tärnor o jag hoppas dom säger jaaaa=)
    har ingångslåt klar
    o en vän ska sjunga i kyrkan
    har toastmaster o toastmadame

    hur långt har ni kommit i planerandet,  kan verkligen sitta i timmar o kolla runt o hitta ideer =)


    ohhhh =)
  • Äldre 18 Dec 21:38
    #48

    Välkommen angelsnuttan! Vi har bokat kyrka, bokat lokal, marskalker tärnor o toastmaster tillfrågade och har tackat ja, inbjudningar nästan klara, bröllopshemsida klar, tyg till servetter köpt som ena tärnan ska sy, mina tärnor gör smink och hår, en kompis som älskar att fotografera ska göra det, tärnan ska sjunga! Sen har man ju tänkt på mycket annat som ska pysslas och fixas Jag älskar också att sitta på nätet och kolla o läsa i timmar Ska ni ha nåt speciellt tema eller färgtema? Hur ser din klänning ut *nyfiken*

  • Äldre 18 Dec 22:51
    #49

    välkommen angelsnuttan.

    Vi har ganska mycket klart.

    lokal
    blommor
    kyrka
    dekorationer (stolöverdrag, rosetter osv osv)
    dj
    mat
    fruktbuffe
    öppen bar
    limousine
    kameraman 2 st
    fotograf 1 st
    tårta
    vigselringar
    klänning
    tärnklänning
    skor
    extra dekorationer
    kurdiska spelmän
    frisör utsedd men kan inte boka förän februari
    solist i kyrkan
    sånger under hela bröllopet
    inbjudningar har vi en som fixar gratis som jobbar på tryckeri samma sak med festhäften, vigselprogram, bordsplacering och liknande.
    tärnor och marskalker utsedda
    värdpar utsedda

    glömde säkert något men det går framåt sakta men säkert.

  • Madame B2B
    Äldre 20 Dec 20:36
    #50

    Är det någon av er som har bokat frisör än? Jag tänkte att jag skulle vara ute i god tid med det, men det har funkat dåligt. Jag hade sett ut ett ställe som jag tyckte verkade bra, men de kunde inte ge besked. Chefen skulle ringa men hörde aldrig av sig. När jag ringde igår, för säkert fjärde gången fick jag veta att de nu hade tappat bort lappen med mina kontaktuppgifter. Idag ringde de upp och så att jag kunde återkomma med min fråga i sluet av april eller början av maj. Jag tycker att det är i senaste laget. Vad säger ni? Jag har kontaktat en annan frisör och hon har lovat ge besked i mellandagarna. Så allt ska nog ordna sig till slut ändå!

Svar på tråden 13 juli 2013