Inlägg från: maxmamma |Visa alla inlägg
  • maxmamma

    ni djur kuninga vänner HJÄLP omgående sökes

    Åk till en veterinär med hunden, de är proffs på djur, ingen av oss här inne är veterinärer.

    ser jag att nån av mina djur mår dåligt så inte sitter jag här o skriver o vill ha hjälp, jag ringer till veterinären o ber att få komma till kliniken o visa hur djuret ser ut.

    Ursäkta mig men har man problem med djuret är det inte lekmän här inne som gäller.

    Jag provar ALDRIG att behandla mina djur innan jag konsulterat en veterinär.

    Lika med mina barn, är de rejält sjuka eller skadad etc då åker jag till sjukhuset med dem så får läkare titta på dem, behandlar ALDRIG mina barn själv innan läkarkontakt om de är allvarligt sjuka eller nått sånt. 

    Är man rädd om sitt djur tar man hjälp av utbildade människor som kan sin sak.

    Lika på det andra forumet som har med hästar att göra, där skriver folk att deras hästar har kolik, fång, foderstrupsförstoppning o är blockhalt på alla fyra benen o inte fan ringer de veterinären, de försöker ta hjälp av oss vanliga amatörer som inte kan den där medicinska biten o behandlingsbiten om vi inte blivit rådda av veterinären.

    och för att få bästa dokumentationen och statusen på hunden så åk till veterinären får han/hon ta bilder som bevis om ni nu ska driva saken vidare med polisanmälan och åtal.

    och ska hunden verkligen ha 18dl mat om dagen?? det lät verkligen mycket. min tik som är blandning av rottis schäfer o labrador fick mellan 12-15dl om dagen o nu får hon dryga 10dl om dagen o det är nog lite i mesta laget men hon har haft svårt att hålla hullet därav mängden foder.

    Nä ta ditt ansvar som djurägare o åk till veterinären o visa upp hunden o berätta hela levnadshistoriken från det ni köpte henne till sin sålde henne o sen köpte tillbaks henne. 

  • maxmamma

    Är hunden så mager åker man till veterinären o tar hjälp av dem. Dels för att få en vettigt anpassad foderstat för en så mager o vanskött hund. Man åker till veterinären för att få viktig dokumentation på hundens mående, utseende o beteende. Och hon skriver ju själv att rekomendarionen är 9dl 2ggr om dagen enligt tillverkaren information på foderpåsen men att hon ger 10dl uppdelat på 3ggr. Sen chicita, ingen av oss är veterinär så vi är inte rätt personer att ta hjälp av oavsett om hon ska anmäla köparen för vanvård. Det är ingen som är på hästnet heller som är veterinär. Så är hunden mager o vanskött så är det veterinärens jobb i samverkan med ägaren som ska se till så hunden blir som den ska igen. Att vi lekmän ska sitta i ge råd o tala om för henne vad hon ska göra är inte rätt. För ingen av oss här inne har sett hunden o ska därmed råda till veterinär vård o möjligen uppmana henne att anmäla köparen. Jag skulle personligen aldrig fråga om råd när det gäller mina barn eller djur fråga okända människor om råd i allvarliga saker som det här är. Du brukar svara vettigt chicita men nu tycker jag du tänker konstigt som hellre tycker hon ska ta råd av oss som inte kan nåt om det hon bör söka hjälp för. Sen får nu tycka vad ni vill om mig...

  • maxmamma

    TS. vad bra att hunden börjar bli som den ska i hull o mående. Och jättebra att du gjort anmälan på den där köparen.

    Jag hoppas verkligen att hon åker dit för vanvård av djur, stå på er o se till att skipa rättvisa för hundens skull o för att statuera ett exempel på att vanvård av djur inte är okej.

    Så folk ser att djur även är levande varelser med känslor o tankar och inte får behandlas hur som helst.

    Ta väl hand om er o hunden. 
    bra kämpat o bra att ni har tagit dokumentation på det som går att ta på. ge hunden en kram från mig o min hund.

Svar på tråden ni djur kuninga vänner HJÄLP omgående sökes