Inlägg från: Brudivinter2012 |Visa alla inlägg
  • Brudivinter2012

    Varför gifter ni er?

    Jag undrar en sak. Nu när jag ska gifta mig alldeles snart så har jag flera gånger fått frågan:

    - asså.. varför vill du gifta dig?

    Ofta menar de inget illa utan bara undrar "varför" man egentligen vill gifta sig.

    Vad svarar ni? Varför gifter ni er? 

  • Svar på tråden Varför gifter ni er?
  • Brudivinter2012

    Jo jag håller med er allihop.

    Först tänkte jag också att det var en märklig fråga och undrade om det var förolämpande eller frågande, och när jag sedan funderade på svaret så blev jag osäker.. och började själv undra varför man vill gifta sig. Som sagt, det är ett sätt att fira kärleken och ett sätt för oss att visa för varandra och andra att vi älskar varandra och tror på en framtid ihop,

    Om jag svarade; "för att vi älskar varandra och vill vara gifta" kände jag att det inte var ett svar på varför vi vill vara gifta. Eftersom man kan älska varandra ändå. Svarade jag "för att jag alltid velat ha ett bröllop" kändes det som om jag svarade att jag ville ha ett bröllop och inte mannen i fråga.

    Till slut blev det svar som "för att han frågade om jag ville och jag svarade ja" och "det blir enklare att få jobb med hans efternamn" och "jag vill kunna börja använda vigselringen för den är så himla fin" ungefär som att göra narr av frågan.

    Och ja, precis som det hörs så har jag fått frågan några gånger. Av olika personer. Den ena frågade för att hon på riktigt inte förstod syftet, hennes föräldrar är inte gifta men de är tillsammans och har hållt ihop i alla år och för att en kusin till henne nyligen gifte sig men en tjej för att hennes släkt skulle tycka att det var okej att de flyttade ihop och därför undrade hon.

    En annan frågade mest i syfte att både jag och min blivande är studenter och jag pratade om hur väldigt dyrt det är att gifta sig och därför undrade hon mest varför vi inte väntade.. Några frågar för de har fördomar om att vi "måste" gifta oss (vi är från olika kulturer) och andra frågar förmodligen i förolämpande syfte. En vän till mig frågade i fyllan en gång om min blivande "verkligen vill gifta sig och gå igenom allt det där som man måste gå igenom". 

    Aja. Jag undrade mest hur ni reflekterade kring det. Kul att läsa! Fortsätt gärna =) 

    Min blivande svarade "vi älskar varandra och vi tycker att kärleken är så himla fin att den är värd att firas". ♥

  • Brudivinter2012
    PiaB skrev 2012-11-27 18:18:53 följande:

    Jag skulle svara; för att vi älskar varandra så oerhört mycket och vill ha en speciell dag då vi får dela vår kärlek med våra nära och kära. Vi vill fullfölja vår kärlekssaga. För oss är ett bröllop den ultimata kärleksförklaringen. Ingenting vi någonsin gör efter det kommer vara större. Vi gifter oss i kyrkan och även om vi inte är troende i ordets rätta bemärkelse är jag väldigt andlig. Jag gillar tanken på "inför gud och dena församling".


     


    Vi får åandrasidan hela tiden svara på varför vi inte bor ihop och när vi ska flytta ihop. Det är tydligen VÄLDIGT konstigt att vi ska gifta oss utan att bo ihop. Så folk har alltid åsikter och undringar hur man än gör.


    Vi bor inte heller ihop! =)

    Varför gör inte ni det? Jag frågar bara för att jag är nyfiken på om det har att göra med att ni vill att ni ska vara gifta innan ni flyttar ihop eller är det bara så det blivit? 
Svar på tråden Varför gifter ni er?