• Redaktör Kristin

    Hur mycket julpyntar du?

    På söndag är det första advent, men många har redan börjat med julpynt. Hur mycket julpyntar du?

    Lägg gärna upp en bild!

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur mycket julpyntar du?
  • Chicita

    Ytterst sparsamt.
    Vi firar inte jul hemma, så det blir bara några stjärnor och ljusstakar i fönstren, kanske någon tomte på en bänk eller bredvid ljusstaken.
    Och om vi orkar - en gran 

  • Alyllyra

    Några julstjärnor blir det. Och en och annan ljusslinga. Och i år har jag bestämt mig för att ska ha en adventsljusstake! Sen har både jag och min m2b fått fina kökstextiler av våra släktingar, så det blir till att hänga upp kökshanddukar, grytlappar och förkläden för att öka julstämningen. Men eftersom vi inte kommer fira jul hemma så blir det ingen gran...

    Hemma hos min mor och far däremot går man all in. Mamma byter tavlor till tavlor med julmotiv, ljusstakar i alla fönster, byter gardiner, dukar, handdukar, ljusstakar... Stor gran, julmusik, bakning. Mina föräldrar kör hela kalaset!

  • MoN

    här julpyntas det sparsamt i år!
    vi har ingen gran längre då våran plastgran gick sönder förra året och vi kommer inte vara hemma i jul i år så det blir bara bytta gradiner och några tomtar som ska upp Tomte 

  • daniiel

    Vi har julgardiner, julstjärnor, tomtar, pepparkakshus, halmbockar, glitter, två julgranar, julmattor, kökshanddukar, grytlappar, förkläden, dörrmatta, sängkläder, julstrumpor osv osv osv... Så jag måste väl rösta på "jättemycket" ;)


  • stormhelen

    Hmm, det är en svådeffinerad fråga vad som menas med "sparsamt" och "jätte mycket."


    Det som är sparsamt för någon skulle vara jätte mycket för någon annan. Tungan ute


     


    Det jag kommer att ha julpyntat vår lgh med är:


    Julgardiner.


    Juldukar.


    Julgran.


    Adventjusstake.


    Julstjärnor (både blomman och stjärna som man hänger i fönstret).


    Ljusslinga på balkongen.


    Grytlapar och kökshanddukar byts ut till röd-vita.


    Ett par jultomtar som står på golvet.


    Sedan så brukar jag köpa en mistel ett par dagar innan julen och hänga upp.

  • Aniara4

    Egentligen någonstans emellan sparsamt och jättemycket. Jag gör en hel del, men det ska vara lugnt och harmoniskt, ingen pynthysteri!

    Jag byter gardiner i kök och vardagsrum, vilket iofs är i princip samma rum eftersom vi har öppen planlösning. I vardagsrumsdelen har jag mörkröda gardiner och i köksdelen röda panelgardiner med vita änglar - ja, numera rosa änglar, efter att jag tvättade alla gardinerna tillsammans förrförra året... Skrikandes

    Sen har jag någonting i varje fönster, en ljusstake eller en stjärna eller i ett fönster ett ljusdraperi - men inte mer än en sak per fönster! Lägger på julduk på köksbordet, har julstjärnor, adventsljusstake och apelsiner med nejlikor i, och några få pyntsaker som kommer fram. En ljusslinga på balkongräcket så är det klart. Sen kanske det står framme en fin pepparkaksburk eller en skål med clementiner som bidrar till den juliga känslan.

    Och jag säger "jag", för maken struntar fullständigt i vilket!

  • Aniara4

    Förresten, när jag var singel hade jag i flera år en sån där gräslig liten plastgran från Clas Ohlsson med pynt, det tyckte jag var lagom eftersom jag aldrig är hemma på jul. Förra året köpte vi en liten sockertoppsgran på IKEA, den blev aningen mer smakfull och luktade dessutom gran (till skillnad från de där små cypresserna som säljs som "jul-en"?!).

    Och en mycket viktig poäng till: Inte en pryl före första advent!

    Jag menar, hur kul är det om man är spyless på allt julrelaterad redan halvvägs genom advent? Man måste ju få längta lite också! Och det gör jag nu. Glad

  • Aniara4
    stormhelen skrev 2012-11-26 11:21:22 följande:

    Julstjärnor (både blomman och stjärna som man hänger i fönstret).


    Hmm, jag brukar hänga adventsstjärnor i fönstret?
  • Kjell Präst

    Till advent - bara gardiner, ljusstakar och stjärnor. Till jul, dvs 23 december: Extremt mycket. Jag tar ledigt två dagar inför julen - dag ett städar jag lägenheten, dag två pyntar jag från ca 6.00 på morgonen till 18.00 på kvällen. Då jobbar jag intensivt hela tiden. Vi har säkert tio rätt stora lådor pynt som ska upp ur garaget tillsammans med ett gäng tomtar som är för stora för att gå ner i några lådor. Vi byter även mattor på golven, har julhanddukar i badrummet, byter överdrag på soffan etc. etc.

  • stormhelen
    Aniara4 skrev 2012-11-26 11:30:57 följande:
    Hmm, jag brukar hänga adventsstjärnor i fönstret?
    Haha, jag tror att de flesta fattade galoppen med vad jag menade. Jag brukar kalla det för julstjärna och inte adventstjärna. Men sak samma. 
Svar på tråden Hur mycket julpyntar du?