• daniiel

    Skelleftebröllop 2013

    Nej. Jag tycker aldrig att man ska smycka kyrkan på något sätt. Det ser ofta bara billigt ut. Kyrkorna i sig är 99,9% av gångerna redan tillräckligt fina. Eftersom det är fler som gifter sig samma dag, som du skriver, så kan det bli knapert om tid till att hinna med det också.

    Vet ni att det kommer vara blommor i kyrkan? Vi gifte oss ju i Stadskyrkan, men där var det inga blommor.


  • daniiel

    Det kan säkert stämma, vi var ju som sagt i Stadskyrkan och det är ju en annan församling, så det kan väl vara olika det där :) Eller menar du altarblommorna? Isåfall, så kan ni inte välja färg, utan färgen på blommorna följer en viss kalender.

    Det var vita altarblommor när vi gifte oss 13 augusti, plus att det stod en liten kruka/vas med röda blommor där en tärna och en marskalk stod och läste bibelorden.




  • daniiel
    Emmelie90 skrev 2013-04-22 22:29:40 följande:
    Kan fortfarande inte citera :P Daniiel; Nog löste det sig med brudtärnan hon sa upp sig 2 månader före bröllopet! Tack för den liksom! :( men har ordna en ersättare så nu är allt lungt igen före stormen kanske kommer tillbaka :/ vi gifter oss i ursvikens kyrka kommer ha middag/fest i folkets hus i ursviken :) jag kommer ha en vit balklänning med axelband. Det är en liten delning eller vad man ska kalla de på klänningen så är det några centimeter bred champagnefärg sen lite blommor och veck i midjan :) hoppas du förstår någorlunda annars får jag skicka nån bild sen ;) var till sömmerskan så hon har nåla in den osv (den var 2 strl för stor) så kände mig äntligen vacker i den! Hade börjat tvivla lite på klänningen för jag såg ut som en val.
    Nämen vad säger du?! Wow... jag skulle fått panik om någon av mina tärnor hade hoppat av så nära inpå och framförallt blivit väldigt ledsen. Skönt att höra att du hittade någon annan och snart kanske är back on track :)

    Åh, kyrkan i Ursviken som är så mysig tycker jag :D Har varit på ett bröllop där, dock för ganska många år sedan nu, men minns att jag tyckte det var så mysigt. Har också åkt förbi med bussen X-antal gånger då jag är från Hamn ;) Och varje gång kikade jag in och kom ihåg känslan där.

    Det låter som en fin klänning, om jag lyckats måla upp ungefär rätt bild i huvudet haha Men jag ser mer än gärna bild på den, för är det något materiellt här i världen jag älskar, så är det brudklänningar hihi
  • daniiel
    Emmelie90 skrev 2013-04-25 02:35:43 följande:
    jo, jag fick lite panik och blev besviken...jo det var skönt att hon jag frågade ville :)

    jo den är verkligen mysig, lite mindre än dom andra. Men bara bättre tycker jag, annars blir det så tomt känns det som ;) 

    tack :) , kom på nu att jag glömde säga att det är knappar längst hela baksidan :)
    jag älskar också bröllopsklänningar det finaste som finns! Vi typ gifta mig 10000 gånger så jag kan ha massa olika klänningar :) hehe
    Haha ja, vi valde ju Stadskyrkan, för att den är lite mindre än Landskyrkan ;) Nejdå, fanns andra anledningar också. Jag var dock länge sugen på Byske eller Burträskt, men när det väl blev dags, så ville vi gifta oss inne i stan :)

    Ja, jag hade absolut, utan problem kunnat köpa en brudklänning i månaden. Maken säger dock stop där! Vad är det för märke på din klänning, om det är något? :)
    Emmelie90 skrev 2013-04-25 02:49:00 följande:
    Förresten vad hade du för klänning daniiel ? :D
    Jag hade två klänningar, en lång med lite släp i kyrkan och sedan en kortare på middagen/festen. Båda är sk. kinaklänningar, men jag tycker dom var fina och prisvärda ;)



  • daniiel
    Emmelie90 skrev 2013-04-29 14:39:56 följande:
    Okej, jag har inte så bra koll på kyrkorna i stan då jag är från hamn. Har endast varit i en av kyrkorna då vi haft skolavslutning på gymnasiet, vet dok inte vilken av kyrkorna det är kommer aldrig ihåg vilken som är vilken :P

    åhh,så fina klänningar du hade :) jättevacker! :) 
    Min klänning är märket forever yours :)
    hittade en bild på min klänning på nätet, så här ser den ut plus knapparna på baksidan  :) dok så ska sömmerskan sy tid ca 3 mm tjocka axelband :) hatar att ha utan axelband :P


    Ja, jag är ju också från Hamn och när jag var liten, så trodde jag ju att jag alltid skulle bo där och gifta mig i den kyrkan. När jag sedan blev äldre och insåg att jag inte behövde det, utan att jag kunde bo och gifta mig vart jag ville, så började jag vidga mina vyer lite :P Jag hade aldrig varit in i Stadskyrkan före vi bestämde oss för att gifta oss där, vi gick på läget helt enkelt :) Stadskyrkan är den vid Kanalskolan, vid Ainas, och Landskyrkan är den borta vid Kaplan och Lejonströmsbron ;) haha

    Tack så mycket :) Den där klänningen, som du ska ha, är ju jättefin :) Jag gillar verkligen draperingarna över magen, tycker det är snyggt. Ska du ha den enfärgad eller tvåfärgad? :)
  • daniiel
    Majbrud i västerbotten skrev 2013-05-01 09:35:37 följande:
    Jättefin bukett! Jag ska beställa blommor till min imorrn och hoppas på att jag minns rätt sista-datum från floristen. Annars blir det att ta det som finns inne i butiken.

    Drygt en vecka kvar! Har haft en del känslopendlingar men skyller som vanligt allt på hormoner, bra när man kan göra det. Gjorde bland annat en totalomvändning när det kommer till klänningen som jag älskat. Minns ju hur jag för bara några veckor sedan stod hos sömmerskan och bara uppfylldes av en härlig känsla. Förra helgen ville jag inte ha den alls! Jag skulle ju ha något mycket enklare från början. Men, jag håller på att ha lugnat ner mig nu, den är ju himlans fin :)

    Fick en underbar möhippa för en å en halv vecka sen. Totalt oväntat! Så glad över att ha så fina människor runtom mig :)

    Lite pyssel kvar som jag räknar med att hinna med under den tid som är kvar. Måste bara göra bort lite andra "måsten" först sen blir det all in sista veckan! Inte hört något om ringen än men den bör bli klar i slutet av den här veckan.

    Inte klokt vad tiden har gått fort!
    Vad roligt, försök att slappna av nu under sista veckan, även om jag förstår att det är svårt! Bröllopsdagen bara svischar förbi, så det är bra om man tar en stund före och försöker "komma i stämning" tycker jag :)

    Visst skulle du ha en jättefin spetsklänning? Jag tror nog den kommer bli toppen!
  • daniiel
    Majbrud i västerbotten skrev 2013-05-01 12:14:58 följande:
    Jag har lite skolarbete att göra undan nu i veckan, men sen ska jag nog "hitta dit" :)

    Precis, klänning i helspets och den är verkligen super. Det va just det att den plötsligt kändes "för" fin. Tankar om att "det är bara en dag" och det är ju "min/vår" dag biter inte, då vi inte "är" den typen av folk. Däremot börjar jag hitta tillbaka till varför jag föll för klänningen, och då känns det såklart bättre.
    Jag hoppas att det ska kännas rätt med klänningen, för att känna sig obekväm på sin bröllopsdag är det sista man vill. Det är ju trots allt din/er bröllopsdag och då har man all rätt att vara hur uppklädd som helst! ;D
  • daniiel
    gaybruden skrev 2013-05-02 15:36:20 följande:
    Vi gifter oss i Landskyrkani augusti. Förlovade oss i början av december.

    Vad vi bokat av på att göra listan
    Bokat kyrka
    Fixat solister till kyrkan som kommer att sjunga Astrologen (Darins version) samt Vart jag än går av Stiftelsen. skaffat klänningar, - passade på under en Stockholmsresa
    bokat fotograf,
    fixat en som fixar sminkt och hår,
    Beställt och fått vigselringarna
     beställt inbjudningskort och så sent som idag bokade jag Food som vår matleverantör :)

    Kvar att göra: Buketterna - vi ska försöka hitta ngn billigt lösning - några tips?
    Kostymer till festen.
    Partytält till mottagningen - vi ska vara på vår egen bakgård.
    Och så underkläder,. smycken och andra smådetaljer.
    Och så måste vi nog hyra bord och stolar, blir kanske ca 40 med alla barn.

    Känns lite småstressande emellanåt men vi ska nog hinna. Huvudsaken är ju att vi får varandra.
    Hej, vad kul att ännu en Skelleftebrud hittat hit :)

    Ni har ju hunnit med en hel del redan nu tycker jag :) Skönt att inte ha massor kvar, så ni hinner njuta lite av sommaren också! Vad ska ni ha för klänningar? :D

    Och angående buketterna, så antingen kan ni göra dom själva och bara köpa lösa blommor, eller så går ni till en florist och säger hur mkt buketterna får kosta och eventuella färger ni vill ha på buketterna. I övrigt får floristen fria händer och kan då plocka ihop en bukett av blommorna som finns den dagen :) Jag vet inte om det är så längre, men när jag skulle gifta mig, så var Interflora betydligt billigare än Buketten.
  • daniiel

    Vi fotade inte gästerna alls ;) Inga "obligatoriska" foton alltså. Vi fotades med vårt brudfölje av fotografen, sedan fotade fotografen i kyrkan och i början av festen. Dom flesta gästerna fastnade då på flera kort sådär spontant. Vi hade även gäster som bara gick runt och fotade under kvällen. Inget mer organiserat än så. Det hade inte jag känt mig bekväm med som gäst heller.


  • daniiel
    Emmelie90 - Jag gick förbi Elisabeth Victoria idag och såg "din" klänning i fönstret, i samma färger som du ska ha då, och den är verkligen jättefin :)

    ElinaAstrom - Även din klänning är ju väldigt fin och den ser ut att passa dig bra! :) Jag gillar rosetten i midjan :D
  • daniiel
    joe2012 skrev 2013-07-18 17:55:36 följande:
    I lördags var det dags och det var underbart! 
    Allt flöt på, alla var glada, vädret fint och mannen så stilig. Nu i efterhand när man hunit tänka igenom allt så känns det lite tomt. jag avundas er tjejer som fortfarande har era dagar kvar, ni har så mycket att se fram emot!
    Bilder kommer. =) 
    Stort grattis till er! :D Haha och jag förstår precis vad du menar, för jag har ännu kvar en del av den känslan, 2år senare :P Många upplever dock en sorts tomhet precis efter bröllopet, så det kan vara bra att ta sig an ett nytt projekt. Och givetvis vill vi se bilder :)
  • daniiel
    ElinaAstrom skrev 2013-07-19 20:25:17 följande:
    Ja! Vill jättegärna se bilder! Så här ser vår dukning ut inför morgondagen :) 


    Hoppas ni får en fantastisk dag och kväll idag! Njut av varje sekund :) Dukningen ser jättefin ut. Är "vimplarna" i taket gjorda av virkade dukar?
Svar på tråden Skelleftebröllop 2013