• mimmi

    Skelleftebröllop 2013

    Jättesnyggt Daniiel!!


    Vi har precis renoverat båda badrummen (det ena var bara ett hål i väggen när vi flyttde in) och köket! Eller ja.. det är snaaaart klart, lite lister å småfix å sånt kvar.. men så blir det väl alltid? Och totalt sett höll vi oss faktiskt inom budget! Eller iaf hyfsat nära! :) Gjorde ett par klipp på kakel och sånt där det ändå skulle vara vitt, och satsade på roliga detaljer..


    Men nu har vi spårat ur alldeles! Bröllop var det! Där har vi ingen riktig budget än.. Vi har diskuterat vad vi tror att det hamnar på.. och det klarar vi av.. Men det är säkert många utgifter vi inte tänkt på som tillkommer..


    Så därför är det väl klokt att inte köpa en snordyr klänning, utan att försöka få så mkt för varje slant man kan liksom.. Och hellre lägger jag ju de pengarna på en ring som jag ska ha varje dag, än en klänning jag ska ha i ett par timmar (även om jag för alltid kommer minnas den)

  • mimmi

    Denna var väl väääldigt lik "min" Alfred? Hittade den hos Milly, men gissar att det är en Allure i orginal? Modelltjejen var väldigt lik den modellen iaf!


    1900:- Drömmer



    Frågan är ju då.. om man ska "passa på" och lägga till lite från önskelistan om spetsaxelband som går över i ett keyhole på baksidan?

  • mimmi

    ja den är jättefin daniiel! Men inte 100% rätt.. (hur jäkla kräsen får man bliiiii egentligen? ROFL)


     


    Gillar spetskanten nertill, men vill ha mer fluff! Å sen gillar jag inte axelbandslösningen på framsidan..


    Just nu velar jag mellan alternativen nedan:


     



    Jag ska ha ett jättevackert halsband som min farmor hade på sin bröllopsdag, så det måste funka med urringningen.. Eller ja, det går iofs att bara ha hänget å reglera längden med en annan kedja, men det får inte försvinna! Det är ganska stort 2*3cm ca och en stor blå glassten infattad i silver.. Så vackert!

  • mimmi

    Måste visa mitt fina smycke! Älskar det! Så roligt att kunna ha något som farmor har haft! Dessutom blir det ju mitt "något blått"


    Det behöver putsas dock..



    Är oxå mest inne på v-ringningen.. vill inte bli för påklädd, det är ju ändå mitt i sommaren! :)


    Å ja, tänkt snörning! Är ju i projektet "gå ner i vikt" som jag gissar 90% av alla brudar är.. siktar på minus tio-elva totalt, klar med 3 sen nyår, så det går! (har gjort det förut utan problem, sen blev jag gravid å jaa.. fika är gott! :) )


    Tror jag ska beställa när lönen kommer nu i februari, så har jag förhoppningsvis gott om tid på mig! (27/7 är datumet)


     


     

  • mimmi

    Jo, lite tråkigt är det ju! Fast å andra sidan funkar ett bröllop med en skarp deadline väldigt bra som motivationshöjare för att ta tag i sig! Sambon har oxå kommit igång (fick vikter, stänger å annat sån gymutrustning av mig i julklapp lägligt nog) så vi tränar ihop på kvällarna efter att dottern somnat. Det blir en aktivitet att göra ihop och tagga varandra med! Han har redan gått ner fem kilo på 6 veckor! Stolt är jag! Detta behövdes göras ändå för det allmäna välmåendet liksom, men som sagt, lättare att fortsätta de dagarna det är motigt med att tänka på underbara klänningar.. :D


    Sen har jag slängt in lite vardagsmotion, har taggat halva kontoret med lunchpromenad 2dagar/veckan oavsett väder! Vi går en slinga på strax under 4km i rask takt och äter sedan lunch ihop. Trevligt samt bra för hälsan! Man blir så mkt piggare av att få komma ut lite istället för att bara sitta framför datorn! Nu har två av "tanterna" blivit så sporrade av detta att de har börjat simma på onsdagsmornarna..

  • mimmi

    Jag håller helt med dig!!


    Man får se längre än bara den där enda dagen! Vår tanke är att fortsätta även efter, förhoppningsvis i samma tempo, men kanske med något fler tillfälle då och då för att fuska med onyttigheter och sånt!


    För mig funkar det väldigt bra att ha en deadline att se fram emot och kämpa inför! Sist jag gav mig tusan på att må bra, gick jag ner 14kg på 8 månader inför min 30årsdag! Å blev sen som sagt gravid och släppte alla hämningar.. gick nog upp 20kg... (mestadels semlor skulle jag tro! :D ) Inte jättesmart eftersom de sedan suttit fast de där kilona lite här å var..fniss!

  • mimmi

    Hejja! Det var ju enormt bra gjort! Shit pommfritt! 20kg! Det är inte lite det!!


    Fördelen med att ha gjort det förut är ju att man vet att man kan!


    Morot är bra! Annars har man ju alltid det där : äsch jag börjar imorgon istället!


    Och att inte träna ensam är så bra! Mina kollegor är ju liksom redo 2ggr i veckan för att gå, alltid är det nån som är peppad som drar med sig den som är trött! Vi var tom ute och gick i 17minusgrader! Fast det var kallt så var det sååå härligt! Solen lös och allt bara glittrade!!

  • mimmi

    Vi har oxå hund! Tossig men otroligt snäll rottweiler hane! Så ut måste man ju.. Men han gillar inte kyla eller regn.. Snö och dypölar däremot.. :D bra tips med blommorna! Måste kolla upp det i påsk! Finns ju en blomsterbutik/plantskola i byske oxå, men tror den är stängd på vintern.. Minns inte, men vad finns det för vilda blommor i juli? Min absoluta favvisblomma är ju förgätmigej och hade nog kunnat tänkt mig en bukett av dem som brudbukett..

  • mimmi

    Buketten är inget prio för mig heller! Tänker mig en väldans liten med några dimrosa rosor, el kanske nejlikor! Men den får inte kosta många kronor! Då har jag hellre fler blommor på borden!

  • mimmi

    Hur går det för er?


    Jag har kanske fått tag på ett band! Ett glatt gäng ungdomar som en släkting känner, de spelar lite allt möjligt och vi har abra haft en första kontakt.. vet inte än vad de vill ha betalt, så vi får väl se!

  • mimmi

    Majbrud : smycken av gammalt porslin låter jättespännande!! Har du sett Anna Örnbergs kreationer? :


    http://www.aosilver.se/shop/

    joe 2012: jadu, jag vet inte riktigt! :D Det var min släkting som kände en kille som spelade i lite olika konstellationer, han har lirat på studentbaler och bröllop och sånt.. Vi disktuterade vad vi ville ha för typ av musik och sen skulle han plocka ihop musikerkompisar som passade till! Han har lovat hårdrockscovers värdiga orginalen och riktigt bra hålligång! Väntar på prisuppgift! Känns lite nervöst att inte kunna lyssna på dem innan.. men jag får lite på släktingen och magkänslan om att det blir bra!

  • mimmi

    Crap, lokalen vi ska vara i tillåter inte egen alkohol. Förstår det då det är en restaurang/hotell men hade hoppats! :) De har okejat band iaf! Bara vi som kommer ha tillgång till större delen av hotellet iallafall!

  • mimmi

    På gästis i Byske!


    Vi har även bokat boende där, så det är ju väldigt smidigt!


    Ja.. det ränner fort iväg med slantarna! Men ska vi ha nån annan lokal, måste vi kanske hyra bord,stolar, porslin etc... Så lika bra att köra på planen!


    Har inte bestämt hur vi gör med bar än... Men vi får lösa det när vi åker upp i påsk.. svårt att ha is i magen bara! :)

  • mimmi

    Här händer inte mkt heller.. planerar, lägger saker in mina inspirationmappar, och tänker ständigt bröllop, men ingenting nytt som jag kan bocka av!


     


    Vet ni hur det är med förgätmigej i slutet på juli? Blommar den fortfarande då?


    Det har varit min absoluta favoritblomma sen jag var liten, och jag fick plötsligt för mig att jag vill ha med den i min brudbukett... eller iallafall i dukningen!

  • mimmi

    Vill oxå höra frisör tips!


    Var på plats nu under påsk och betade av provsmakning av tårta på Kringlans. MUMS!! Det blir choklad och apelsin! Var helt säker på att sambon skulle välja choklad och hallon, men den med apelsinmousse var verkligen fräsch och annorlunda!


    Har bokat in blommor från Byske oxå, skönt så behöver vi inte åka och hämta dem så långt bort! Exakt vad det blir än, ska vi disskutera lite längre fram, men vi har snackat form och färg!


    Menyn är spikad! Det blir lite norrlandstema med kantarellsoppa, renfilé och hjortronglass! Exotiskt för våra skåningar och dalmasar som kommer. hahaha!

  • mimmi

    Wooow Joe!! Supersnygg klänning och den sitter helt galet bra på dig!!

  • mimmi

    Elina: supersnygg klänning!! Gillar verkligen bandet som bryter lite!! Fiiiin!!

  • mimmi

    Hos oss blir det både band och spotify! Bandet öppnar med första dansen, vilken inte helt spikad än, sen spelar de i en timme, får en paus då vi kör spotify å sen kör de en timme till, å sen blir det väl mer spotify skulle jag tro! :)


    Mina tärnor är söta och fixar spellista, både en fartfylld och en lugnare!


     


    Börjar få lite panik över frisör... Hon jag varit i kontakt med tidigare (privat) har inte hört av sig sen 15 april.. gissar att hon inte var så intresserad då.. Hatar att behöva jaga folk.. känns som att det får vara hennes förlust!


    Såååå vilka är bra/prisvärda i skellefteå?

  • mimmi

    Vi betalar 6000:- för två timmar. Det kändes ok, de är ju ändå flera stycken och behöver resa en bit. Nu ärvde ju inga proffs utan ett gäng ungdomar som min tremänning känner (iaf bandledaren) och hört spela på studentbaler osv. Så efter vi önskat musikstil så satte han ihop det gäng som funkade bäst för sånt. frisör bokad nu! Tremånningarna igen som rekommenderat, så det blir nog bra! Så skönt att känna folk på plats!

  • mimmi

    Förresten, nån som tänkt "göra naglarna" eller vet något bra ställe? Hade tänkt göra dem här hemma i Dalarna men det verkar vara ont om tider! Alltså gel- eller akrylförlängning!

Svar på tråden Skelleftebröllop 2013