• daniiel

    Skelleftebröllop 2013

    Men se där, då kan man ju nästan säga att det kommit något gott ur din champangesmak - du har lärt dig att kompromissa riktigt bra ;)

    Och ja, att du har hittat den modell av klänning du tycker om och känner dig fin i är faktiskt inte alls fy skam :) Det är många som beställt hem en klänning, som är jättefin, men som är i helt fel modell och då fått köpa en ny. Ja, eller använda klänningen ändå.

    Om man kan se en kinaklänning för vad det faktiskt är - en billig brudklänning, så är majoriteten av dom otroligt fina! Många av dom är i samma kvalitet, både tyg- och sömnadsmässigt som många klänningar i butik som ligger på kring 5000 - 15 000kr, men iställer betalar man ca 1000 - 3000kr. Många kan dock inte blunda för att den där lappen med märket på inte finns i klänningen. Och sedan kan man ju dra igång diskussionen kring den etiska aspekten av det hela, men det tänker jag inte göra.

    Jag beställde själv hem sex kinaklänningar, fyra brudklänningar och två tärnklänningar, som alla var jättefina och kostade tillsammans inte ens lika mkt som en likvärdig brudklänning i butik här :P


  • daniiel

    Haha så min make kanske ska skatta sig lycklig ändå, måste tala om det för honom.. då vi har alla tapeter (fondväggar) här hemma (förutom dotterns rum) med tapeter från Rusta. Den i köket hittade jag till och med i en reakorg, tror den kostade 35kr/rulle :P

    Men den var precis vad jag letade, en varm tapet med guld i och jag tycker faktiskt att den ser dyrare ut än att kosta 35kr (99kr ordinarie tror jag) ;) Åtminstone i verkligheten haha



  • daniiel

    Jag tycker det låter som ett bra och vettigt resonemang faktiskt. Att länga pengar på sånt som varar längre :) Ja, den där klänningen var fin och lik klänningen som du prövat :) Och ja, det är en Allure 8858 :)

    Men du bör väl kunna hitta en klänning med axelband och keyhole som har någon liknande kjol?


  • daniiel

    Det är väl visserligen vanligare med keyhole på column eller mermaid modell. Men du får väl klippa och två klänningar om inte annat :)

    Tex den här, som visserligen har lite mindre vidd i kjolen, men är en A-linje med drop waist.
    http://allurebridals.com/products/8965#


  • daniiel

    Ja, det var ju mer ett exempel på en "färdig" klänning så att säga med keyhole och A-linje :P Men det går ju som sagt alltid att klista ihop flera klänningar till en :)

    Om du ska ha halsband (låter väldigt fint halsbandet), så tycker nog jag alternativ nr.2, det nedre alltså med V-ringningen var finast :)

    Ska du ha snörning på klänningen?


  • daniiel

    Det var verkligen jättefint halsband :) Jag förstår att du vill använda det ch det är alltid kul att kunn ha något som man ärvt. Jag hade ett pärlhalsband från min mormor på mitt bröllop :)

    Ah, ja sommarbröllop.. och i juli.. finns ju viss risk att det är rätt varmt då, så kan nog vara smart att inte välja en alltför påklädd klänning så att säga. Det brukar vara tillräckligt ändå med alla lager tyg och underkjol :P Och det där med att gå ner i vikt ja.. tyvärr är det nog något dom flesta brudarna satsat på, lite tråkigt tycker jag, men även jag försökte med ett par kilon före bröllopet. Jag hoppas att du lyckas :) Gällande snörningen, så tänk på att inte välja en rygg som blir alltför låg, så att snörningen får plats. Kan bli svårt med rätt passform annars, och speciellt om du tänkt gå ner så pass :)

    Du bör klara det bra om du beställer nu i februari, då ska du nog ha tid över att hinna sy om den liten om det behövs. Då tänker jag sy in/lägga ut eller lägga upp klänningen :P


  • daniiel

    Ja, jag menade inte att det är negativt att röra på sig, utan mer att det ibland blir sådan viktstress och hets bland blivande brukar att det i sig inte är hälsosamt. Hos dom som redan ligger på en bra och hälsosamt vikt och som egentligen mår ganska bra sig själva, vill helt plötsligt pressa ner sig för att se så bra ut som möjligt en dag i en klänning. Där tycker jag att motivationen till varför blir lite fel och i slutändan så är det inte välmåeendet som hamnar i första hand.

    Och jag själv skulle definitivt behöva gå ner i vikt (betydligt fler kilon än många andra), så inget ont om sånt. Jag beundrar människor som kan ta tag i det och faktiskt göra något åt saken, som har självdiisciplinen :)


  • daniiel

    Oj, men det är ju jättebra gjort! :) Och att man kan gå upp mkt under en graviditet vet jag allt om, då jag själv gick upp ca 30kg! när jag väntade dottern. För min del var det nog mest lussebullar och julmust ;P haha

    Att ha bröllopet som en morot funkade bra för mig också, absolut. Jag gick ner 20kg på inte fullt ett år då. Inte jättesnabbt, men ändå ganska bra jobbat tycker jag :)

    Nu, 1,5år senare, så har jag dock gått upp allt igen. Jag blev väldigt sjuk och har gått upp dels pga av att jag bara suttit still hemma och pga mediciner. Och nu är jag i det där stadiet att jag ska ta itu med det.. någon gång. Jag känner mig nästan redo, bara inte riktigt ännu. Har gjort ett par försök, men det blir bara pannkaka av det när jag inte känner mig redo. Jag skulle kanske behöva en ny morot också :)

    Väldigt bra idé dock av dig att dra igång på jobbet :) Många gånger är det ju lättare om man har andra att "träna" tillsammans med. Ja, och att du och din blivande kan träna tillsammans hemma också :)


  • daniiel
    mimmi skrev 2013-02-13 13:40:43 följande:
    Att ta sig ut i sån kyla är också bra gjort :) Vi har ju hund, så ut måste man alltid, men nog tar det emot såna kalla dagar :P Till och med hunden spenderar helst dom dagarna inomhus under täcket hehe
  • daniiel
    ElinaAstrom skrev 2013-02-14 18:48:28 följande:

    Hej!


    Har en fråga till alla som känner till skellefteå och de blomsteraffärer som finns. Har hittils bara kontaktat Buketten som skulle ta 1500 kr och uppåt för en brudbukett. Det är enligt mig för mycket pengar. Har nån förslag på billigare alternativ?


    Jag vill ha en rund bukett med små vita kallor och korta stjälkar.


    Hoppas nån kan hjälpa mig! :)


    Hej :)

    Mitt tips är att kolla med Interflora. När jag var och frågade, så ville Interflora i snitt ha ca 400-500kr mindre för en likadan bukett motför vad Buketten ville ha. Det är ganska stor skillnad. Sedan kanske Blomsterlandet på Solbacken skulle vara värt att höra med :)
Svar på tråden Skelleftebröllop 2013