• daniiel

    Skelleftebröllop 2013

    Majbrud i västerbotten skrev 2013-01-15 21:53:44 följande:
    Hej på er!

    Vi gifter oss den 11e maj på Nyhamnsgården, borgerligt, där vi också har festen efteråt. Som nämnt tidigare finns det inte många lokaler i trakten, särskilt inte många som kan ta mer än 50 gäster vilket vi kommer att vara, så jag är jätteglad att vi lyckades boka där.
    Vad vi förstått efter att vi bestämt datum har vi lite tid på oss att planera, ett halvår, men tycker det går ganska bra :) Har klart med lokal som sagt, vigselförrättare, frisör, smink (själv) och fotograf (kompis). Nu är det klänningen jag försöker hitta men det är SVÅRT.
    Hej :) Vad roligt, Nyhamnsgården är väl ändå inte så tokig :) Vi började planera och bokade kyrkan i slutet av februari 2011 och gifte oss i augusti samma år, så nog går det planera bröllop på vara ca 6 månader, och även kortare tid än så. Vet faktiskt flera som bara planerat ca 1 vecka - 1 månad i förväg :P

    Har du varit och prövat klänningar? :)
  • daniiel
    Skelleftetjejen skrev 2013-01-28 14:49:12 följande:

    Så mysigt, vi sitter nu mest och försöker komma överrens om färgtemat, vi är inne på nåt liknande som denna bild mimmi, lutar åt grönt/rosa, men jag har inte hittat dom "perfekta" nyanserna än :(


    Nån som förresten vet om nån sömmerksa i stan? Har fått hem klänningen nu och jag måste fixa en liten detalj, sen är den helt perfekt :D


    Måste ni ha någon exakt "perfekt" nyans? Kan ni inte bara ha grönt och rosa, i flera olika nyanser? Då blir det mer levande och betydligt enklare att hitta alla dekorationer osv :)

    Gällande sömmerska, har du kollat med brollopstudion.se/ ? Dom erbjuder ju ändringssömnad :)
  • daniiel

    Ja, Nina är verkligen trevlig, det håller jag med om :) Och precis, det är ju en del av hennes och deras jobb. Dom erbjuder ju ändringssömnad på kläder som inte är köpta där, så hon/dom blir säkerligen glada för fler kunder :)

    Och Skelleftetjejen, ja, jag tycker absolut att ni kan blanda nyanser :) Kommer bara bli finare tror jag. Vi hade vitt, svart och rosa som färgtema och vi hade allt från typ gammelrosa till babyrosa och ceriserosa. Det gör absolut inget alls och det blir som sagt bara mer levande :)


  • daniiel

    Vi hade definitivt inte lust att spendera så mkt pengar på en fotograf, då vi hade väldigt tight budget. Jag hittade en lapp på en anslagstavla en dag under sommaren, det var en tjej som gick media på A-torp och hade via kommunen tror jag startat ett företag under sommaren, som sommarjobb, och valde då att fotografera. Vi betalade en skitsumma egentigen (några hundralappar) och hon var med i kyrkan, fotade oss och brudföljet 1-2 timmar efteråt och sedan var hon med i början på middagen. Vi är mer än nöjda! :) Vi fick då alla ca 700 bilder hon tog under dagen och det var egentligen det viktigaste för oss, att få många bilder. Tyvärr är det oftast det som sticker iväg när man anlitar en fotograf, att man får betala så mkt extra för att få fler bilder än vad som ingår i deras paket, vilket brukar ganska få bilder tyckte vi när vi kikade runt.


  • daniiel
    Skelleftetjejen - Jag tycker det är en jättebra idé att kolla med någon mediaelev. Många av dom är faktiskt väldigt duktiga och många av dom har ju bilder att visa från vad dom fotat tidigare :) Jag skickade även inspirationsbilder till tjejen som fotade oss. Alltså bilder som andra, bröllopsfotografer tagit, så hon visste ungefär vilken stil vi var ute efter och så hon kunde säga vad hon trodde om det osv.

    Ja, hade vi haft obegränsat med pengar att spendera på ett bröllop, så hade vi nog anlitat ett duktig bröllopsfotograf, men vi ville inte lägga halva budgeten på det :P
  • daniiel
    Majbrud i västerbotten skrev 2013-02-06 21:47:06 följande:
    Äntligen! Jag har hittat MIN klänning Skrattande Efter förra veckans mörker i klänningsdjungeln känns det såååå skönt. Rätt enkel modell, helt i matt spets och jättefin. Med de ändringar jag vill göra kommer den att bli alldeles, alldeles underbar.
    Vad härligt :) Det är ju alltid skönt när man kan bocka av saker på listan, men brudklänningen är ju lite speciell :) Vad blev det för någon, märke, modell? :)
  • daniiel
    Majbrud i västerbotten skrev 2013-02-07 13:40:05 följande:


    Denna :) Med lätt utställd kjol och för närvarande rätt långt släp som ska bort eller kortas av, inte bestämt mig än. Ivory med väldigt fin, matt spets. Inget märke, såld av en brud som beställt efter två klänningar och valt bort denna, jag vet inte från vilket företag. Sitter rätt följsamt men ändå inte som en sjöjungfrumodell, vet inte om det räknas som A-linje kanske.
    Känns jätteskönt att ha hittat den, vill fokusera på lite annat nu :) För mig har klänningen kommit att betyda väldigt mycket, mer än vad jag kunnat tro innan. Den är lite tongivande för hela bröllopet.

    Det är jätteroligt att prova klänningar mimmi, även sådant som man inte alls tänker sig ha. Är ju enda chansen i livet att göra det ;)
    Den ser väldigt fin ut och det låter ju som att det är kanske en drop waist i spets då :) Väldigt bra val må jag säga och det låter som att du verkligen hittat rätt! :)
  • daniiel
    joe2012 skrev 2013-02-07 17:57:42 följande:
    Majbrud, vilken fin klänning! 

    Jag håller fortfarande på att vela... Har provat 3 gånger på olika ställen, sista gången var mannen med. Han föll pladask för två klänningar. Visst de var jättefina men vet inte om det är rätt?
    Det är så dumt, de är ju jättefina, att man kan vara så fånig när det gällen en klänning man ska ha en gång.
    Om jag inte provar fler kläningar, skulle ni välja med eller utan snörning? Tycker nog att den utan är något snyggare men den med snörning  är också fin och det är ju mer praktiskt. Skiljer bara 300:- i pris och de sitter likvärdig och är av samma modell.
    Snörning är ju som sagt mer praktiskt, speciellt om man vet med sig att man pendla lite i vikt. Då behöver man förmodligen inte hålla på att sy in eller försöka lägga ut någon vecka före bröllopet. Vill man dessutom sälja klänningen efteråt, så är ju snörningn en stor fördel, för det öppnar ju upp för betydligt fler köpare. Personligen tycker jag dessutom att det oftast är snyggare.

    Smaken är dock som baken och i slutändan måste du välja det du själv tycker är finast :) Hur svårt det än kan vara ;)

    När måste du bestämma dig angående klänning?
  • daniiel

    Eller så beställer man en kopia för en bråkdel av priset ;)

    Nej, men mimmi, klänningen är jättefin och jag förstår om du föll pladask för den. Det är dock alltid en bra idé att ha en budget klar för klänningen innan man prövar. När man kommer till butiken, så talar man om sitt maxtak, så behöver man inte utsättas för att pröva och eventuellt förälska sig i en klänning man inte har råd med eller som man inte känner sig bekväm med att betala summan för. För har man väl kärat ner sig, så är det svårt att nöja sig med något annat.


  • daniiel

    Haha kan tänka mig att det inte alltid är världens bästa egenskap ;)

    Jag har ju själv beställt från www.dinobridal.com och är väldigt nöjd :) Många andra är väldigt nöjda med sina klänningar därifrån också, jag vet inte om du kikar i kinaklänningstråden? Annars kan du kika i min "fråga vad du vill"-tråd där tex Lakinna fått hem en väldigt fin klänning från Dino :)

    Men annars är det väl Landy, Milly och Jenjen som är populärast och som verkar leverera fina klänningar :) Och ja, tygerna är lika hos alla företagen och även lika som tygerna i klänningar som finns i butik här i Sverige, original alltså.

    Nu är ju inte dend är Angeloklänningen någon jätteavancerad modell, en A-linje med drop waist och sweetheart-ringning. Jag antar att kjolen är i tyll med spetsapplikationer och att det är spets på överdelen? Då kommer nog den största skillnaden vara att det är annat spetstyg/mönster. Många gånger brukar man kunna räkna med att kopian åtminstone blir kring 90% lik originalet :)


Svar på tråden Skelleftebröllop 2013