• Sofiiiz

    Igår plussade vi och i december gifter vi oss... :)

    Jag skulle ha berättat för den du tror planerar möhippa att du är gravid och inte får dricka, så kan hon planera utifrån det.
    Kanske du "äter antibiotka" och inte får dricka, men gärna tar nått alkoholfritt alternativ istället?

    Julfester o liknande med jobbet, kan du väl bara skylla på att du ska köra bil nästa dag så du får inte dricka, och tar nått annat istället?

  • Sofiiiz
    tinaalpfält skrev 2012-11-14 11:34:22 följande:
    OBS! Jag menade dock inte att man ska supa ner sig helt bara för att det inte är farligt att blanda! 
    Nä men de är en standard ursäkt för att slippa dricka. Man äter ju antibiotika för att man har en infektion, vilket i sin tur inte är så bra att blanda alkohol med.
    Sen om de inte står nått på fass om det så kan man väl ändå använda de som en ursäkt? Tror knappast att de kollar upp sånt om man säger att man inte vill dricka för att man äter antibiotika?
  • Sofiiiz
    Anonym (Mamma igen) skrev 2012-11-14 10:46:35 följande:
    Tack så mycket! Va snälla ni är! ♥

    Smart det där med antibiotikan, den kanske man kan köra... ;) Kruxet med möhippan är att det är min syster som håller i den och jag vill egentligen vänta med att avslöja detta för familjen till julafton som en liten julklapp där alla blir överraskade samtidigt... dessutom vet jag inte riktigt hur hon kommer att ta det - en andra gång har hon kämpat för att bli gravid medan jag blivit det oplanerat... lite orättvist kan tyckas även om jag vet att hon inte är den missunnsamma och avundsjuka typen, vet att hon kommer glädjas med oss men lite surt måste det ju kännas för henne... :-/

    Det typiska är att när hon frågade om vad jag hade för önskemål kring möhippan innan jag fick veta att jag va gravid så sa jag att jag gärna ville ha lite tjejparty, ut och dansa osv... hmmm inte bra ;) nu är jag mer sugen på att ha lite spa/hemmaspa, laga en god middag och umgås med tjejerna istället...

    Nä man behöver ju inte skylta med att man inte dricker alkohol men det brukar alltid vara någon som upptäcker sånt och börjar fråga en massa men man får ju göra det bästa... att köra till de olika julfesterna går inte, den ena anordnas buss så det skulle bli konstigt och den andra är det gångavstånd till från där vi bor...

    Tack för alla Grattis och Tips, vad glad jag blir! Har ni fler ideer och tankar tar jag tacksamt emot dem!
    KAnske du ska säga till syrran att du har ändrat dig om utefest och dansa, och hellre vill ha mys?
    Annars så mår du okej så kan de ju ändå vara trevligt fast utan alkohol då :)
    Tror de blir rätt så oundvikligt att syrran får reda på det om du tackar nej till alkohol på möhippan. Men hon kanske kan hålla de hemligt fram till Jul? om du berättar de för alla som är med på möhippan bara?

    Hon blir nog bara glad för din skull!
Svar på tråden Igår plussade vi och i december gifter vi oss... :)