Inlägg från: Alyllyra |Visa alla inlägg
  • Alyllyra

    Äldre medlemmar...

    Innan jag skrev mitt första inlägg på forumet tvekade jag ganska länge faktiskt. Det kändes lite läskigt (på ett sätt som jag inte riktigt kan förklara) att ge sig in i diskussioner med folk som verkade veta mer, bättre och kunde allt. Och första gången som jag hade en annan åsikt än den Chicita skrev (tror det var Chicita, kan ha varit nån annan...), HU, vad läskigt det var! Och då är jag rätt van vid att ta konflikter i verkliga livet.

    Men sen insåg jag vad kul det är här! Och ju mer man kommer in på forumet och läser desto mer vågar man också vara med själv. Innan jag vet ordet av kommer jag att vara en av de där "gamlingarna"... Och jag är definitivt inte längre rädd för att säga min åsikt eller stå för det jag tycker. Solig

    Forumet blir vad man gör det till. Själv är jag glad att det finns folk som redan har gjort det här som är snälla nog att ställa upp och skicka vidare. Kunskapsåterföring är något som saknas i många organisationer!
    Och som flera har påpekat är det ju bara att säga ifrån om det var fel svar/inte det svaret man väntade sig/ändå vill ha en egen tråd för ämnet. Som trådstartare är det ju lite ens eget ansvar att driva diskussionen om man verkligen vill ha ett annat svar på frågan.
    Och även om någon gamling har kommit med sitt "allvetande" svar så kan man ju ändå fortsätta diskutera frågan. Världen kan ju ha ändrats sen "gamlingen" gifte sig och det som var rätt då behöver inte vara rätt nu (ok, kanske inte sååå sant eftersom de flesta gifte sig för mindre än 2 år sen, men ni förstår vad jag menar...).

     

  • Alyllyra
    passionsblomman skrev 2012-11-09 20:07:18 följande:

    Chicita, så tolkade jag inte alls Alyllyras inlägg.

    Jag uppfattar det som att hon tyckte det var läskigt att våga ge uttryck för en annan åsikt och säga emot dig-eller vem det nu var, hon mindes inte riktigt-bara för att hon hade en viss nervositet medan hon fortfarande kände sig ny, och att de gamla rävarna kanske har en viss status om man säger så.

    Så fattade jag det.


    Ja, precis så menade jag! Förlåt, Chicita, det var inte egentligen meningen att peka ut dig eller någon annan. Jag bara drog ett exempel. Får kanske jobba lite på hur jag uttrycker mig i skriven text Tungan ute

    Jag gillar den här diskussionen, det känns som att det som sägs här behöver sägas! Jag kan också tycka att det är fett irriterande om man blir hänvisad till någon gammal tråd med 1000+ sidor att läsa igenom för att hitta svar, men då gör jag en av två saker:

    1) justfuckinggoogleit.com ( Ett Hjärta till Aniara4 som lärde mig den underbara "site:"-funktionen)

    2) Förklarar i tråden att det inte var det svaret jag ville ha. Hur ska nån annan kunna veta vad jag är ute efter om jag inte förklarar det för personen i fråga? Bara för att man är gammal på BT är man väl ingen tankeläsare, eller? (Och om det är så att man får denna förmåga efter x antal år här så kommer jag lätt vilja stanna kvar! Flört)

    Ni som fortfarande är irriterade på gamlingar, säg det när tillfället dyker upp i så fall! Det är svårt att se vad man gör för "fel" (enligt andra) när "felet" refereras till utanför sitt sammanhang. Själv är jag helnöjd med att det finns alla sorter här - singlar, sambos, förlovade, gifta, skiljda, föräldrar, ungdomar, äldre, folk som tar plats, folk som bara är inne och läser, folk som ställer frågor, folk som svarar, folk som vågar ifrågasätta... Solig
Svar på tråden Äldre medlemmar...