• PiaB

    Kära Forumvärd!

    Tokig skrev 2012-11-06 14:00:30 följande

    Tack Tokig! Tänkte precis skriva detsamma. Jag är här för att jag planerar bröllop och vill få tips och idéer, och förhoppningsvis kan man hjälpa någon på vägen. Jag gillar inte lekar. Säkert är det många som gör det, men inte jag. Skulle dock inte ha något emot en och annan, men som sagt, när hela min första sida nästan är full av lekar loggar jag ur och går till en annan bröllopssajt.


    Det är störande att behöva leta sig ner för att se vad som hänt istället för att den senast kommenterade tråden ligger högst upp.


     


    Så visst, lek på, men fäst inte trådarna utan låt dem rulla som alla andra trådar. Snälla?!


  • PiaB

    Tackar också för respons från forumvärden! Och jag håller med om att det kanske känns överflödigt med hissa och dissa och annat, men om jag inte kan få allt är jag nöjd med att lekarna rullar som alla andra trådar


     


     


  • PiaB

    Jag håller med om att det vore bra om moderatorer vore mer aktiva här. Vad jag förstått händer det aldrig att någon visar sig i en tråd? Jag har inte varit med så länge här, men har tänkt på det flera gånger då trådar spårat ur. Nu verkar det fungera så att man måste anmäla själv om man tycker något är fel?


     


    På ett annat forum där jag är aktiv är moderator och forumvärd väldigt aktiva och deltar i diskussionerna. Naturligtvis hinner de inte läsa allt men de är med som andra medlemmar och tycker och tänker. Det är en träningssida och inte alltför ofta blir folk osams om tex. olika löpsteg eller vilken cykel som är bäst osv. Men ganska snabbt är moderatorn där då och varnar om att stänga ner tråden eller t.o.m. att stänga av den som missköter sig för en tid.


     


    Där kan man inte vara anonym heller, mer än att man som här har ett nick som ju kan vara väldigt opersonligt och svårt att lista ut vem som döljer sig bakom det. Det tycker jag räcker. Jag kan förstå i vissa fall att man vill vara anonym, men nu är ju alla anonyma i frågor som inte borde behövas vara anonym i. Det blir ingen givande diskussion när man får svar från anonym 1, anonym 2, anonym 3 o.s.v. Om det handlar om vardagliga saker som klädkod, middagen, festen eller dyligt.


     


    Jag drar mig för att svara eller starta en tråd eftersom det inte intresserar mig vad Anonym tycker. Lite tråkigt eftersom det här forumet är det som ligger mig varmast om hjärtat just nu då jag planerar bröllop.


     


    Och som sagt, jag förstår absolut att man kan behöva vara anonym ibland av hänsyn till anhöriga o.s.v. Men just nu känns det som att det missbrukas och det känns bara som att man inte riktigt törs stå för sin åsikt. Och då har jag ingen lust att diskutera.


  • PiaB

    Det hade varit jättebra om det nu ändå är så att det är vi medlemmar som ska hålla koll i trådarna. Risken är väl att den som får oönskade svar börjar plocka bort dem och då blir det jättesvårt att följa diskussionen. Det händer ju då och då att folk blir sura över svaren och känner sig påhoppade fast de bara fått hjälp o.s.v.


    Däremot riktiga påhopp och kränkningar borde trådstartaren på något sätt kunna moderera. Eller så anses det kanske vara trådstartarens ansvar att anmäla sådant i sin tråd. Jag vet inte. Svårt med ett forum som ligger i användarnas händer, har faktiskt aldrig varit med om det förut.


Svar på tråden Kära Forumvärd!