• MCarlqvist

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Hej!

    Jag undrar om du har något bra tips om man vill få en klänning uppsydd efter bildexempel som man hittat själv? Är viktigt för mig att det är fin kvalité på tyget och broderierna så den inte ser "billig" ut:)

    Tack på förhand :)
    /Marina

  • MCarlqvist
    Chicita skrev 2014-12-15 12:53:25 följande:

    Då rekommenderar jag en skräddare i din stad.


    Brukar finnas i de flesta städer. Kolla upp att personen är utbildad bara innan du anlitar den och be att få se exempel på kläder de har sytt (eller håller på att sy) 


    Det värsta är att jag inte lyckas hitta någon som syr klänningar, de utför bara justeringar! Har hittat sömmerskor på nätet som syr efter inskickade mått men då kostar de mellan 4000 och 5000 och jag har ingen möjlighet att prova klänningen eller få se materialen innan. Då känner jag att jag lika gärna kan chansa på en klänning från Kina för mellan 900 och 1500 Glad
  • MCarlqvist
    Chicita skrev 2014-12-15 13:20:33 följande:

    Prova sökfunktionen på sidan. Jag har läst varningar om båda dom.


    Dom är dessutom inte skräddare själva, utan dom förmedlar kinaklänningar.
    Med andra ord - du beställer av dom och dom skickar din beställning vidare till företaget som syr upp åt dom.


    Ok! Mycket bra att veta!! Tack för tipset :)
  • MCarlqvist
    Chicita skrev 2014-12-15 13:31:54 följande:

    Hoppas du hittar någon som kan sy åt dig :) 


    Du kanske kan kolla om det finns någon beklädnadslinje på gymnasiet och höra med läraren där om dom kanske kan ta på sig att sy din klänning (om du vågar ;) ) 


    Ja jag får leta vidare!! Har till Maj på mig så det ska nog lösa sigFlört Skulle gärna köpa en färdig klänning men hittar ingen som den jag vill ha!! Alltid ska man vara krånglig..... hahaha!
  • MCarlqvist
    CamillaForsgren skrev 2014-12-15 17:46:45 följande:
    Jag kan starkt rekommendera en ebaysäljare vid namn hongcai--1984. Hon sydde min brudklänning och kommer även få sy min löftesförnyelse klänning. Hon tar ca mellan 170 och 200 AUD för en specialbeställd klänning och det är ju runt 1200 kr vilket är överkomligt. När jag beställde sist så beställde jag och betalade den 26 mars, fick en bekräftelse på att beräknad leveransdatum var 20 maj och den kom precis den dagen. Tog alltså två månader att få klänningen men det är enligt mig inte direkt lång tid för en brudklänning. Den såg ut precis som jag designat och var helt underbar. Bra kvalité på både tyger och "kristaller". Tycker definitivt du ska fundera på att beställa från henne!
    Har ingen koll alls på hur ebay funkar men ska absolut försöka kolla upp henne :) Tack så hjärtligt för tipset!!
  • MCarlqvist
    daniiel skrev 2014-12-15 19:11:58 följande:
    Jag skulle satsat på www.landybridal.co, dom brukar sy utifrån bilder och har oftast väldigt bra kvalitet. Därav också det något högre priset för en kinaklänning, men det är ju ändå inte jämförbart med priser i butiker. Du kan be att få bilder på olika tyger i förväg, så du själv kan välja ut om det tex är spetstyg eller liknande. Dom tar dock oftast lite längre tid på sig att sy, vissa andra levererar på 1-2 månader, medan hos Landy kan du få vänta 3-6 månader. Dom brukar dock skicka bilder på klänningen när den är klar, så man hinner tycka till. Inte många andra företag som gör det. Men jag tror att man kan behöva tjata lite om det ;)
    Ska absolut kolla upp dom! Tack för tipset! :)
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill