Inlägg från: sandrachristofer |Visa alla inlägg
  • sandrachristofer

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Behöver hjälp med klänning!!! Jag har köpt en klänning ifrån kina som är en kopia utav pronovias. Jag älskar deras klänningar! Men den är hjärtformad i bysten och jag har ganska stor byst 70F så jag känner mig som dolly parton ungefär.

    Nu är min fundering om jag ska köpa en korsett (vilket knappt finns) så klänningen hålls uppe med hjälp av den eller ska jag helt enkelt köpa en ny klänning som är rak över bysten och alltså inte urringad..

    Någon som vet hur det blir med en korsett under? Eller blir det samma problem med urringningen?

    Klänningen jag funderar på att köpa istället är denna: http://www.dinobridals.com/discount-store-dreamlike-strapless-flat-appliques-pleated-chiffon-wedding-dress-in-2013-wd2013013-p-5198.html

    Klänningen jag har köpt är denna: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=261138706720&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123 men jag gjorde den axelbandslös och med snörning i ryggen och min klänning ser inte alls ut som denna fast är väldigt fin ändå.

    Jätte tacksam för all hjälp 

  • sandrachristofer
    daniiel skrev 2013-06-09 14:56:51 följande:
    Har du någon bild på klänningen du har hemma? Helst när du har den på dig. Det är betydligt enklare att ge tips och komma med råd om man vet vad man har att göra med ;)

    För jag har själv ca 80G-H i byst och hade en axelbandslös klänning med sweetheart-ringning och kände mig inte alls som Dolly Parton och såg inte ut som det heller ;)

    Är klänningen i rätt storlek? Är det en väldigt djup urringning? Har den insydda kupor och/eller skenor i överdelen? Har du snörat den rätt? Har du bara prövat den utan någon BH?
    Japp det har jag, den är rätt storlek sitter hur bra som helst förutom i bysten, det är skenor i men inte så stela! Kuporna fick jag plocka ut för dom satt inte ens där bysten är. Känns som om klänningen egentligen är


    felsydd vid bysten! 

    Min mamma har snörat den vilket hon är proffs på. Jag har provat den med 2 olika bh och fick inte till det ändå. Klänningen stannar liksom inte uppe och det känns som om bysten ska ramla ut Skäms
  • sandrachristofer
    sandrachristofer skrev 2013-06-09 15:08:40 följande:
    Japp det har jag, den är rätt storlek sitter hur bra som helst förutom i bysten, det är skenor i men inte så stela! Kuporna fick jag plocka ut för dom satt inte ens där bysten är. Känns som om klänningen egentligen är


    felsydd vid bysten! 

    Min mamma har snörat den vilket hon är proffs på. Jag har provat den med 2 olika bh och fick inte till det ändå. Klänningen stannar liksom inte uppe och det känns som om bysten ska r
    Det är svårt att se på bilderna men formen känns liksom strutformad.


     
  • sandrachristofer
    daniiel skrev 2013-06-09 15:15:01 följande:
    Ja, då verkar det ju inte finnas någon anledning förutom att den är felsydd vid bysten. På bilden tycker jag det ser ut som att den sitter aningens långt ner och skulle behöva lyftas upp ett par cm, men om den inte sitter alls vid bysten trots rätt storlek och korrekt snörat, så ja.. då är det ju fel på den och då måste du ju avgöra om du vill försöka fixa det hos en sömmerska eller beställa en ny klänning :)

    Den du visade i länken till Dino är jättefin, som så många av Pronovias ;) Jag kan dock höja en varningens finger angående applikationerna på överdelen. Det är inte säkert att dom blir så bra som du tänkt dig, tyvärr. Av tidigare erfarenhet vet jag att dom många gånger kan se väldigt billiga och slarviga ut.
    Ja det känns lite som om den är fört "kort"!
    Jag har googlat på många utan pronovias klänningar och det finns så många fina, min tanke är att mejla dino om att få en uppsydd alt, välja en utav deras och få den omsydd med bla snörning i ryggen och inte en massa paljetter å grejer.

    Den klänningen jag länkade till är min favorit när det gäller passformen!
    Tror du att den klänningen skulle sitta bättre eftersom den är rak över bysten?
  • sandrachristofer
    daniiel skrev 2013-06-09 15:28:27 följande:
    Du skulle ju kunna välja den klänningen, men med en slät överdel med spets på. Istället för dom "fluffiga" applikationerna. En tanke bara, om det är den klänningen du tycker bäst om gällande modell och passform.

    Det är ju jättesvårt att säga om den skulle sitta bättre över bysten, för en sweetheart som är sydd rätt och i är i rätt storlek osv, kan ju sitta betydligt bättre än en rak urringning som är sydd helt fel. Men. Eftersom du har dålig erfarenhet av sweetheart, inte vill känna dig så bystig och nu kikar på rak urringning, så tror jag att det kan vara ett bra val :)
    Tack för all hjälp, lutar åt att beställa en ny klänning och jämföra med. Är det Dino du rekomenderar mest? Jag kommer säkert beställa en utan det fluffiga och isåfall hellre fixa det i efterhand. 
    En med rak urringning tror jag kommer kännas bättre för det värsta jag vet är urringat! 
  • sandrachristofer

    HejsanJag behöver hjälp.. Jag har köpt denna klänning för ett tag sen men börjar nu känna mig väldigt osäker.. Jag fick den omsydd så inga axelband utan strapless.. Nu till mitt problem, Klänningen är super fin och kjolen är helt fantastisk dock så är det ditsytt en massa paljetter på överdelen som jag inte alls gillar!Tror ni man vågar mixtra med den? eller ska jag satsa på en ny klänning?www.ebay.com/itm/New-Lace-White-Ivory-Wedding-Dress-Custom-All-Size-2-4-6-8-10-12-14-16-18-20-22-/261240647923&hash=item3cd327f0f3      

  • sandrachristofer

    sandrachristofer skrev 2013-12-18 19:19:05 följande:HejsanJag behöver hjälp.. Jag har köpt denna klänning för ett tag sen men börjar nu känna mig väldigt osäker.. Jag fick den omsydd så inga axelband utan strapless.. Nu till mitt problem, Klänningen är super fin och kjolen är helt fantastisk dock så är det ditsytt en massa paljetter på överdelen som jag inte alls gillar!Tror ni man vågar mixtra med den? eller ska jag satsa på en ny klänning?www.ebay.com/itm/New-Lace-White-Iv ory-Wedding-Dress-Custom-All-Size-2-4-6-8-10-12-14 -16-18-20-22-/261240647923?pt=Wedding_Dresses&hash =item3cd327f0f3      Påminner väldigt mkt om denna överdelenhttp://www.ebay.com/itm/Oleg-Cassini-Wedding-dress-Model-CWG407-/171191843702&hash=item27dbd43b76

  • sandrachristofer

    Någon som kan hjälpa mig med underkjol till en liknande klänning?


    ska man ha med släp eller utan? vill inte ha en maräng känsla men att klänningen ska lyftas upp och ligga fint om någon förstår vad jag menar?


     


     

  • sandrachristofer
    sandrachristofer skrev 2014-01-11 15:57:21 följande:

    Någon som kan hjälpa mig med underkjol till en liknande klänning?


    ska man ha med släp eller utan? vill inte ha en maräng känsla men att klänningen ska lyftas upp och ligga fint om någon förstår vad jag menar?


     


     


    åh jag kan inte länka men det är en kopia utav en pronovias med tyll kjol och släp
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill