• ansi

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill

    Hej!
    Vilken superbra tråd, jag har försökt läsa in mig på det mesta men är lite osäker ändå nu när jag ska beställa :)
    Ska beställa den här klänningen: www.dinobridals.com/discount-store-2012-mermaid-flattering-lace-wedding-dress-knot-v-neck-court-train-lwd050-p-1562.html

    Ska beställa Custom made men undrar lite om måtten, bör jag beställa exakt de mått jag har eller lägga till nån centimeter för att vara på den säkra sidan? Jag är lång, 175 cm så ofta blir saker och ting för korta för mig, men jag har tänkt ha platta skor eller max några centimeter klack...hur har längden varit på era klänningar? Har ni lagt till klackhöjden när ni beställt?

    Vill även ta bort bandet under bysten och inte ha några paljetter/pärlor osv, har efter mail med Dino förstått att jag ska skriva det när jag lagt min beställning, men vart gör man det? Kommer det upp nån ruta?

  • ansi
    daniiel skrev 2013-11-04 15:36:46 följande:
    Ska du ha snörning eller dragkedja? Ska du ha dragkedja, så rekommenderar jag att du lägger på någon cm, för det är generellt betydligt enklare att ta in en klänning lite än att lägga ut den. Det kan variera en hel del i storlekarna, vissa är små och andra stora i storlekeken. När det gäller längden, så brukar dom vanligtvis lägga på ca 5cm för klack. Längden, speciellt om man ska ha en spetskant nertill, är nästan det svåraste. Blir den för kort, så är det ju för kort. Blir den för lång, så kan det vara trixigt att lägga upp den utan att förstöra kanten nertill.

    Precis, skriv enkelt bara "No sash" och "No sequins". Något steg in i beställningen brukar det finnas en ruta för fritext där man kan skriva. Mitt tips är att dessutom, efter beställningen är gjort, kopier ordernumret och skriva ett mejl och påminna om ändringarna samt få dom bekräftade :)

    Lycka till! :)
    Tack för råd :)

    Jag tänkte ha dragkedja så jag lägger kanske till nån centimeter...
    Tror du det är möjligt att lägga till dekorationsknappar i ryggen på den klänningen eller blir det tokigt? Ungefär ner till höften, inte ända ner på släpet som jag sett att en del klänningar har.

    Gah va svårt med längden!
    Är en sån klänning gjord för att man ska ha underkjol? Isf skulle man kanske kunna rädda en för kort klänning genom att inte ha underkjol, även om det inte är optimalt. Alltså att den kanske blir för kort med underkjol som lyfter, och att den utan blir bra längd.
Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill