Inlägg från: Bride To Be 2013 |Visa alla inlägg
  • Bride To Be 2013

    Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill



    Hej!
    Vilken bra tråd! 
    Detta är första gången jag gör ett inlägg här så hoppas det funkar med bild och allt..
    Jag ska beställa denna klänning och har blivit rekommenderad att ha den underkjolen till. Det jag funderar på är när jag ska ange längden vid beställning. Borde inte underkjolen påverka längden på klänningen? Ska man lägga till x antal cm för att klänningen inte blir för kort? Enligt deras kundsvar behövde jag inte tänka på det men känns som om det borde bli så.. Vill ju inte riskera att den blir för kort! 


    Sen ska jag även specialbeställa bl.a att jag vill ha bysten mer "hjärtformad" (om det heter så), som på bilderna bredvid klänningen. Tips på hur jag tydligast kan formulera detta på engelska? Jag har mailat dem och visat bilderna och förklarat, de svarade att jag fyller i specialinstruktioner vid beställningen. Men då kan man inte bifoga bilderna så måste ju vara supertydlig formulering så det inte heller blir fel !
    Hade aldrig trott att det skulle vara så här mycket att tänka på vid beställning av en klänning! Galet! Cool 

  • Bride To Be 2013
    daniiel skrev 2013-01-29 16:43:58 följande:
    Hej :) Det verkar funka bra med bilderna. Vilken fin klänning du har valt, hoppas att du ska bli nöjd med den sen när den väl kommer :)

    Ja, den underkjolen bör passa bra till din klänning. Tänk dock på att det inte blir bra med någon form av "bustle" när man har en sådan underkjol. Inte ens en ögla runt handleden för att hålla upp klänningen. Då kommer underkjolen synas. Har man tänkt ha släpet nere hela dagen/kvällen, så spelar det ju dock ingen roll :) Och du har rätt i att en underkjol kan lyfta klänningen med flera centimeter, så jag förstår att du oroar dig för det. Vanligtvis brukar dom lägga på ca 5cm för skor, men inget för underkjol. Om du känner dig osäker, så kan du lägga på ca 3cm extra, för det är ju trots allt så att det brukar vara enklare att lägga upp den än att ta ner den ifall den blir för kort. Nu ska du ha en spetsklänning och då kan det bli lite knepigare, men det bör nog gå, att lägga upp den alltså.

    Hehe ja, det är en hel del att tänka på när man ska beställa, men det brukar gå bra :) Skriv att du vill ha "Sweetheart neckline", för så kallas det när det urringningen är  hjärtformad sådär. Då bör det inte bli några missförstånd :)
    Tusen tack för ditt snabba svar! Hm.. ev ska vi ha dans, vi har inte bestämt oss än riktigt. Men om vi ska det, rekommenderar du då någon annan sorts underkjol som inte syns?
    Räcker det att lägga till 3 cm extra tror du? Jag har inget grepp alls om hur mycket "lyft" det blir :) 
  • Bride To Be 2013
    daniiel skrev 2013-01-29 22:17:36 följande:
    Ja, om du vill kunna hänga/knyta/haka upp släpet på klänningen under kvällen, så bör du nog ha en annan underkjol då. Annars kommer ju underkjolen sticka fram eftersom du lyfter upp klänningen. Du kan ju dock vara utan underkjol när du ska dansa, att du går iväg och tar av den en stund innan. Du kan ju ta av den redan efter fotografering/vigsel om du vill. Du kan ju också beställa en till underkjol utan släp, så du kan byta emellan. Ja, eller helt enkelt bara ha en utan släp.

    Det blir som sagt ett lyft på ett par cm, hur många beror ju lite på hur lång klänningen är från början, vilken vidd det är på kjolen och underkjolen. Det är svårt att säga exakt innan man vet allt sånt. Och som sagt, en spetsklänning (en som åtminstone har en spetskant nertill) kan bli lite svår att lägga upp snyggt, så därför vill man inte att den ska bli alldeles för lång heller.

    Har du frågat om dom lägger på extra för skor?
    Jag ska beställa tärnklänningar från samma ställe innan jag beställer min klänning (vill se hur dom blir först ;) ), är det då smart om jag beställer underkjolen då redan så jag kan prova o mäta hur mycket den står ut innan jag beställer min klänning? Eller blir det konstigt...

    De lägger till 5 cm extra för skor :)
  • Bride To Be 2013

    Hej!
    Jag har ingen fråga nu men för ett par månader sedan skrev jag i denna tråd och fick bra svar som hjälpte mig vid beställningen av min kina klänning. Tänkte att jag skulle visa hur resultatet blev , kanske finns någon nyfiken som kan bli hjälpt av det (jag var supernyfiken innan jag beställde min) Drömmer

    Klänningen beställde jag från jennyjoseph.com och jag är så nöjd som bara går! Klänningen var otroligt välsydd. Även tre tärnklänningar och två klänningar till våra mödrar är beställda från samma ställe och jag kan bara säga att man får valuta för pengarna. Det har varit lite småfix med alla utom mödrarnas som satt perfekt direkt (en tärna mätte helt fel när hon beställde så den fick vi sy ut, axelbanden har varit långa på alla tärnklänningarna men sånt är ju lätt att justera och bra att de varit långa i stället för korta, min spetskant hade några trådar som behövdes klippas och lite så), men inga större grejer som blivit helt fel.
    En sak att tänka på bara är att om någon ska beställa flera lika klänningar (t ex tärn) så är det bra att beställa alla på samma gång. Det gjorde inte jag utan det dröjde någon månad mellan alla så de är inte helt identiska (antagligen olika sömmerskor) utan banden under bysten är olika breda och två av tre har sömmar på magen som inte fanns på originalbilden. Är man bara beredd på att få fixa till lite själv så får man otroligt mycket för pengarna. Min klänning och tre tärnklänningar med frakt och tull gick på drygt 8000:-.

    Hoppas någon får nytta av detta inlägg! Flört




     
  • Bride To Be 2013

    Javisst, här är originalbilderna. Specialbeställde hjärtformad urringning och snörning i ryggen. Brudklänningen tog 5-6 veckor, tärnklänningarna 3-4 veckor.



Svar på tråden Jag har rätt bra koll på kinaklänningar och underkjolar - Fråga mig vad du vill