Inlägg från: FrökenMäkelä |Visa alla inlägg
  • FrökenMäkelä

    Funkar kombinationen?

    Millan75 skrev 2012-11-03 20:30:38 följande:

    Har också namnfunderingar inför det stundande bröllopet. Våra barn har samma efternamn som sin pappa; ett MKT vanligt efernamn (Karlsson). Har alltid tyckt att man "ska" byta efternamn som kvinna när man gifter sig, men eftersom jag nu har ett mkt OVANLIGT efternamn så undrar "alla"vad jag ska heta - och det har fått mig att börja tveka hur jag ska göra.


    Ska jag byta? Behålla mitt eget? Eller heta båda efternamnen? Får ibland för mig att dubbelefternamnet blir lite krystat. Skulle alltså i så fall heta MatholdKarlsson....


    HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP MIG!!!!


    Vad vill du? Det är ditt och din sambos val vad ni ska heta, inte alla andras.


    Jag personligen hade haft svårt att lämna ett ovanligt efternamn för ett -son namn. Min sambo hette tidigare Karlsson och när jag var gravid med första barnet så önskade jag att han skulle byta till sin pappas efternamn (hans föräldrar är inte gifta) eller så skulle barnen få mitt efternamn. Tack och lov hade han själv funderat på det, men långt innan vi träffades) på att byta men aldrig kommit till skott men nu fick han anledning att ta itu med det. Hans efternamn är bara ca 10st i sverige som heter och de är alla släkt.

Svar på tråden Funkar kombinationen?