Inlägg från: Chicita |Visa alla inlägg
  • Chicita

    Enkel cermoni i kyrkan?

    Ni måste inte ordna särskilt mycket.
    Ni behöver boka kyrkan, vilket ni gör via pastorsexpeditionen.
    Sen får ni se till att ha ett giltigt intyg om hindersprövning (vilket ni i alla fall måste ha även om ni gifter er borgerligt).
    Sen är det väl bra om ni är på plats när vigseln sker liksom Flört 

    Ni kommer att få träffa prästen innan, då får ni välja minst 2 psalmer och kanske ha några andra önskemål, bland annat om ni vill ha solosång mm (vilket ni kan behöva ordna själva med solister om inte kantorn eller kyrkomusikern klarar av era önskemål) och så brukar man få berätta lite om sig själva så prästen kan göra cermonin lite mer personlig.

    Men det är rätt "smärtfritt" alltså.
    Inbjudningar och sånt fixar ni själva.
    Psalmböcker kommer ju finnas i kyrkan så det där med vigselprogram är bara något som man gör om man tycker att det är roligt, det är inget som kyrkan kräver eller tillhandahåller. 

  • Chicita
    fruwesterlund skrev 2012-10-23 15:18:51 följande:
    Är det OK om jag ställer en fråga till prästen?
    Det är säkert inga problem att få svar av Kjell här i tråden, men annars finns det en hel tråd med frågor till prästen här:
    www.brollopstorget.se/Forum-1-123/m3865023.html

    Glad 

    Men annars (om jag inte har helt fel, Kjell rättar mig säkert i så fall) så krävs även 2 vittnen i kyrkan.
    Tror dock inte att dom skriver på något papper som dom tydligen får göra vid en borgerlig cermoni, ingen av våra gäster eller tärnor/ marskalker gjorde det i alla fall.
    I kyrkan finns dock förutom prästen en kyrkvaktmästare + kantor (för det mesta) och dom kan ju ta på sig rollen av vittnen om inga andra finns. 
Svar på tråden Enkel cermoni i kyrkan?