• lillsm­illa
  Äldre 19 Oct 20:35
  2226 visningar
  6 svar
  6
  2226

  Present-/Kuvertöppning?

  Vi formulerade oss enligt nedan på våra inbjudningar, och nu funderar jag på hur man "bör" göra med presentöppningen (som troligtvis (förhoppningsvis) enbart blir kuvertöppning)...


  "Att önska saker till vårt gemensamma hem är inte lätt, vi har både brödrost, lakan och porslin i dubblett. Ert sällskap är mer än nog som gåva, men vill ni ändå ge en liten present så blir vi glada för ett kuvert, det vill vi lova. Ett kort, en vacker dikt, kanske en slant, ett minne att spara och något som på tillvaron sätter guldkant. Slantarna kan bli en ny soffa eller en värmande kamin, eller möjligtvis en praktisk diskmaskin."


  Är det oartigt att inte öppna under middagen/festen, verkar det som om man inte är tacksam och bryr sig???


  Jag har minnen av bröllop jag själv varit på där brudparet stått och öppnat alla paket och kuvert, läst alla kort högt osv, och helt ärligt var det inget jag som gäst då uppskattade så jättemycket...


  Min tanke är att det i kuverten kommer stå saker som bara berör oss som brudpar och jag skulle tycka det var lite mysigt att öppna och läsa det i lugn och ro i enskildhet dagen efter, men kan man verkligen göra så??? Vad tycker ni?

 • Svar på tråden Present-/Kuvertöppning?
 • gusmel­inka
  Äldre 19 Oct 20:49
  #1

  Jag tycker absolut att ni kan vänta och öppna i lugn och ro. Det blir bättre för er och jag tror att många av era gäster kan tycka att det blir lite segt att vara med på öppningen av alla kuvert. Vill man att alla ska höra vad man skrivit kan man ju hålla tal eller bidra med ett telegram som kan läsas upp istället. Ni kanske kan göra tack-korten lite mer personliga och tacka specifikt för vad varje gäst gav eller skrev eller berätta vad just deras pengar kommer gå till... Jag tror att det är vanligt att öppna presenterna senare och inte tillsammans med gästerna!

 • Daludd
  Äldre 19 Oct 20:51
  #2

  Tvärtom blir det oartigt att öppna under festen särskilt när det handlar om att jämföra hur många hundralappar det ena paret gett jämfört med det andra.

  Ni lär få presenter också... det spelar ingen roll hur mycket man understryker att man inte vill ha det, folk ger det ändå.

  Även presenter tycker jag personligen inte att man ska öppna tillsammans med alla. Det är verkligen skittråkigt som gäst att lyssna och titta på. :) Något kul att göra tillsammans i ensamhet dagen efter istället. 

 • lillsm­illa
  Äldre 19 Oct 20:55
  #3

  Tack för er feedback! Känns bra att veta vad ni andra tycker Glad

 • maxmam­ma
  Äldre 19 Oct 21:37
  #4

  håller med, det är så trist o sitta o lyssna på paket öppning o tack tal till de som man fått presenten av.

  Dessutom är jag iaf rädd att om nån läser upp mitt gratulationskort och summan jag ger att nån ska tycka vilken jäkla snåljudas som inte gav mer än de där 600kr...

  och jag vill inte sitta o höra hur mkt pengar deras bekantas bekanta skänkt typ 1500 och sitta o känna mig som en snålis heller...och veta att brudparet eller födelsedagsbarnet tänker oj här var det en som var snål o en som är generös o bjussar på mer kosing.

  Nä paket öppning kan man ta dagen efter och sitta o läsa o mysa tillsammans med sin partner o sen kanske skriva nått lite extra på tack korten till de gäster man hade. 

 • Äldre 19 Oct 23:52
  #5

  Vi öppnade inga kuvert på bröllopsfesten. Jag öppnade dom efter festen i väntan på limousinen och plockade ur pengarna där det fanns sådana (bara för att vi ville separera pengarna från lyckönskningarna).
  Sen läste vi korten i lugn och ro dagen efter.
  Jag vet att någon här på BT sa att dom öppnade kuverten men avslöjade inte hur mycket pengar som låg i, utan bara typ kollade avsändare så dom kunde säga "åh tack Tant Agda, det var generöst".
  Men jag vet att några av våra gäster nog skulle vilja höra "1500kr - oj det hade vi inte förväntat oss" eller tja ni förstår hur jag menar Flört 

  Min tanke var att jag inte ville veta vem som gav vad.
  Oavsett om vi fick en liten bok om kärlek (värd en tjuga i bokhandeln) eller flera tusen kronor, eller faktiskt inget alls, så var dom precis lika mycket värda som gäster hos oss. Och jag vet hur lätt det är att döma folk även om det är omedvetet.
  Både min svärmor och pappas sambo blev först helt förskräckta när jag inte läste korten som hörde ihop med pengarna för dom tyckte att jag ju måste veta vem som gett vad så jag kunde tacka på ett passande sätt.
  Men alla var värda ett lika stort tack. Det som var viktigast för mig var att veta om någon som inte varit med på bröllopet hade gett oss något, så att vi kunde skicka ett tackkort till dom också Glad 

 • maxmam­ma
  Äldre 20 Oct 00:13
  #6

  Nu har inte vi gift oss än men av hänsyn till gästerna så skulle jag välja att öppna de eventuella kuvert som kommer, att öppna dem  dagen efter o sen tacka mer personligt till var och en så ingen behöver känna sig billig o som om de gett en för fjuttig present.

  vill inte få någon att kännas som att de gav för billigt jämfört med den som kanske råkade ge lite mer.. men som sagt bästa presenten blir att gästerna kommer o har en kul o härlig dag med oss.

   

Svar på tråden Present-/Kuvertöppning?
Logga in
Bli medlem