Inlägg från: Sara1991 |Visa alla inlägg
  • Sara1991

    Egen bukett, vilka blommor är höstblommor?

    Hej ! Blommor som är lite typiska för hösten är dahlia, hortensia, gladioler, bärhypericum, helenium , protea, tistlar av olika slag, höstlöv, kallor mm , listan kan göras lång:P sen finns så klart de mest klassiska blommorna också :) Om du vill ha riktigt långa stjälkar så kan kallor vara ett bra alternativ då själkarna är väldigt snygga

  • Sara1991

    Och dem är också väldigt hållbara och snygga :) men annars så har de allra flesta blommor hyfsat långa stjälkar, i alla fall 30 cm, vill du ätt stjälkarna ska vara i fokus lite?:) är du ute efter ett enkelt och stramare intryck eller nåt lite vildare i formen ?:)

  • Sara1991

    Låter som de svenska ordet lagom :P Ja kallor är underbara , finns så fina färger. Finns en som är stark Orange röd så sjukt snygg så tror den skulle passa riktigt fint i din bukett :) kallorna är ganska stela och hårda i sin form så jag skulle föreslå att kombinera med lite mjukare och vildare blommor:) så jag skulle avråda från exempelvis rosor, men vet inte vad du tycker om de. Lite förslag som du kan kolla på är: nejlikor, asclepia, bärhypericum, bäreuqalyptus, santini, helenium , buplerum, eucalyptus. De sorter jag skrivit är mestadels lite smablommiga och vilda, och sedan nejlikor för att lugn ned de lite :)

  • Sara1991

    Rosor är inte de mest hållbara blommorna men ätt dem ska hålla under bröllopsdagen behöver du absolut inte oroa dig för:)

Svar på tråden Egen bukett, vilka blommor är höstblommor?