Inlägg från: maxmamma |Visa alla inlägg
  • maxmamma

    Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?

    haha tja vad säger man, alla gillar pengar det är inget att hymla om, men det kanske är sättet att förvärva dessa åtråvärda pengar som folk retar sig på??


     


    Jag själv gillar att få pengar genom lön och arbete och skulle gärna vilja vinna lite kosing på typ lotto, trisslotter osv.


    Är väl inte så bekväm med att önska pengar igentligen, skrev det dock i vår bröllops inbjudan att om vi helst inte ville ha mer köksgeråd då vi är över 35 både två o har allt sånt vi behöver.


    Gjorde som man inte ska göra o skrev att ev gåva fick bli typ sponsring till en resa för hela familjen då även barnen inräknad genom att ge ett resebridrag eller resepresentkort.


    Sen finns det dom som gärna förvärvar pengar gåvor utan att specifiera vad pengagåvan ska användas till och det kan jag tycka känns lite knepigt o jobbigt att ge pengar o så ska de kanske ha pengarna för att gå på krogen o festa upp dem sen, det känns inte bra.


    Men får man veta att pengarna ska användas till att köpa en ny fin servis eller en vacker tavla eller en resa ja då kan det vara helt okej att önska pengar. För då kan jag ge en slant i present men inga hutlösa summor.


    Känner jag brudparet väldigt väl typ mina o sambons bästa vänner då kan jag spotta upp 1000kr men om det är en vän men ej bästa vän då kan jag ge 500kr


    Är det en något ytlig bekant då kanske jag inte ger mer än 300kr.


    jaja nu kanske jag anses som snål då jag ger exempel på hur stora summor jag lägger ut på bidrag till diverse saker..


    Önskar sig brudparet däremot prylar typ servis så köper jag gärna ett par delar till servisen som gåva eller om de sett en vacker tavla för rimlig kostnad köper jag gärna den.


    Hm snacka om att bli långrandig men ni fattar vad jag menar va?! )


     

  • maxmamma

    Undra vilken socialgrupp jag tillhör som är född i ett asiatiskt land dock ej Indien då hade jag nog haft ett kasst på mig.

    Kom hit  till sverige som 6månaders bebis o har därefter varit uppvuxen på landet med hundar, katter o hästar
    bor fortfarande på landet med djur o natur in på tomten bor ute i rena åävla så att säga.

    Vilken socialgrupp tillhör jag då? mina föräldrar har varit/är medelinkomst tagare
    jag är medelinkomst tagare, min sambo är höginkomst tagare.

    Tycker inte vi är ointelligenta o socialtinkompetenta alls trots att vi inte umgås med kungen o hans familj.

    Och jag har i några inlägg upp berättat hur jag o min sambo ser på detta med vad o hur man önskar gåvor o pengar vid bröllop o ev andra högtidsdagar.

    och som sagt alla gillar pengar, det gör vi med inget konstigt med det, eller?? 

  • maxmamma
    Anonym (bruden) skrev 2012-10-21 10:10:18 följande:
    Jag undrar en sak. Varför ses det som tiggeri att önska sig bidrag till festen men inte tiggeri att lägga ut en önskelista på tex cervera?

    Kanske man som gäst tycker det känns bättre att sponsra med pengar till nått man kan relatera till dvs en servis från cervera är mer fysiskt o man som gäst kanske får se om man tex åker o fikar hos brudparet.


    En resa känns inte så lätt att relatera till o dessutom kanske man inte sponsrar en resa utan en rejäl festkväll på krogen o då känns det mindre roligt o ge ett bidrag.


    jag själv tycker att det känns lättare att ge pengar om det är till nått fysiskt som jag kan se dvs servisen, tavlan eller vad det nu kan vara.


    Och visst att det är upp till brudparet o bestämma vad pengarna ska användas till men som sagt jag sponsrar hellre med pengar som jag ser dem gör nått vettigt med, en suparkväll på krogen känns inte så roligt att bekosta.


    Men så här ser jag på det hela o det är mina tankar o åsikter o jag påstår inte att jag har rätt men inte att jag har fel heller.


    Allt handlar om vilka värderingar man har o alla har väl olka o tur är väl det så inte alla tycker lika, vad trist livet skulle bli då

  • maxmamma

    Nu var det inte frågan om att köpa en hel servis, om brudparet har en önske lista där de önskar delar till en servis så sponsrar jag gärna det.


    Jag deltar väl i festen endå om jag nu åker på bröllopet i fråga, det handlar inte om vad som är festligast.Roligt har man väl endå fast man köpte servis delen för kanske 500kr o sen går o festar med de nygifta.


    Eller menar du att man inte har samma rätt att vara med på festen om man väljer att köpa delar i en servis eller en tavla de gärna vill ha istället för att slänga ut 1000kr eller vad det nu kan vara på att sponsra festen?


    Och jag sa oxå att om de gärna önskar sig nått fysiskt som kan man se o ta på så köper jag gärna det i första hand istället för ge pengar till festen.


    Jag tror nog att man minns att "min kompis B" var med och köpte delar till min servis som jag så länge önskat mig.


    Lika väl som jag minns att "kompis C" bidrog med 600kr till min fest.


    Minns man inte att man fått gåvor o av vem så kanske man har lite taskigt minne


    Jag kan bara relatera till mig själv o jag o sambon slog i hop våra födelsedagar o gjorde stort kalas/fest då vi fyllde jämt båda två, jag minns vem jag fick vinglasen av o han minns vilken han fick den där fina whiskeyn av osv du förstår poängen?


    Det jag vill mena är att fast vi vart stooort sällskap så minns vi vem som gav vad o jag är fortfarande glad över de fina vinglasen jag fick, de ska jag använda nu på vårt bröllop som blir januari.


     

  • maxmamma

    ja men nu ställde jag åsikten som så att OM de har en önskelista hos cervera så tror jag nog brudparet blivit glad för de delar i den servisen de önskade sig.

    och ja hade de önskat bidrag till en fest de bjuder in till men inte har råd att betala själv då hade jag väl fått ge dem en slant då.

    Ja vilken tur att jag inte känner dig personligen som blivit besviken för att jag gett er en personlig present istället för att bekosta eran fest.

    Du kan inte vara så särskilt gammal som har de prioriteringarna, vi som är lite äldre kanske har lärt oss att uppskatta annat här i livet än bara pengar.

    och bjuder man in till fest, då ska väl inte gästerna bekosta den festen DU bjuder in till??
    Har man inte råd att slå på så stort som man önskar, ja då får man antingen välja att ha en mindre överdådig fest eller välja att bjuda in mindre gäster.

    på det sättet ser många av oss äldre människor på saken, dvs vi som har blivit 35+ och däröver.
    men som du säger att det är gästerna som ska betala DIN fest för att DU vill ha en rejäl bröllopsfest tycker nog de flesta yngre människor,dvs från 18-25 eller nått år äldre än 25.

    att man däremot  kan sponsra en bröllopsresa känns bättre isf.

    Knepigt folk du känner som glömmer vem som gett vad när det gäller presenter, ingen i min bekantskapskrets har glömt vad jag har gett i present osv som jag gett. 

    Jag får vara tacksam över att jag bara har människor i min egen ålder o däröver som vänner, o som man blivit bjuden på bröllop av som har haft råd med egna medel bekosta sina rejäla fester o inte krävt att gästerna ska betala för deras kalas.

     

  • maxmamma

    ja jag hade då som gäst blivit besviken oxå om man gått o letat nån personlig fin present till brudparet så vill de inte ha det jag lagt ner tid o faktiskt pengar på att köpa till dem o de enda de är nöjd med är om de får pengar som betalar deras fest.

    om jag misste mitt hus o allt som fanns i huset hade jag blivit väldigt glad för om nån tänkt på mig o min olycka o försökt ge en fin tingest som man dessutom kanske till och med har användning av.

    jag kan faktiskt inte förstå hur ni kan vara mer intresserad o sugen på att få mina pengar än en personligt riktad fin present som man ordnat för er skull.

    jag är inte heller materialist men tycker det känns väldigt fint om nån av mina vänner ger en fin present som de lagt ner tid på att leta för min skull än om de sticker åt mig en 500-hundring. 

    ja det är väl tur jag har så tacksamma vänner som blir glad för vad de får o inte sitter o förväntar sig pengar av mig o blir besviken när de inte får pengar.

    Tycker mest synd om er unga som känner att det enda som räknas är pengar, inte vad människor lägger ner tid o energi på att ordna för er skull, just det pengar var det ja som räknades.

    Hoppas ni har många vänner o bekanta som delar med sig av sina pengar till er för att ni vill gifta er o "bjuda" på en fest som gästerna betalat för ni bjuder dem så fint.

    För det är ju inte ni som bjuder gästerna  på fest det är gästerna som bjuder er på bröllopsfest och då ska man inte kalla det för att man bjuder in på fest, då heter det att vi blev bjuden på fest av gästerna.

    själv ska jag BJUDA in mina gäster på fest som jag o sambon betalar och låter gästerna känna sig som gäster som blivit inbjuden, inte att de har bjudit in mig o sambon på fest.

    Sånt är ni nog för ung för att förstå med tanke på att ni hellre låter gästerna sponsra festen NI vill.och jag är glad att jag inte är vän med er eftersom det enda ni är intresserad av är mina pengar om jag varit er vän...

  • maxmamma

    som sagt jag går gärna på bröllop o jag ger gärna en present, men då delar jag hellre upp det som att jag ger en gåva som kan tänkas uppskattas o sen kan jag bidra med en slant oxå.

    för som du själv säger, det känns pinsamt att inte ha nått att ge när man kommer som gäst.

    och det finns även de som avsäger sig presenter o gåvor men sen blir sur för att de inte fick nått eller fick för dåligt med pengar/presenter

    Och det finns de som önskar enbart pengar i gåva o sponsring, som får det de önskar men blir sur för de tycker gästerna var för snål o höll i plånboken för hårt. 

    som sagt det finns folk till allting.

    själv blir jag glad om nån bara säger grattis till mig när jag fyller år o grattar på andra högtidsdagar o är det nån som bemödar sig att ordna en personlig present så blir jag jätteglad men har inga krav eller förväntningar om att överhuvudtaget få nått. 

    och kan som sagt, jag sponsrar gärna en slant till deras bröllopsresa eller ger en annan present jag vet de uppskattar men själva festen tycker jag de kan stå för iom att de faktiskt BJUDER mig till en fest. 

  • maxmamma

    servisen var bara ett exempel, jag hade blivit jätteglad om nån tänkt på mig o min häst o gett ett täcke i present.

    Det var anonym(bruden) och hennes man som blivit rejält besviken om de hade fått presentkort från cervera  för det enda de var intresserad av var att få så mkt pengar de kunde för att få en dunder fest som gästerna sponsrat.

    Det var det jag reagerade på, alla kanske inte vill kommma tomhänt utan faktiskt ge en slags gåva även om de kanske bidrar med lite pengar oxå.

    och låt säga chicita, du o jag är vänner o vi går på stan o shoppar tillsammans, helt plötsligt ser du en jättefin tavla som du vet att både du o din blivande gärna vill ha.

    Jag är bjuden på ert bröllop o tänker oj den där tavlan hon såg i affären, den ska jag köpa för den tyckte hon om, det borde bli en fin gåva. Skulle inte du bli glad om jag som din gäst köpte den fina tavlan o gav er i present?

    Med det är inte sagt att jag inte kan bidra men nån slant heller, vilket jag förmodligen skulle göra oxå.

    även om jag önskat mig pengar i gåva så skulle jag inte bli sur o besviken om nån gäst hellre ger oss en personlig gåva tex det där hästtäcket eller en flaska vin eller vad det nu kan vara.

    jag hade väl fått tänka som så att.: ja de tyckte väl det kändes bättre o ge en fysisk gåva än pengar och jag är glad att de faktiskt gav nånting som de trodde att vi skulle bli glad över. 

  • maxmamma

    jag känner väl som så att,har man inte råd med festen då får man kanske välja bort den tills den dagen man har råd att bekosta den dunderfest man vill ha eller så får man välja att ha en fest som inte är lika dyr o storslagen så man har råd att bekosta festen.

     det kanske är så  att det är lite olika synsätt beroende på vart i landet man bor o vilka sociala koder man har där man bor. 

    I pluttiga Hälsingland där jag kommer från o Dalarna där jag bor nu kanske vi är mer för att har vi inte råd att bjuda då får vi vänta med dunderfesten eller välja en lite enklare fest vi har råd med.

    Så resonerar iaf alla de jag känner. 

    och som nån skrev, är det ett redan rikt par som har råd att bekosta utlandsresor flera ggr om året ur egen ficka känns det lite märkligt att gästerna ska sponsra ännu en resa de igentligen redan har råd att åka på utan bidrag. och även bidra med kuvert avgift till de som redan har rejält med kosing.

    Är det någon med sämre inkomstläge så kan det kännas mer rätt att ge bidrag till en resa alt fest.

    Den bästa gåvan är inte pengar eller prylar, det är om det kommer någon o grattar o är uppriktigt glad för vår skull. det är den bästa gåvan. 

  • maxmamma

    jag kan ju säga som så att jag sponsrar hellre pengar till bröllopsresan än festen, även om ni tycker jag har trist inställning

    och de som både vill ha pengar för festen o bröllopsresa tycker jag känns ännu tristare, blir det pengar över sen festsponsringen är väl det en jättebra start för att bekosta en resa??

    och väljer man att man vill ha sponsring till resa då kanske man inte ska ta betalt för festen? o blir det pengar över sen resan så är väl det oxå jättebra, då kanske de kan gå o köpa den där trista servisen från Cervera Tungan ute eller kanske nått de vill ha som inte heter servis.

  • maxmamma

    ja men i regel så är det ju så att gammal är fortfarande äldst...

    och i regel så är ju faktiskt den som är 40+ mer erfaren o har lärt sig mer om livet o vad som tillhör livet  än den som är 20år.

    Visst finns det 20åringar som kan vara  väldigt mogen men jag tror fortfarande att den som är äldst o har levt längst är den som har mest livserfarenhet även om det finns undantag från regeln.... 

  • maxmamma

    Hörru du brud(anonym) nu får du ge dig, vi har inte skrivit någon form av önske lista alls, det vi skrev i inbjudan var bara att vi önskar er välkomna på bröllop mellan xx-yy


    datum tid o o plats med efterfröljande middag. ingen stans står det nått om önskelister hos olika företag eller nått annat.


    Om festas o partaja är det viktigaste för er del ja det får stå för er,


    Tycker nog ni unga fräscha mogna 20-åringar har väldigt mycket mogenhet o vuxet resonemang, ni är inte bättre än mig bara för att ni talar om att vill man inte spotta iväg massa pengqar på brudparets fest då är man snål omogen och otacksam gäst som inte följer brudparets lag till punkt o pricka.


     


    Ja jag är väl så jävla lastgammal så jag orkar inte festa o att festa är inte det viktigaste i mitt liv.


    Sånt gjorde jag när jag var ung o utan barn. Som sagt man kanske får andra prioriteringar när man är så jävla gammal o trist o värde sätter annat än fest o partaj. Särskilt när man bestämt sig för att familj o barn är viktigare.


     


    Och om du vill sponsra andra människors bröllopsfest ja gör det då, jag vill helst inte, sponsrar hellre en del till bröllopsresan.


    Och det finns faktiskt människor som tycker om att få en fysisk gåva att se på, använda eller vad det nu kan vara.

  • maxmamma

    Visst har det jag varit ute o festat i ungdomens dagar o även lite innan jag fick barn men som TheD säger alla kanske inte gillar o festa runt o partaja. Jag känner att jag har vuxit från det.


    Vill andra festa, ja gör det då men bli då inte sur för att vi andra som inte vill festa o säga att man ska ge brudparet pemgar till festen, vi kanske kan få ge en slant till nått annat än själva festen.


    Gillar brudparet att resa, ja då köper jag gärna resepresent kort om de uppskattar sånt, i annat falls så ger jag väl en slant kontant till resan då.


    Eller helt enkelt en slant o så får de väl köpa vad de vill för pengen då


    Men eftersom ni o jag har helt olika åsikter så får ni fortsätta diskutera gästernas pengagåvor, jag tänker inte svara o skriva nå mer i den här tråden.


    Jag har min åsikt klar o den står jag för. gammelkärring som jag är....


     

  • maxmamma

    Boringbrick, jag har inte syftat på dig eller ens nämnt dig nånstan vad jag kan se.

    Läs tråden lite noggrannare så  ser du vilka jag syftat på.

    Det var ngra andra som ansåg att jag var en lastgammal kärring som inte orkade festa o det var de jag riktade ironin om att det var tur att alla mogna 20-åringar orkar festa så bra då.

    Så varför tar du åt dig när jag inte ens nämnt dig? 

  • maxmamma

    bara att konstatera, det som känns bra för mig/oss att önska behöver inte kännas bra för andra att önska

    det andra önskar sig som känns bra för dem, behöver inte kännas okej för mig/oss

    det är bara att acceptera alla önskar sig olika o kan man tillgodose deras önskan så har man ju gjort det man kunde för att göra den personen/personerna glad.

    har nämligen tänkt lite på det där och ja har man inget specifikt att önska så är väl pengar bättre o ge så man kan köpa det man vill ha enklare än så kan det inte bli Glad.

    Och näe inte så bra att tro att yngre personer gillar att festa mer än äldre, finns många yngre som inte alls gillar att festa o partaja och det finns många äldre som  älskar fester o partaj.

    Alla är olika o jag kan iaf säga förlåt om jag har sagt ogenomtänkta saker i denna tråd o be om ursäkt om jag gjort någon ledsen.

    Man är inte bättre än att man kan ändra inställning o be om ursäkt om man känner att man sagt/gjort nått mindre bra Flört 

Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?