• TheD

    Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?

    Theodora skrev 2012-10-18 02:10:14 följande:
    Alltså det här pengatiggeriet fattar jag ingenting av...det låter mer som en önskan att få sitt bröllop betalt och gärna en slant över...hm. Jag skulle aldrig ge pengar i present, det är sånt som barn önskar sig. Det är inte värdigt eller fint tycker jag. Önska presentkort till resa skulle jag dock kunna tänka mig i brist på fantasi. Antingen är många som sitter här på forumet mkt unga och inte vet bättre, man ber inte om pengar av utomstående människor som inte tillhör familjen och knappt ens då. Sen kanske man får pengar ändå och får se det som "bonus" men att gå ut offentligt som vuxna människor och önska pengar av andra vuxna människor...helt ofattbart låg nivå på takt och känsla. Jag må vara 40+men jag hoppas verkligen inte jag är ensam om att vara kritisk till detta tänket?

    Om gästerna ville ge något i bröllopsprsent så var vår enda önska att få komma iväg på resa dvs bidrag till det. Vi ville verkligen inte prylar!!! Bättre att ge något som brudparet tycker om. Presenter är inte obligatoriskt och alla kunde lika gärna ha avstått och precis lika är det vid önskan om prylar ;)


    Att få sitt bröllop betalt har med mer kuvertavgift att göra. Speciellt de som sätter ett pris som täcker precis allt. Usch för det.

  • TheD
    Krystal skrev 2012-10-18 20:22:33 följande:
    Vi kommer nog att be om pengar, för fler saker har vi inte plats med. (Det finns ett stopp med hur många muggar, koppar och värmeljushållare man har användning för, och mina släktingar har varit väldigt generösa med just sådana gåvor under många födelsedagar och jular nu ) Både jag och m2b har saker stående hos föräldrar och på sommarstället som vi redan inte har plats med. Vi funderar på att skriva ett kontonummer på inbjudningen som dom kan sätta in pengar på...eller ska man ha det där som nämns här med låda?
    Skriv inte i inbjudningarna!!! Värdparet mailade ut information och där bland annat att vår enda önskan var att komma iväg på resa blablabla och ett kontonr. Ett konto som vi fick tillträde till runt bröllopsdagen.
  • TheD
    Chicita skrev 2012-10-19 19:13:44 följande:
    Krystal: Jag håller med dom som säger att det inte är en bra idé att skriva ut kontonumret i inbjudan.
    Om jag får en sån inbjudan så känns det som att jag måste lämna en peng (och gärna en stor) för annars är jag inte välkommen på bröllopet.
    Och det kanske hade varit skäl nog för mig att tacka nej faktiskt...
  • TheD
    Anonym (fd gäst) skrev 2012-10-19 23:00:33 följande:
    Jag tror med ditt sätt chicita att du är samma knäppa Johanna som sitter på sajten hästnet o talar om att alla som inte har samma åsikt som henne är dumma o värdelösa o okunniga hästägare. Så IOM att jag tycker det är fel o barnsligt att tigga presenter när man är vuxen är knäppt. Och sen om man som brudpar säger att man inte vill/ behöver presenter o penga gåvor men sen sitter o tycker att gästerna är snål är bara ännu mer fjompigt. Men det är ju tur att du chicita är så jävla bra o perfekt för har man INTE samma åsikt som dig o de andra som rycker penga tiggari är okej då är man tydligen dum i huvudet oxå. Som du själv brukar skriva; kliv ner från dina höga hästar i sluta tro att allt du säger är det enda rätta. Fanns visst nån till i denna tråd som ocskå tyckte det var barnsligt att tigga, tur det fanns/finns en till vettig vuxen som hade vettig tankegång om det här...
    Nu får du ge dig! OM det är någon inne på den här tråden som anser sig vara perfekt så är det du. Om du inte kan acceptera att alla har olika åsikter så har du inget här att göra. Det handlar fortfarande om önskan inte att gäster SKA ge för det är frivlligt. Undrar hur många gånger det måste skrivas/sägas för att du ska förstå det. Borde ju räcka med en gång kan man tycka....för vissa verkar det ta lite längre tid att förstå.
  • TheD
    Anonym skrev 2012-10-20 13:59:43 följande:

    Vi skriver såhär:

    För att vi inte ska få dubletter,
    av dukar, vaser och assietter,
    ber vi er vänligast att strunta i paketen..


    Vill ni ändå något skänka,
    finns det något vi oss kan tänka..
    Ett litet bidrag till bröllopsfesten,
    eller den kommande kärlekssemestern.


    Bifdrag till bröllopsfesten? Det skulle få mig att tacka nej. Ta kollekt gör man i kyrkan...
  • TheD
    Theodora skrev 2012-10-20 12:20:22 följande:
    Har följt diskussionen efter att jag slängde in en kritisk kommentar ang det känsliga ämnet pengar. Jag står fortfarande fast vid att man som vuxen person inte önskar sig pengar av andra vuxna människor. Kanske har det med min uppfostran att göra och det är jag i så fall tacksam för.
    Argumenten FÖR är tydliga: Vi vill inte ha fler onödiga prylar...ursäkta mig men snacka om att idiotförklara sina gäster att inte lyckas hitta en bra och rolig present. Det finns något som heter önskelista om man nu inte litar på sina gästers förmåga. Butiker brukar vara mycket hjälpsamma med att låta brudpar registrera en önskelista i deras butik där gäster kan få tips vad man önskar sig. Men detta bör så klart skötas av värdpar/värdperson som hjälper till med bröllopet.
    Jag har också svårt att tro att man i 20-30 års ålder (största åldersgruppen här inne) har precis allt för att skapa ett komplett hem. Om man mot all förmodan skulle ha det så kan det ju knappast vara något problem att få en flaska champagne, ett årgångsvin, en ballongflygning, en gourmetmiddag på lokala restaurangen etc etc. Fram för mer presenter och bort med pengatiggeriet!
    Du verkar ha svår att förstå att ett brudpars önskelista = kunna komma iväg på en resa! Det är just det som kan vara den bästa presenten. Jag är inte uppväxt med tiggeri eller att vara bortskämd utan att önskar man sig något så önskar man sig det, men det kan bli så att man inte får det. Gäller bröllopspresent som julklapp.
  • TheD
    Daludd skrev 2012-10-20 15:55:59 följande:
    Fast alltså grejen är ju att det blir samma sak. Får de pengar så möjliggör det resan, eftersom de lägger de andra pengarna på festen.
    Det spelar ju egentligen inte speciellt stor roll vilken hundralapp man använder, eller hur? Det blir ju samma sak, bara att man naturligtvis får pengarna efter festen varit dvs man har redan använt andra sedlar till den, och kan nu använda dom nya sedlarna till resan. Får man inga sedlar kanske det inte blir någon resa, det beror lite på ekonomin man har... Blir du som gäst arg då?
    Om det står det klart och tydligt så ja. Jag skrev endast om festen, ej resan. Får jag information om att paret önskar sig bidrag till resa så är det lugnt men det ska inte stå i injbudan. Något av det.
  • TheD

    HUr får du alla till att tycka det är ok med kontonr i inbjudan? Det är väl fler som har sagt nej till det än ja? Läser du bara det du vill läsa? Antagligen, eftersom du bara måååååste hacka på folk. Det är sättet du har lagt fram åsikter och annat du har dragit med gör folk upprörda och irriterade. Att kontonr inte ska stå inbjudan är vi nog väldigt många som håller med om att det är lite fult och inte korrekt. Hade du stannat där inte dragit med allat annat så hade det hela lugnat sig. Innan du säger att alla strycker medhårs osv så kan du ta och läsa alla trådar...

  • TheD
    Anonym (bruden) skrev 2012-10-21 10:10:18 följande:
    Jag undrar en sak. Varför ses det som tiggeri att önska sig bidrag till festen men inte tiggeri att lägga ut en önskelista på tex cervera?
    Det är det vi har försökt förklara ;) att det inte är någon skillnad dvs, och där med inget tiggeri :)
  • TheD
    Anonym skrev 2012-10-21 11:23:00 följande:
    Försök själv att rimma på bröllopssemestern och se hur lätt det är :P
    Varför ska man rimma? ;)
  • TheD

    Men det svåra är att ge en bra present när ett brudpar uttryckligen önskar sig bidrag till resa om gästerna vill ge något. Vissa tror sig känna brudparet och ger t.ex. tavla...om en tavla ska komma in detta hem så ska den verkligen vara fin...(ingen av oss gillar konst) så det ska inte vara något tjafseri ;) Den blick som jag och maken skulle ge varandra:"tippen imorgon?" Det är bäst att hålla sig efter brudparets önskan. Eller födelsedagsbarnet. MIn Farmor frågar mig fortfarande vad jag vill ha och jag säger fortfarande jag vet inte och att hon inte behöver ge mig något. Men kommer hon med ett kuvert med ett kort och pengar "du tycker om skor så gå och köp ett par som du gillar" Då har jag fått friheten att välja. Visst det behöver inte vara skor men om hon säger skor i meningen, ja då går jag och köper skor :D (älskar skor)


    Så får jag en vas (en ful nu dvs) så kan jag tänka:"vad i hela friden fick dig att köpa den här? la du ner tid på att köpa skräp?" Så vad jag tycker är fint och vad någon annantycker är fint är heeeeeelt olika saker.


    Sen skulle jag skriva något..som jag har glömt bort.


    Om man som gäst inte vill ge det som brudparet önskar sig så ge inget!

  • TheD
    Sara 120707 skrev 2012-10-22 00:06:48 följande:
    Fast här känns det som att ni försöker uttrycka precis samma sak, en önskan är bara en önskan och hittar man nåt personligt som man är säker på att paret vill ha/behöver så är det självklart jätteuppskattat. Jag tror cervera exemplet ovan mer handlade om de där skräckexemplen man stött på där gäster frångår brudparets önskelista "på pin kiv" så att säga, tro det eller ej men det finns den typen av gäster. Har bland annat stött på en kvinna här på BT som var bjuden på ett bröllop och minsann skulle ge en brödrost för det var sånt man SKA ge på bröllop, värt att notera är att hon visste att brudparet hade TVÅ kompletta hushåll och önskade sig bidrag till sin bröllopsresa. Hennes inställning var att då fick de väl sälja den om de inte ville ha tre stycken.  

    Snacka om slöseri med pengar... ;)
  • TheD
    maxmamma skrev 2012-10-22 00:12:46 följande:
    jag känner väl som så att,har man inte råd med festen då får man kanske välja bort den tills den dagen man har råd att bekosta den dunderfest man vill ha eller så får man välja att ha en fest som inte är lika dyr o storslagen så man har råd att bekosta festen.
  • TheD
    Sara 120707 skrev 2012-10-22 00:15:05 följande:

    Ungefär vad alla i tråden försökte övertyga henne om, men hon tänkte minsann följa "etiketten"


    Jag är också som du ganska kräsen med vad jag släpper in i mitt hem och vet inget värre än de där tusen prydnadssakerna som så många tvunget vill ge bort.


    Mm. Jag har inget emot prydnadspill men då ska jag/vi välja så att det matchar hemmet :)
  • TheD
    daniiel skrev 2012-10-22 00:59:56 följande:
    När jag började skriva, så var tanken "Bara en fråga", men sedan spårade det ur :P
    Blir lätt så. Undrar om jag ska krypa tillbaka till sängen nu. Spurtade upp bara för att skriva om en film ;)
  • TheD

    Då måste jag vara en gammal tant (26 år) då jag aldrig har varit en partytjej och inte nu heller för den delen.

Svar på tråden Ni som önskade er pengar, hur mycket fick ni?