• lillasofie

    Vill inte ha presenter - är jag ensam om det?

    Vi kommer önska oss bidrag till bröllopsresa.


    Jag skulle aldrig skriva ut en mer specifik önskelista, men det är ok om andra gör det. Jag själv skulle ALDRIG komma tomhänt till ett bröllop, eller födelsedagsfest, eller större fest överhuvudtaget, så då kan det ju vara skönt att veta vad man kan köpa som brudparet faktiskt skulle uppskatta. Och i vår, och våra vänners ålder har man redan allt, så de tio-tal bröllop jag varit på senaste åren har nog alla önskat bidrag till festen eller resa. Även om jag har betalt för festen tar jag med en flaska vin eller en blomma.


     


    Och angående att bjuda in till fest utan att berätta att man fyller år känns sådär. Jag skulle känna mig väldigt obekväm och skämmas en hel del om jag gick på festen men inte hade koll på att det var nån som fyllde, och därigenom komma utan present! Om jag fyller år bjuder jag in på "kalas", men förväntar mig självklart inget!

  • lillasofie
    CoolJen skrev 2012-10-13 17:07:24 följande:
    Vad gör din önskelista mindre specifik?
    Du önskar dig pengar till en resa, nån annan önskar sig en servis.

    Det är mer att jag tycker det ser konstigt och "fel" ut i en inbjudan att radda upp en lång önskelista. För man önskar sig ju knappast en servis av alla? I mitt tycke ser det snyggare rent stilmässigt att skriva dit en sak man önskar sig, typ resepresentkort i nån trevlig formulering. Så tycker jag, och du tycker säkerligen nåt annat.


     

  • lillasofie
    Chicita skrev 2012-10-13 23:34:19 följande:
    Om man istället skriver "om någon vill ge en gåva så är vi registrerade på Cervera/Duka/annat alternativ" så är det ju också stilrent.
    Men det är ändå en önskelista.
    Skulle det vara bättre tycker du? (menar alltså inget illa nu, bara nyfiken på hur du resonerar Glad )
    Ja
Svar på tråden Vill inte ha presenter - är jag ensam om det?