• daniiel

    svensexa för mannen, ingen möhippa för mig

    MarcusMichelle skrev 2013-06-10 09:55:55 följande:
    Min man hade svensexa i lördags...vi gifter oss nu på lördag. Jag kommer inte tat få någon möhippa, för jag har inga vänner. Dom få jag har, är alltid upptagna med sina småbarn, "har fullt upp" och aldrig tid med mig. Kul.

    Just nu känns det så påtagligt att jag verkligen ÄR ensam.

    Blivande maken hade skitroligt på sin svensexa, och det unnar jag honom. Men jag då? Varför engagerar sig ingen i mig? Nä det hinns inte, baaaarnen ska ju blablabla osv.

    Suck. 
    Jag förstår dig till 100%. Det var likadant för mig. Min syster ville ha namn och nummer för att bjuda in till möhippa, så hon fick det. Inget hände. Maken fick sin svensexa. Ett par/någon vecka före bröllopet fick jag veta att ingen hade tid med möhippa före bröllopet, så jag skulle få den i efterhand, efter bröllopet. Nu snart två år senare får jag nog inse att den där möhippan aldrig kommer bli av. Och ja, jag är lite bitter och ledsen över det. Det känns som att jag missat något som jag aldrig kommer få en andra chans till.

    Jag beklagar verkligen att dina vänner inte kan ta sig tid ens en liten ynka kväll. Jag vet inte hur du känner, men jag känner att bara någon hade gjort något! Det hade inte behövt vara en hel dag, inget dyrt, inget avancerat. Bara att någon öht hade tagit sig tid en stund.
  • daniiel
    jimmyojennifer skrev 2013-06-10 14:09:12 följande:

    Jag förstår din besvikelse och att du är ledsen. Många tycker att en möhipp/svensexa är en stor del i hela bröllopet. Jag personligen tyckte inte att det var så viktigt, nu har jag en bästa vän/tärna som ordnade en fantastisk dag för vilket jag är mycket tacksam men det hade inte gjort mig något om jag inte haft en möhippa. Vi gifter oss ju inte för att jag ska ha en möhippa.


    Som sagt jag förstår verkligen att du är ledsen men att skriva "Barnen ska ju blablabla osv" är faktiskt lite orättvist. Deras barn är ju det viktigaste i deras liv och dom kanske gärna vill vara med på en möhippa men dom hittar bara inte tiden. Du skriver även "varför engagerar sig ingen i mig?" Dina vänner är väl visst engagerade om dom kommer på ert bröllop? Klär upp sig, handlar present kanske till och med skaffar barnvakt? Det är väl att vara engagerad. Några av dina vänner kanske har fått ta ledigt från sitt jobb på er bröllopsdag?


    Om du anser att dina vänner alltid har "fullt upp" och aldrig har tid för dig, hur kommer det sig då att dom är dina vänner? Är det inte kanske dags att leta nya bekanskaper där ni är på samma nivå i livet och har all den tiden att ge varandra som du gärna vill ha i en vännskapsrelation?


    Du kanske ska vända på steken och tänka på alla skäl till att ni ska gifta er? Du har väl inte valt att ha ett bröllop för att du ska få en möhippa? Ni har väl bestämt er för att gifta er för att ni älskar varandra och vill dela livet?


    Du ska bli fru till ditt livskärlek. Du har en man i ditt liv som älskar dig obehindrat av hela sitt hjärta och vill i nöd och lust lova dig kärlek. Är inte det bättre än alla möhippor i världen?


     


    Framtiden är den du själv skapar
    Det är ju dock ofta ganska lätt att säga att något inte är så viktigt om man redan har det/har fått det ;)

    Jag tror inte för en sekund att MarcusMichelle tycker att möhippan är det viktigast och jag tror nog att även hon tycker äktenskapet och kärleken mellan dom två är viktigast.

    Men, man får ju oftast bara en chans till en möhippa. En chans till allt lulllull som är kring ett bröllop och det är väl ändå inte så konstigt om man blir besviken för att ingen kan gräva upp ett par timmar till att fira det? Förutom själva bröllopet.
Svar på tråden svensexa för mannen, ingen möhippa för mig