Inlägg från: Anonym (Lena) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lena)

    Pinsam möhippa

    Jag och min sambo har pratat om att gifta oss några år nu, och nu ska det äntligen bli av. Eftersom detta funnits på tapeten så länge har jag lagt in några diskreta kommentarer så fort ämnet kommit på tal - nämligen möhippan. Flera andra vänner i umgängetskretsen har gift sig och det har alltid varit samma stil, pinsamheter och i mina ögon ibland ren förnedring. Jag hatar det. Jag hoppas att mina vänner förstått vid det här laget hur jag står i frågan men är rädd att de helt enkelt struntar i det.


    "Lite får man väl tåla" eller "Hon måste ju offra sig lite för laget".


    Jag vill ju inte förstöra deras planering inför en eventuell möhippa genom att helt enkelt vägra utföra pinsamma uppgifter, men samtidigt vill jag ha trevligt utan att det ska vara på min bekostnad. Att gå runt på torget i utmanande bröllopsklädsel och sälja kramar eller dansa för småpengar eller fråga efter tips för ett lyckligt och långt äktenskap vet jag inte om jag skulle klara. Jag vet inte om jag skulle kalla mig själv blyg, men jag är lite reserverad och har hög personlig integritet och det skulle helt enkelt bli för pinsamt.


     


    Vad är det för fel på att äta middag tillsammans, glasblåsning, turridning, blomsterbindning, spadag med tjejerna, bowling, lazerdoome, vinprovning eller någon annan aktivitet som inte behöver kosta skjortan samt är riktigt trevligt och mysigt för alla.


    En annan aspekt som varit vid de senaste möhipporna är att kostnaderna dragit iväg genom taket. Vi kommer likt många andra att ta kuvertavgift vi bröllopet istället för presenter. Många av mina vänner har det lite svårt ekonomiskt och jag vill inte att det ska tillkomma en stor kostnad till som de kanske känner sig tvingad att betala och vara med på hippan, trots att de inte har råd. Det är ju inget jag kan rå över.

Svar på tråden Pinsam möhippa